ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Πρωτόγνωρα πράγματα στο Δήμο Ξάνθης…

Είναι εμφανές ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ για τα ίδια πράγματα και μάλιστα στις ημερομηνίες που έγραφε και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, μήνυσε μόνο το «Μαχητή»! Γιατί εδώ θέλει να κάνει επίδειξη τσαμπουκά…Στα δικαστήρια της Αθήνας, που να τολμήσει και μάλιστα απέναντι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Ξάνθης στις μέρες μας. Και εξηγούμαι..

Ορίζεται λοιπόν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα, με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη. Πάει λοιπόν στο Δήμο και διαμαρτύρεται ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πολίτες για τη Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου λόγω της πορείας του Πολυτεχνείου και ως εκ θαύματος…τι συμβαίνει;

Η συνεδρίαση  τελικά μετατοπίζεται για τις 10 το πρωϊ αλλά….με δυο θέματα στην ημερήσια διάταξη αντί για ένα!!!

Πως έγινε αυτό, έ…έγινε…!

……

*Ιδού και η ορθή επανάληψη όπως την χαρακτήρισαν από το Δήμο Ξάνθης για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους να προσθέσουν άλλο ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη και η σχετική πρόσκληση που αναφέρει τα παρακάτω:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στις 17 Νοεμβρίου 2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π.μ., σε δημόσια έκτακτη ειδική  συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχιακού καταστήματος Ξάνθης, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν σχετικές αποφάσεις, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα 64 & 74 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87) όπως αυτά αντικαταστάθηκαν από τα άρθρα 71 του ν. 4555/2018 και 2 του ν. 4623/2019:

01ο ΘΕΜΑ :   Εκλογή αναπληρωματικού μέλους Οικονομικής Επιτροπής λόγω παραίτησης της Χρυσούλας Δημούδη από το αξίωμα της Δημοτικού Συμβούλου.

02ο ΘΕΜΑ :   Εκλογή αναπληρωματικού μέλους Επιτροπής Ζωής λόγω παραίτησης της Χρυσούλας Δημούδη από το αξίωμα της Δημοτικού Συμβούλου.

Το κατεπείγον της σύγκλησης έγκειται στην αναγκαιότητα της νόμιμης συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης

Ο  Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ματθαίος Σαββίδης

…….

*Είδηση. Τον ΥΠΕάρχη της περιοχής Δ. Τσαλικάκη επισκέφθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ Δημήτρης Γαλανόπουλος και στη συνέχεια προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Επισκέφθηκα τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης Δημήτρη Τσαλικάκη, με τον οποίο συζητήσαμε θέματα υποδομών που αφορούν τα νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Επιπλέον, με τη συνδικαλιστική μου ιδιότητα, του έθεσα τις ανησυχίες μου για το μέλλον του νοσοκομείου Ξάνθης και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτό, αλλά και γενικότερα στα δημόσια νοσοκομεία, μετά τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών και την υποστελέχωση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο διάστημα, ώστε να συζητήσουμε διεξοδικά το πλαίσιο συνεργασίας μας για τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων στα νοσοκομεία της ΑΜΘ, αλλά και τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στον κρίσιμο κλάδο της υγείας»

-Λέτε να δούμε τον κύριο Δημήτρη Γαλανόπουλο υποψήφιο βουλευτή ή Περιφερειάρχη στις επόμενες εκλογές;

……..

*Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 1100 π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Σ.Ο.Π.Π.) με θέμα:  “Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων-χιονοπτώσεων και παγετού χειμερινής περιόδου 2019-2020″»

……….

* Τη συνεργασία του με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ροδόπης σε νέα βάση έβαλε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

Μετά από μακρά συνάντηση εργασίας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Ανέστη Βαφειάδη και τα μέλη του ΔΣ για το παραεμπόριο, τους ελέγχους και τα άλλα ζητήματα που τους απασχολούν και συνεννοήθηκε μαζί τους ότι κάθε παρέμβαση για τα τοπικά ζητήματα σε Υπουργεία ή κεντρικές υπηρεσίες θα γίνεται συντονισμένα και σωστά προετοιμασμένα, ώστε να φέρνει αποτελέσματα.

Οφείλουμε, όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, να βασιστούμε εμείς στην τοπική αγορά και η τοπική αγορά να προσανατολίσει τις προσπάθειες μας στο κέντρο, διότι μόνο η ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας μπορεί να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη της περιοχής μας.

……

*Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών όντας ευαισθητοποιημένος στους ηλικιωμένους και στις ανάγκες τους, αφουγκράστηκε την αναγκαιότητα της ενεργό συμμετοχής των ηλικιωμένων σε όλες τις πτυχές της κοινωνική ζωής. Η δημιουργία της «Λέσχης Ηλικιωμένων» Δήμου Μαρωνείας-Σαπών δημιουργήθηκε προκειμένου να ικανοποιήσει την ανάγκη αυτή των ηλικιωμένων δημοτών.

Παρόλο που ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, η πρώτη συνάντηση ηλικιωμένων, στην νεοσύστατη «Λέσχη Ηλικιωμένων» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, με συμμετοχή 30 ηλικιωμένων.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ