ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – ΣΤΑΜΑΤΗΣ: ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΚΟΠΙΑ

*Καλό νέο. Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοινώνει ότι παρέλαβε:

  1. 6 Πλήρες Αναισθησιολογικά Συγκροτήματα
  2. 6 Απινιδωτές με μόνιτορ και βηματοδότη
  3. Έναν Περιστροφικό Μικροτόμο
  4. Δύο Φυγόκεντροι 48 Θέσεων
  5. Έναν Αναπνευστήρα Νεογνικό , Φορητό

Από πόρους ΕΣΠΑ

*Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα από την Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνεται ότι  έχει εκδοθεί η ΚΥΑ(20/123562/5.06.2019, (Β΄ 2103))  που προβλέπει : «Χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα των Υδατοκαλλιεργειών στα πλαίσια εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ.717/2014 της Επιτροπής (ΕΕ L190/45, 28.06.2014).

Οι δυνητικά δικαιούχοι είναι αλιευτικοί συνεταιρισμοί ή ιδιώτες  μισθωτές δημοσίων ιχθυοτροφείων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , οι οποίοι υπέστησαν  σοβαρή μείωση των αλιευτικών δραστηριοτήτων τους λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά το αλιευτικό έτος 2017-2018 και είναι ενεργοί το 2019.

….

*Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας του Καν.717/2014 στη Γενική Δ/νση Αλιείας (ΓΔΑ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) «Αιτήματος Χορήγησης Οικονομικής Ενίσχυσης» από δυνητικούς δικαιούχους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, σχετικά με την διαδικασία.

………

*Την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Δημήτρης Σταμάτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

«Εμείς πάντως στη Μακεδονία, και να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα λέμε τη χώρα “Σκόπια”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης, υπογραμμίζοντας ότι στη συμφωνία υπάρχει μία εκκρεμότητα.

….

* «Δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελληνική Βουλή το ενοποιημένο κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η Συνθήκη που υπεγράφη -με διαφορετικές προϋποθέσεις από πλευράς της Ελλάδος- να πάσχει όσον αφορά στην εγκυρότητά της» εξήγησε ο υποψήφιος βουλευτής και συνέχισε.

«Πληροφορούμαι ότι έχουν αλλάξει το εξώφυλλο, έχουν αντικαταστήσει το Δημοκρατία της Μακεδονίας με το Βόρεια Μακεδονία αλλά ολόκληρο το κείμενο του Συντάγματος παραμένει ίδιο και υπάρχουν αστερίσκοι και υποσημειώσεις σε πράγματα που συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες» τόνισε ο κ. Σταμάτης.

Και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Αυτό έπρεπε να είχε έρθει την ώρα που η Ελληνική Βουλή κύρωνε αυτήν τη Συνθήκη -και είχα διαμαρτυρηθεί σχετικά όταν συζητείτο το θέμα στη Βουλή. Προτίθεμαι να ελέγξω εάν υπάρχει θέμα εγκυρότητας. Θέλω να δω, αν το κείμενο του Συντάγματός τους συμφωνεί έστω και με αυτήν την κακή Συμφωνία των Πρεσπών».

……

*Καλό νέο. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει 4.428.229 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για να κατασκευάσει δύο έργα που θα βελτιώσουν σημαντικά την οδική ασφάλεια στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

….

*Το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού 3.574.044 ευρώ και αφορά στην κατασκευή μιας νέας ασφαλούς γέφυρας στην Εθνική Οδό Δράμας-Ξάνθης, στην περιοχή της Μαρμαριάς. Η καινούρια γέφυρα θα έχει μήκος 72,60 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα, θα κατασκευαστεί σε μικρή απόσταση από την σημερινή γέφυρα και θα ακολουθεί νέα βελτιωμένη χάραξη, αποφεύγοντας τις επικίνδυνες στροφές που υπάρχουν σήμερα. Για αυτόν τον λόγο, θα κατασκευαστεί επίσης και νέο τμήμα της Εθνικής Οδού συνολικού μήκους 630 μέτρων.

*Το δεύτερο έργο είναι προϋπολογισμού 854.185 ευρώ και έχει στόχο να ενισχύσει την οδική ασφάλεια στον κόμβο Ξηροποτάμου, ένα σημείο με αυξημένη κίνηση. Με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν ο κόμβος θα γίνει κυκλικός, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας και ειδική σήμανση, ενώ υπάρχει επίσης πρόβλεψη για την κατασκευή συστήματος παροχέτευσης των όμβριων υδάτων και τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου περιμετρικά του κόμβου.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Και ξαφνικά το είδαμε κι αυτό…Υποψήφιος βουλευτής (ο Στάθης Γιαννακίδης του ΣΥΡΙΖΑ) και νυν Υφυπουργός, τρεις μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, να βγαίνει με δελτίο τύπου  του υπουργείου του και να αναφέρεται σε έργο της Ορεινής Περιοχής (παράκαμψη Κενταύρου), λέγοντας ότι η υλοποίησή του οφείλεται στις συνεχείς πιέσεις και παρεμβάσεις του μειονοτικού βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ), που κατά σύμπτωση βέβαια…ήταν ο εργοδότης του, πριν εκλεγεί βουλευτής, αφού ήταν ειδικός συνεργάτης στο γραφείο του.

Και ερωτώ τον Στάθη Γιαννακίδη.

Δηλαδή αν δεν είχε παρέμβει ο Χουσεΐν Ζείμπέκ το έργο παράκαμψης του Κενταύρου δεν θα είχε…υλοποιηθεί από την σημερινή Κυβέρνηση; Έλεος πιά…! Τέτοιο δούλεμα;

Η ΚΑΤΙΝΑ