ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Ομιλία ΑΚΚΕΛ-ΕΠΑΜ με συμμετοχή Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Αλεξανδρούπολη

Τελικά πότε παντρεύτηκε το ζεύγος Τσέπελη; Ποιο μήνα; Και ποιο έτος; Διότι χθες στην Ανοιχτή Γραμμή ο Πάνος Παπαδόπουλος μίλησε για μήνα…Αύγουστο κι όχι…Φεβρουάριο. Τα ερωτήματα για τους οργανωτές και παρουσιαστές της εκδήλωσης στο ΚΑΠΗ Ξάνθης! Γιατί ο εκδότης του «Μ» κάτι ξέρει καθώς φαίνεται που εμείς δεν ξέρουμε…

 

*Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ανάρτηση του γνωστού δικηγόρου και νομικού Στέργιου Γιαλάογλου για την λειτουργία της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα αλλά και το ερώτημα ενός πολίτης μετά από 17 χρόνια ταλαιπωρίας.

…..

*Συγκεκριμένα «Στο πρόβλημα της καθυστέρησης στην Δικαιοσύνη και του εκφυλισμού της έννοιας του καθήκοντος από όλους όσους εντέλλονται να υπηρετούν την δικαιοσύνη..», αναφέρεται ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου σχολιάζοντας τα παρακάτω σε ανάρτησή του στο fb με αφορμήν την ταλαιπωρία ενός συντοπίτη του:

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτησή του:

Το 2003 ένας συντοπίτης μου 51 ετών, εισήλθε σε νοσοκομείο της Περιφέρειας με προβλήματα οσφυοϊσχιαλγίας. Χειρουργήθηκε και από κάποιον άστοχο ιατρικό χειρισμό προκλήθηκε σοβαρή βλάβη που τον κατέστησε ανίκανο να εργαστεί και να αυτοεξυπηρετηθεί. Εκανε αγωγή στο Νοσοκομείο το 2005. Η υπόθεση εκδικάστηκε το 2013 (!) και διατάχθηκε ιατρική πραγματογνωμοσύνη. Ο διορισθείς το 2013, πραγματογνώμονας υποχρεούνταν εντός 90 ημερών να καταθέσει την πραγματογνωμοσύνη του. Ορκίσθηκε τελικά μόλις το 2017 και δυστυχώς ουδέποτε ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα του. Τον Μαίο του 2018 το δικαστήριο ξαναδίκασε την υπόθεση και 20 μήνες μετά διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε πραγματογνωμοσύνη(!). Με νέα απόφαση του (Ιαν 2020) διατάσσει την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από άλλον ιατρό, τιμωρώντας τον προηγούμενο με πρόστιμο 500 ευρώ (!). Δέκα επτά χρόνια από το συμβάν, και δέκα πέντε από την κατάθεση της αγωγής, δεν έχουμε καν πρωτόδικη απόφαση. Το πρόβλημα της καθυστέρησης στην Δικαιοσύνη και του εκφυλισμού της έννοιας του καθήκοντος από όλους όσους εντέλλονται να υπηρετούν την δικαιοσύνη υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, οδήγησε σε ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Την γενικευμένη κοινωνική αναισθησία από την αποδοχή της στασιμότητας και της ατιμωρησίας. Οταν ο δικαστής διαβάζει την ημερομηνία του συμβάντος (2003) και δεν αντιδρά, δεν αισθάνεται την υποχρέωση να κινηθεί γρήγορα, τότε η βλάβη που προκαλείται ευρύτερα είναι μη αναστρέψιμη. Και το κράτος που το ανέχεται, έχει τελειώσει και δεν το έχει καταλάβει. Δεν ξέρω αν ο πολίτης ύστερα από 17 χρόνια έχει ακόμη δυνάμεις να πιστέψει οτι η δικαιοσύνη λειτουργεί. Εγώ πάντως ομολογώ ότι δυσκολεύομαι. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι (δικαιολογημένα) πιστεύουν ότι τίποτε δεν μπορεί να τους αγγίξει, όσο κακό και αν κάνουν.

…..

*Για την προσφυγική κρίση αλλά και την μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών,  μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αποτύπωμα» του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αρχές του 2019 υπολόγιζε πως θα έρθουν 72.000 άτομα. Τι να πει κανείς τώρα; Δεν εννοώ ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μετά το 2016 αίφνης οι ροές πολλαπλασιάστηκαν όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα.

Οι ροές μεγάλωσαν τόσο πολύ το πρόβλημα. Τώρα πλέον η κατάσταση βελτιώνεται. Υπάρχει πρόοδος. Ο Έβρος παρά τη μεγάλη πίεση τώρα είναι απροσπέλαστος», ανέφερε.

-Αφελές ερώτημα Θρακιωτών που κάθε μέρα διαβάζουν μέσα από τα αστυνομικά δελτία σε συνεχείς συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών.

Συμφωνείτε ή …διαφωνείτε για τον…απροσπέλαστο Έβρο;

…..

*Ο Πρόεδρος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), Δημήτρης Καζάκης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Βάκης Τσιομπανίδης, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο στελεχών των δύο κομμάτων, θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στη Θράκη, στις 19, 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου.

Κεντρικό σημείο της περιοδείας είναι η ομιλία την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου, με θέματα την Eλληνοτουρκική κρίση και Προτάσεις για την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής, με ομιλητές τους κ.κ. Bάκη Τσιομπανίδη και Δημήτρη Καζάκη. Ο τ. Υπουργός κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει προσκληθεί και θα μιλήσει επίσης.

….

*Το βασικό πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής και θα διαμορφωθεί εντός της εβδομάδας:

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

– Συνάντηση με τον πρόεδρο & παράγοντες του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

– Επίσκεψη στο πολιτιστικό & επιστημονικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» στην Αλεξανδρούπολη

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

– Συναντήσεις στις καλύβες στο Δέλτα του Εβρου με συνοριακούς φύλακες και ξενάγηση,  επίσκεψη στο μνημείο Καραγώγου.

– Συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

– ώρα 12:00 Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Aν. Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο,  στην Κομοτηνή.

– Γεύμα με κτηνοτροφικούς συλλόγους Αν. Μακεδονίας & Θράκης στην Κομοτηνή.

– ώρα 17:00 Συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

– ώρα 18:00 Κεντρική ομιλία στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Το… «αυτογκόλ»του Τσέπελη σε σχέση με την περίφημη βασιλόπιτα του δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης που προμηθεύτηκε ο αντιπρόεδρος Πάνος Αμβροσιάδης με απευθείας ανάθεση σχολιάζει ο Τένης Καμαρίδης σχολιάζοντας μεταξύ άλλων κα ιτα εξής:

«Ο Μανώλης Τσέπελης φαίνεται πως αρέσκεται στα «ωσαννά» και στην… σπάτουλα, αφήνοντας την ίδια στιγμή να τον εκθέτουν για… 58 ευρώ που δίνουν με ανάθεση σε συγγενικό του πρόσωπο για μία βασιλόπιτα! Σε ότι αφορά το περίφημο χορό του ΚΑΠΗ Ξάνθης, για πρώτη φορά τα τοπικά ΜΜΕ δεν έλαβαν πρόσκληση με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε μία προσωπική φιέστα του Αμβροσιάδη και σε προσωπική υπόθεση» του Δημάρχου ΤΟΥ! … Σε ότι αφορά τον Πάνο Αμβροσιάδη, δυστυχώς σπεύδει να δικαιώσει με την προκλητική και υπέρμετρη αυτοπροβολή του τους επικριτικές του που κάνουν λόγο για… δημοτικό σύμβουλο –«κουκουρούκου» και άλλα τινά…»

Sorry Τένη αλλά εσύ έγραφες ότι μέντορας του Πάνου Αμβροσιάδη ήταν ο Ιπποκράτης Καμαρίδης! Στις δε βασιλόπιτες του ΚΑΠΗ εμάς ούτε οι προηγούμενοι (Τάσος Θεοδωρίδης) πόσο μάλλον οι νυν δεν μας καλούσαν!

Η δε βασιλόπιτα αγοράστηκε όχι έτσι απλά από συγγενή του Δημάρχου, αλλά από τον φούρνο της…γυναίκας του, δηλαδή τον δικό του φούρνο!

(σ.σ. Και βέβαια σχόλια του Τένη για τον Πάνο Αμβροσιάδη είδα, αλλά  για τον…παρουσιαστή τίποτα!  Κι ο νοών νοείτω…)

Η ΚΑΤΙΝΑ