ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Στην ομιλία του Γιάννη Βαρουφάκη στη Θεσσαλονίκη η υποψήφια βουλευτής Ξάνθης του ΜέΡΑ25 Ελισάβετ Γιαννίκη

«Εξαφανισμένος» εξακολουθεί να είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Ξάνθη Φώτης Καραλίδης και αναρωτιέμαι ποιοι πραγματικά είναι οι λόγοι, αφού η «εξαφάνισή» του συνεπάγεται και στην αποδυνάμωση του κόμματος που τον επέλεξε…Αν βέβαια Ανέστης Αντωνιάδης και Μπαράν Μπουρχάν στοχεύουν σε έδρα…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Πολύ θερμής υποδοχής έτυχε χθες στην Π.Ε. Ξάνθης ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σαλτούρος, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη.

Η φωτογραφία άλλωστε μιλάει μόνη της κι αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν φυσικά…

Αφού όλοι «θυμούνται» πως συμπεριφέρθηκε ο Σαρακατσάνος Σπύρος Τσιλιγγίρης στον…Σαρακατσάνο Κώστα Ζαγναφέρη όταν στην εσωπαραταξιακή διαδικασία εκλογής του νέου Περιφερειάρχη ΑΜΘ στηρίζοντας τον Μέτιο ενώ το…έπαιζε…Ζαγναφερικός κι έβαζε μάλιστα τον Φανουράκη να δείχνει και το… υποτιθέμενο ψηφοδέλτιο που είχε ρίξει στη κάλπη!

*Σπύρος Τσιλιγγίρης που ποντάρει βέβαια πολλά στα λεφτά του, στο Δροσερό, το Πούρναλικ κλπ

Έχω όμως την εντύπωση ότι στους συγκεκριμένους ευπαθείς πληθυσμούς έντονη είναι και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης..

Δηλαδή το «παιχνίδι» που έκανε στις δημοτικές εκλογές ο Τσέπελης, δύσκολα θα επαναληφθεί…

Κι ας ισχυρίζονται κύκλοι του ότι έχει στο πλευρό του και τον Χασάν Ογλού Φερτούν λόγω…Πασχάλη Λύρατζη!

…….

*Κέρδισε πόντους με την προσωπικότητα και τον άριστο πολιτικό του λόγο χθες το μεσημέρι μιλώντας στην Ανοιχτή γραμμή του Next tv και στον  Πάνο Παπαδόπουλο ο υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης (Κυριάκος Βελόπουλος) Σωτήρης Μπαϊρακτάρης!

Ομολογώ μάλιστα ότι και εμένα με εξέπληξε ο Σωτήρης….

(σ.σ. Μήπως καλό θα ήταν να πάρουν και κάποια πολιτικά μαθήματα από τον τρόπο με τον οποίο ο κύριος Μπαϊρακτάρης απαντούσε χθες στα ερωτήματα του Πάνου Παπαδόπουλου;)

….

*Η Ελισσάβετ Γιαννίκη βρέθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση του Γιάννη Βαρουφάκη ΜΕΡΑ25 στην Θεσσαλονίκη. Όπως αποκάλυψε η ίδια, η συγκέντρωση είχε πολύ κόσμο και παλμό, πολύ θετικό κλίμα.

“Το ΜέΡΑ 25 είναι το πρώτο πανευρωπαϊκό κόμμα, το κόμμα που συνδυάζει τον ευρωπαϊσμό με τον πατριωτισμό” διαμήνυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Βαρουφάκης στην προεκλογική του ομιλία στην πλατεία της αρχαίας αγοράς στο κέντρο της πόλης. Παρουσία πλήθους κόσμου, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε επίσης πως “θα λάμψει το δημοκρατικό φως που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη”.«Την Κυριακή θα ψηφίζουμε, ελπίζω να ψηφίσετε ΜέΡΑ 25, τη Δευτέρα ξεκινάμε»

…………

*Ιδιαίτερα εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα υπήρξε η συνάντηση εργασίας που είχε ο Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας (ΟΕΒΕΚ) και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Καβάλα.

….

*Μετά την αρχική ενημέρωση του κ. Παναγιωτόπουλου από τους Προέδρους της ΟΕΒΕΚ κ. Γιάννη Παναγιωτίδη και του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στις υποθέσεις που απασχολούν επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, ακολούθησε αναλυτική και εκτενής συζήτηση στην οποία συμμετείχαν επίσης μέλη της Διοίκησης των Σωματείων της ΟΕΒΕΚ.

Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκαν οι συνομιλίες αφορούσαν τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικής άδειας, τον έλεγχο και περιορισμό του παραεμπορίου, τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», την επιβράβευση των συνεπών επιχειρήσεων και την επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων και στα Νομικά Πρόσωπα.

*Ανακοίνωση από την ΔΕΥΑ Αβδήρων:

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας του φαινομένου της έντονης λειψυδρίας που αντιμετωπίζουμε φέτος, δεν επαρκεί η ποσότητα του πόσιμου νερού για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

Για το λόγο αυτό θα εφαρμοστούν διακοπές στην υδροδότηση στις περιοχές της Παραλίας Αβδήρων, Σκάλας Αβδήρων και Παραλίας Μυρωδάτου, η συχνότητα και η διάρκεια των οποίων θα εξαρτηθεί από το χρόνο πλήρωσης των δεξαμενών. Αν πάντως οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, αναμένονται διακοπές σε καθημερινή  βάση από τις 15:00 έως τις 00:00. Για τον περιορισμό του δυσάρεστου αυτού μέτρου καλούνται οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών να περιορίσουν τη χρήση του νερού στις απόλυτα απαραίτητες ανάγκες και να αποφύγουν τη σπατάλη (πότισμα κτλ). Καλούνται επίσης οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο (τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις εστίασης, αναψυκτήρια, κτηνοτροφικές μονάδες), να μεριμνήσουν ώστε να έχουν αποθήκη νερού για την αποφυγή προβλημάτων στη λειτουργία τους.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ