ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ο Σπύρος Καράκος υποψήφιος με τον Συνδυασμό ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ-Πασχάλης Λύρατζης

Άκουσα χθες τον Πάνο Παπαδόπουλο να αναγγέλλει τις «μεταγραφές-βόμβα» του Σάββα Μελισσόπουλου με  τους Τιμούρ, Γιώργο Καλογερή, Σταύρο Αμοιρά και Μουφίτ Αρίφογλου και το πρώτο που είπα…Καληνύχτα Τσέπελη, καληνύχτα γιατρέ, καληνύχτα Φανουράκη
ΑΛΕΚΤΩΡ

*«Να δεσμευτούν από τώρα Τσέπελης, Λύρατζης, Γιάννης Παπαχρόνης ότι θα μας στηρίξουν την 2η Κυριακή απέναντι στον Δημαρχόπουλο…»

Την ανοιχτή πρόσκληση – πρόκληση απηύθυνε ανοιχτά και δημόσια ο Πάνος Σταυρακάρας στους άλλους υποψήφιους δημάρχους, πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο Σάββας Μελισσόπουλος θα είναι ο αυριανός Δήμαρχος Ξάνθης…

-Μόνο για τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου και τους Πολίτες για την Ξάνθη λένε κύκλοι της παράταξης Μελισσόπουλου είμαστε σίγουροι ότι την δεύτερη Κυριακή θα μας στηρίξει, λέγοντας όχι στο σημερινό κατεστημένο του Δήμου Ξάνθης.

….

*Σπουδαία μεταγραφή βόμβα από τον Συνδυασμό ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ-Πασχάλης Λύρατζης, αφού έκλεισε ως υποψήφιο δημοτικό του σύμβουλο τον εξαιρετικό επιχειρηματία και άνθρωπο Σπύρο Καράκο, γέννημα θρέμμα της Ξάνθης, επιχειρηματίας της PIZZA FAN και κατά 50% της Riverland του Ηλία Μιχαηλίδη.

Ο Σπύρος Καράκος έδωσε μάλιστα και τηλεοπτική συνέντευξη στο «Πολιτικό Καφενείο» του Next tv εντυπωσιάζοντας με την σεμνότητα, τις θέσεις του και το όραμά του για τον Δήμο Ξάνθης.

…..

*Και ο Αναστάσιος Σουρουτζίδης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο Δήμο Αβδήρων με τον συνδυασμό «Όλοι μαζί μπορούμε» του Αθανάσιου Κριτσίνη.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

Φιλες/φιλοι μου,

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η υποψηφιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Αβδήρων με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Αβδήρων Αθανάσιου Κριτσίνη “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”.

Μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθώ πιο ενεργά με τα κοινά του δήμου μου, μαζί με έναν χαρισματικό άνθρωπο, οι ιδέες και στόχοι του οποίου είναι αυτά που οραματίζομαι για τον τόπο μας.

Ζητώ τη στήριξη όλων των συνδημοτών μου στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να μπορέσουμε με διαφάνεια, συνεργασία και αποφασιστικότητα να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας και το οποίο θα αλλάξει ριζικά τον τόσο χαρισματικό Δήμο μας, φέρνοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη που όλοι επιθυμούμε για αυτόν.

Να είστε σίγουροι πως θα παλέψω με όλη μου την ψυχή για αυτό και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει όλους! Η ψήφος σας είναι πολύ σημαντική και καθοριστική ώστε να καταφέρουμε να αλλάξουμε το γκρίζο παρελθόν.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Καλή επιτυχία σε ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους Περιφερειακούς, Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους στις εκλογές της 26ης Μαΐου!

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως μόνο ενωμένοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι….ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αναστάσιος Σουρουτζίδης

*Σημαντικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

….

*Συγκεκριμένα, στην αναγωγή επί των εγκύρων για την επόμενη Ευρωβουλή η ΝΔ συγκεντρώνει το 31%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22%. Στην τρίτη θέση ισοδυναμούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων υπολογίζεται σε 12,5%.

Σε ότ,ι αφορά τις εθνικές εκλογές, το προβάδισμα της ΝΔ ανέρχεται σε 9,5 μονάδες, αν και έχει περιοριστεί κατά μισή μονάδα σε σχέση με τις μετρήσεις του Μαρτίου.

….

*Πρόκειται για την πρώτη μονοψήφια διαφορά στις δημοσκοπήσεις της Pulse το τελευταίο εξάμηνο. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει στάσιμη στο 32,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βελτιώνει τα ποσοστά του κατά μισή μονάδα και φτάνει στο 23%.

Για την τρίτη θέση, για πρώτη φορά από τον περυσινό Νοέμβριο, το Κίνημα Αλλαγής προσπερνά τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 8% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, ενώ η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 7,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 5,5%, ενώ το ποσοστό αναποφάσιστων αγγίζει το 11,5%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κανένα άλλο κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου βρίσκεται πιο κοντά με 2,4% ενώ κανένα άλλο κόμμα δεν φτάνει το 2%.

….

*Μεγάλη σημασία έχει η δεξαμενή των αναποφάσιστων, με τη συσπείρωση των δύο μεγάλων κομμάτων να αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα. Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, ο ΣΥΡΙΖΑ βελτίωσε ελαφρά την συσπείρωσή του για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, όμως βρίσκεται στο 54%, ενώ η ΝΔ – που επίσης βελτίωσε τα ποσοστά της σε σχέση με τον Μάρτιο – στο 83%.

….

*Ενδεικτικό είναι πως τρεις στους δέκα από τους ψηφοφόρους που δηλώνουν αναποφάσιστοί, δεν απαντούν ή επιλέγουν άκυρο/λευκό, προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίστοιχο ποσοστό για την ΝΔ είναι 9%, δηλαδή ούτε ένας στους δέκα.

Στα υπόλοιπα κόμματα η διαρροή δεν υπερβαίνει τις πέντε μονάδες. Η χαμηλότερη διαρροή παρατηρείται στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με 3%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 18 – 20 Απριλίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.010 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου. Το όριο του στατιστικού λάθους είναι ±3,1%.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ