ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ο Νίκος Δένδιας τοποθετήθηκε τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στη Θράκη!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης  μπορεί από δω και πέρα να «πολιτευτεί» όχι μόνο με τον κύριο Μέτιο και τον κύριο Τσέπελη, αλλά και όλους τους…ειλικρινείς και πιστούς του φίλους όπως ο κύριος Αντώνης Πασχάλης και ο κύριος Νίκος Ευφραιμίδης. Ραντεβού στις κάλπες…
ΑΛΕΚΤΩΡ

 

*Εγώ δεν πιστεύω ότι ο κύριος Τσέπελης έχει τόσο γερές διασυνδέσεις στον κύριο Ζαγναφέρη και στον κύριο Μέτιο ώστε να τους «πείθει» και σε ποιους θα δώσουν τις…απευθείας αναθέσεις τους, πολλών χιλιάδων ευρώ…!

Και επομένως, κακώς περιαυτολογεί και καυχιέται στα διάφορα στέκια, ότι ξέρει να «βοηθάει» τους ανθρώπους του…!

……

*Ο Νίκος Δένδιας τοποθετήθηκε τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας για τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κόμματος, τόσο για τις εθνικές όσο και για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Στόχος είναι η εξειδίκευση του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά, η καταγραφή των προβλημάτων κάθε περιοχής αλλά και η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες για την αξιολόγηση των προτάσεων που κατατίθενται, ώστε να προσαρμοστεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες κάθε νομού.

…..

*Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:30 συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 7/2018
  2. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΟΦΥΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ»
  3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PORTAL ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
  4. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ»
  5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός της νόμιμης προθεσμίας

…..

*Καλό νέο. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι ο στόχος του έτους 2018 για την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ έχει καλυφθεί. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 31/12/2018, το ποσό της ενωσιακής συνδρομής για το έτος 2018 που δήλωσε η Ελλάδα ανέρχεται σε 1.485.979.495,15 €. Η συνολική απορρόφηση ανεβαίνει έτσι στο 25% χωρίς την προκαταβολή και στο  32%, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής, διατηρώντας τη χώρα στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των Κρατών Μελών της Ε.Ε.

…..

*Εξάλλου, η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση της αξιοποίησης των πόρων του «πακέτου Γιούνκερ» εκταμιεύοντας 2,702 δις ευρώ των σχετικών πόρων σε συνολικές επενδύσεις 11,091 δις €. Τέλος, η συνολική εκτέλεση του ΠΔΕ για το έτος 2018 ανήλθε σε 6,237 δις €, 5% περίπου αυξημένο έναντι του έτους 2017.

……..

*Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε δήλωσή του αναφέρει:  «Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ ενώ πρωτοπορεί στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων άλλων πόρων και εργαλείων. Αυτό είναι το δικό μας αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Δεν είναι απλώς επιτυχημένοι στόχοι και αριθμοί αλλά και διαφοροποιημένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που υπηρετούν την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Είναι αποτέλεσμα ενός σταθερού πολιτικού σχεδιασμού που προηγήθηκε και συνεχίζουμε να ακολουθούμε και μιας αποτελεσματικής διαχείρισης και συνεργασίας των υπηρεσιών του ΕΣΠΑ και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων..»

……

*Αξιοπρόσεχτη η χθεσινή ανάρτηση του Τάσου Τεφρωνίδη στο «Στραβά κι Ανάποδα» και ιδού αυτό που πρόσεξε και δεν πρόσεξε κανείς από μας.

«Περίεργη συμπεριφορά του facebook στην πόλη μας . Ενώ στο google maps το ρολόι της πλατειας μας το αναφέρει στα Ελληνικά όπως και όλη την ονοματοδοσία των οδών της πόλης μας , το facebook όταν κάνουμε κοινοποίηση θέση βγάζει τον χάρτη της πόλης μας με το ρολόι της πλατείας να το γράφει στα Τουρκικά Saat kulesi (πύργος του ρολογιού) ενώ όλα τα άλλα ονόματα είναι στα Ελληνικά. Μήπως πρέπει να ψαχτούμε γιατί μόνο τυχαίο δεν είναι.»

-Να ψαχτούμε φίλε Τάσο…αλλά το δίκαιό Μας, πως θα το βρούμε;

(Σ.Σ. Αλήθεια, ο Δήμαρχος Ξάνθης τι λέει για όλα αυτά…;)

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ