ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Νέα μετωπική επίθεση κατά του πρώην Προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκου Χατζόπουλου εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης

Γιατί αυτά που «υπόσχεται» στους μαγαζάτορες και αυτούς που «πιέζει» να κατέβουν μαζί του, δεν τα λέει…δημόσια ο κύριος Τσέπελης; Κι αφού ισχυρίζεται μάλιστα μεταξύ των άλλων ότι θα σβήσει και τα…πρόστιμα των μαγαζιών, γιατί δεν τους λέει το… «μυστικό» πριν μπουν στις ρυθμίσεις;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Συνάντηση-συζήτηση με τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών και καρναβαλικών συλλόγων της Ξάνθης για την αναβάθμιση των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών, θα έχει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου και προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντική την πρωτοβουλία του, αφού δεν είδα κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο να κάνει παρόμοιο όχι μόνο τώρα λαλά και στο παρελθόν.

Ιδού τι αναφέρει και η σχετική πρόσκληση που εστάλη στους Πολιτιστικούς και Καρναβαλικούς συλλόγους του Δήμου Ξάνθης:

«Σας προσκαλούμε σε ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση τη Δευτέρα 04/02/2019, στις18:30 στο καφέ Φίλοιστρον, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης, Γιώργο Χατζηθεοδώρου.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να συζητήσουμε τις προτάσεις σας, για την αναβάθμιση των λαογραφικών γιορτών της πόλης μας. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.»

….

*Νέα μετωπική επίθεση κατά του πρώην Προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκου Χατζόπουλου εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης με αφορμή και πάλι τις αναθέσεις που έκανε την τελευταία στιγμή σε γνωστή εργολαβική εταιρεία, την οποία σύμφωνα με τα όσα είχε πει στο δημοτικό συμβούλιο, ο ίδιος….δεν γνώριζε, ενώ έδινε έργα από το 2017!

Στην νέα ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης μεταξύ των άλλων αναφέρει και τα εξής:

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων στις 28/01/2019 ο κ. Χατζόπουλος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά εργολάβο, στον οποίο ανέθεσε είτε απευθείας είτε μέσω δύο προσφορών, έργα και υπηρεσίες προϋπολογισμού περίπου 40.000€, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων τον τελευταίο μήνα.

Η εταιρεία (εργολάβος) στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Χατζόπουλος ότι δεν γνωρίζει προσωπικά, έπαιρνε απευθείας αναθέσεις από τη  ΔΕΥΑ Αβδήρων τις οποίες υπέγραφε ο κ. Χατζόπουλος από το Μάιο του 2017 μέχρι και τα τέλη του 2018.

Ένα από τα δύο συμβαίνει. Ή ο κ. Χατζόπουλος λέει ψέματα για ακόμη μία φορά ότι δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο εργολάβο ή δεν είχε ιδέα πως λειτουργούσε η ΔΕΥΑ Αβδήρων.

Εσείς κ. Αντωνιάδη ως όψιμος φανατικός υπερασπιστής του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων τι από τα δύο πιστεύετε ότι ισχύει;

*Μες την καλή χαρά ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος την αργία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη από τον…ίδιο και ιδού αυτούσια η ανακοίνωση που έστειλε και στα ΜΜΕ:

«Ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ αναφορικά με τη θέση σε αργία και την αντικατάσταση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας

Κατόπιν της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα, με την οποία ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης τίθεται σε αργία μέχρις ότου οι δικαστικές αποφάσεις που τον αφορούν καταστούν αμετάκλητες, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος αποφάσισε ότι όλες οι αρμοδιότητες του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δράμας θα ασκούνται από τον ίδιο.

Παράλληλα, ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος ορίζεται εντεταλμένος σύμβουλος για όλα τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας όπως τον συντονισμό, την παρακολούθηση και τη λειτουργία των οργανικών μονάδων της, καθώς επίσης την εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού.     

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

-Καλή επιτυχία λοιπόν στον κύριο Μέτιο και στη θέση του….Αντιπεριφερειάρχη Δράμας!

……..

*Συμπαράσταση στον εκπαιδευτικό που στοχοποιείται, όλοι ενωμένοι ενάντια στο νεοναζισμό, την ακροδεξιά και τον ρατσισμό. Αυτό σημειώνει η ΕΛΜΕ Ξάνθης στην ανακοίνωσή της για τις απειλές χρυσαυγιτών σε βάρος εκπαιδευτικού και μάλιστα με συνθήματα στους τοίχους του σχολείου που διδάσκει.

Οι νεοναζί όχι μόνο βεβήλωσαν τον σχολικό χώρο με χυδαίες εκφράσεις και συνθήματα γεμάτα μίσος και ρατσισμό, αλλά και έγραψαν ρητό του Γκαίμπελς.

Την καταγγελία δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο εκπαιδευτικός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης:

Βανδαλισμός, με συνθήματα ακραίου μίσους και την υπογραφή της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκε στους τοίχους σχολικού μας συγκροτήματος, για να προπαγανδίσει την ταυτότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης, που δεν είναι άλλη από την ξενοφοβία, το ρατσισμό, την ομοφοβία, τον μισαλλόδοξο εθνικισμό αλλά και να εκφοβίσουν με ευθείες στοχευμένες απειλές.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης καταδικάζει ομόφωνα το γεγονός και στέκεται στο πλάι των συναδέλφων μας και των συναδελφισσών μας. Η στήριξη της ΕΛΜΕ Ξάνθης θεωρείται δεδομένη σε όποια προσφυγή για εισαγγελική παρέμβαση και μήνυση κατά αγνώστων. Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και δεν αφορά μόνο την ευαίσθητη περιοχή της Ξάνθης. Οι συνεχείς προκλήσεις, απόρροια και του «εκνευρισμού» που δημιουργεί η διαφαινόμενη ολοκλήρωση της δίκης της ΧΑ,  δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες δεδομένης και της ανόδου ακραίων κυβερνήσεων και νεοναζιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη

Απέναντι σε αυτήν την «ανωμαλία» οφείλουμε να σταθούμε ενωμένοι, εκπαιδευτικοί, μαθήτριες/ες, γονείς και όλη η ελληνική κοινωνία. Αυτός ο τόπος έχει πολλά να διδαχτεί από την ιστορική του διαδρομή.

Στα σχολεία μας διδάσκεται το ύψιστο αγαθό της παιδείας μέσα στη Δημοκρατία: Για την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ειρήνη.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Η Πρόεδρος Λουκοπούλου Μαρία

Η Γραμματέας Δαμιανάκη Ευαγγελία

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ