ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Τα ευτράπελα που συμβαίνουν στο Τοπικό Συμβούλιο Δήμου Ξάνθης…

Και φυσικά δεν ευθύνεται ο αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης που το μεσημέρι της Δευτέρας «εισέβαλε» στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου ζητώντας να κάνουν σε αυτόν τις… ερωτήσεις που ήθελαν για τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη, ενώ δεν έχει τέτοιο δικαίωμα! Ευθύνονται σύσσωμοι όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων.
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Και βέβαια την βασική ευθύνη των όσων ευτράπελων συμβαίνουν και στο Τοπικό Συμβούλιο Δήμου Ξάνθης την έχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Δημαρχόπουλος, Σάββας Μελισσόπουλος, Γιάννης Παπαχρόνης, Λύρατζης (σ.σ. Έχει και εκπρόσωπο τον κ.Καράκο), Γιώργος Χατζηθεοδώρου.

Καθότι οφείλουν να στηρίζουν τα εκλεγμένα μέλη των παρατάξεών τους κι όχι να τα αφήνουν μόνα τους να αντιμετωπίσουν έναν Ζερενίδη αλλά και έναν…Φανουράκη που εμφανίστηκε και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση για να απαντήσει αυτήν τη φορά αντί του…Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη.

Αν δεν μπορούν να τους υπερασπιστούν, τότε τι τους στέλνουν;

……

* Ενώ πήγε λοιπόν ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης με έναν φάκελο για να απαντήσει στον τοπικό σύμβουλο Γιώργο Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος του τοπικού (και ανεψιός του Δημάρχου Ξάνθης) Γιώργος Τσέπελης, αφού του αφαίρεσε το λόγο, στη συνέχεια του είπε ότι…το θέμα το οποίο έθεσε γραπτά στο συμβούλιο δεν μπορεί να συζητηθεί διότι είναι…ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ το τοπικό συμβούλιο!

Και «έδιωξε» τον Ηλία Ασκαρίδη χωρίς ο τελευταίος τελικά να ανοίξει καν το στόμα του!

….

*Το πρωτάκουστο της ιστορίας; Η γραμματέας του Τοπικού Συμβουλίου Κατερίνα Τσαπαδίκου ισχυρίστηκε ότι επικοινώνησε με το….Υπουργείο Εσωτερικών και της είπαν να…μη δοθεί ο λόγος στον τοπικό σύμβουλο Γιώργο Παπαδόπουλο να τοποθετηθεί στην ερώτηση που είχε καταθέσει από το πρωϊ!

Μπορείτε  κυρία Κατερίνα Τσαπαδίκου να μας πείτε το όνομα του υπαλλήλου (αν υπάρχει) που σας είπε κάτι τέτοιο; Να τον καταγγείλουμε όλοι μας γιατί με τον τρόπο αυτό παρεμποδίζει την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και την δημοκρατική ομαλότητα στους Δήμους; Περιμένω όλος αγωνία!

……

*Με τίτλο, «ΤΟΛΜΉΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ..» ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης έκανε το παρακάτω σχόλιο στη fb:

«Οι Πολεοδομίες είναι οι υπηρεσίες που διαχρονικά δεν έχουν προσφέρει τίποτα τόσο στον πολίτη όσο και στο κράτος.

Επί πολλά έτη ήταν οι πλέον διεφθαρμένες υπηρεσίες πανελλήνια

Υπεύθυνες για οικογενειακά δράματα, οικονομικές καταστροφές ,έως αυτοκτονίες συναδέλφων. Ο βασικός λόγος που πολλοί συνάδελφοι άλλαξαν επάγγελμα είναι ο τρόπος αντιμετώπισης τους εκ μέρους των υπαλλήλων της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Είναι αδιανόητο ο χρόνος υλοποίησης ενός έργου να έχει υπολογιστεί στο 10% του χρόνου που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική ολοκλήρωση της αδειοδότησης.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90 υπήρξε η μεγάλη απεργία των μηχανικών τού δημοσίου όπου είχε συσσωρευθεί πληθώρα φακέλων με αιτήματα ανέγερσης νέων οικοδομών. Μονο στην Ξάνθη υπήρχαν γύρω στις 500 αιτήσεις. Επειδή είχε δημιουργηθεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα με εντολή υπουργού εδόθησαν όλες οι άδειες με υπογραφή τού τότε Νομάρχη. Απλως ζητούσαν μία υπεύθυνη δήλωση από τον μελετητή περί πληρότητας τού φακέλου. Σας πληροφορώ παρά τις αντιρρήσεις και απειλές των πολεοδομικών υπαλλήλων όλες οι άδειες υλοποιήθηκαν χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα παραβάσεων.

Ακόμα περιμένουμε να ελεγχθούν οι συγκεκριμένες μελέτες Τελικά οι μόνοι που βολεύτηκαν και λουφαρισαν ήταν οι απειλουντες.

Κάνεις δεν έλαβε το συγκεκριμένο γεγονός ως τροφή σκέψης για εκσυγχρονισμό του τρόπου αδειοδότησης.

Γι αυτό κύριε υπουργέ για να μείνετε στην ιστορία ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ!!

Φυσικά με νέο σύγχρονο αντιγραφειοκρατικό και προ πάντων λιτό από κανόνες νομοσχέδιο.»

….

*Θέμα αναγνώρισης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ως …τουρκικής, θέτει με ανακοίνωσή του την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020  ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης!!! Ο σύλλογος δηλαδή που…νομιμοποίησαν με την παρουσία τους (σ.σ. Όπως και τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Αχμέτ Μετέ) ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης με τον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη!

…..

*Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ Θράκης, ο συγκεκριμένος Σύλλογος αναφέρεται δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, από την πρόσφατη επίσκεψή του στον νομό Ροδόπης, ζητώντας την…αναγνώριση πέραν της θρησκευτικής και της…εθνικής της ταυτότητας ως Τουρκικής!

….

*Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτ. Θράκης αναφέρει τα παρακάτω:

«Σχετικά με τις δηλώσεις του κ Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στην περιοχή μας στις 10 Φεβρουαρίου, ως Σύλλογος Επιστημόνων της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής: η μειονότητα μας έχει εκφράσει ανέκαθεν, τόσο δια των συλλογικών της οργάνων όσο και της ελεύθερης και δημοκρατικής βούλησης των μελών της, την επιθυμία της για την αναγνώριση πέραν της θρησκευτικής και της εθνικής της ταυτότητας ως Τουρκικής. Η μη ανταπόκριση της Ελληνικής Πολιτείας στο αίτημα αυτό της Μειονότητας, όπως επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά από τις δηλώσεις του κου Παυλόπουλου, αποτελεί ένδειξη δημοκρατικής ανωριμότητας της χώρας μας, που ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα λάβει ένα τέλος και θα πρυτανεύσει η δημοκρατική λογική στον τόπο που την γέννησε».

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ