ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Μια θερμική κάμερα για τις ανάγκες του Νοσοκομείου δώρισε ο Μητροπολίτης Ξάνθης

Χαμός χθες στο site του Δήμου Ξάνθης για την απόφαση του Τσέπελη να λειτουργήσει σήμερα το παζάρι της Ξάνθης, Το τι άκουσε ο Δήμαρχος δεν λέγεται και μάλιστα με σκληρές εκφράσεις αλλά δεν θα πρέπει να έχει παράπονο…διότι μια ζωή, έτσι έμαθε να πολιτεύεται. Και με τον αστυφύλαξ αλλά και με τον χωροφύλαξ.
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Πολύ σωστή η πρωτοβουλία διοικήτριας του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενας Ροφαέλα να αναλάβει η ίδια πλέον την ενημέρωση των πολιτών προκειμένου να μην υπάρχει παραπληροφόρηση για τα κρούσματα κορονοϊού στο Νομό μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η  Διοικήτρια  του Γ.Ν. Ξάνθης, στα πλαίσια της υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών, σας ενημερώνει ότι μέχρι σήμερα, Παρασκευή 20-03-2020, στο Νοσοκομείο  μας έχουμε συνολικά 3 (τρία) επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS – CoV-2.

Οι εν λόγω συμπολίτες μας είναι καλά στην υγεία τους, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση έχοντας λάβει τη σχετική ενημέρωση από το Ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου κατόπιν των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

….

*Σημειώνω ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση του νοσοκομείου και του νοσηλευτικού προσωπικού παρέδωσε στην Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Έλενα Ροφαέλα μια θερμική κάμερα για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

……

*Αλλάζω θέμα. Στα έξι συνολικά έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον Έβρο. Νοσηλεύονται τα τέσσερα, ενώ σε κατ’οίκον περιορισμό βρίσκονται τα άλλα δύο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της καθημερινής υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών και δεδομένου ότι το ΠΓΝΑ έχει οριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για την αντιμετώπιση της Πανδημίας COVID-19, ενημερώνει σχετικά με την εξέλιξη της νόσου. Μέχρι σήμερα, Παρασκευή 20.03.2020, και ώρα 15:00, στο Π.Γ.Ν.Α. νοσηλεύονται συνολικά 4 (τέσσερα) επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκτός Μ.Ε.Θ. ενώ ακόμα 2 (δύο) επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τονίζεται πάλι, ότι στις ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, απαιτείται να επιδείξουμε όλοι μας ατομική ευθύνη, σεβόμενοι πλήρως τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ) και να «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ

*Νέα αύξηση σημείωσε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο αριθμός των συλλήψεων σε όλη την Ελλάδα, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Ανέρχονται πλέον σε 194, ενώ έχουν βεβαιωθεί 184 παραβάσεις. Σημειώνεται, ότι την Πέμπτη 19/3 συνελήφθησαν 20 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις.

…..

*Ειδικότερα, τα αναλυτικά στοιχεία, από την Πέμπτη 12/3, έχουν ως εξής: Την Πέμπτη 12/3 έγιναν 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις, την Παρασκευή 13/3 1 παράβαση με 1 σύλληψη, το Σάββατο 14/3 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις, την Κυριακή 15/3 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις, την Δευτέρα 16/3 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις, την Τρίτη 17/3 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις, την Τετάρτη 18/3 22 παραβάσεις με 24 συλλήψεις και την Πέμπτη 19/3 17 παραβάσεις με 20 συλλήψεις.

…..

*Οι περιοχές που πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις, είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι εξής: 74 στην Αττική, 34 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στη Θεσσαλία, 10 στην Κεντρική Μακεδονία, 9 στη Θεσσαλονίκη, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 στο Νότιο Αιγαίο, 7 στην Κρήτη, 7 στα Ιόνια Νησιά, 7 στην Πελοπόννησο, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στην Ήπειρο.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λ.π, για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

‘Οπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την χώρα με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

….

*Είδηση της τελευταίας στιγμής. Σκληραίνουν οι περιορισμοί σε ότι αφορά την είσοδο στα καταστήματα σούπερ μάρκετ. Όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Χαρδαλιάς από τη Δευτέρα θα επιτρέπεται η είσοδος ενός πελάτη ανά 15 τετραγωνικά μέτρα αντί για 10 που ισχύει έως σήμερα.

Μέτρα λαμβάνονται και στις λαϊκές αγορές. Από Δεύτερα (σήμερα θα είναι κλειστές) οι πάγκοι στις λαϊκές μειώνονται κατά το ήμισυ και θα βρίσκονται σε απόσταση πέντε μέτρων. Κάθε εβδομάδα οι παραγωγοί θα εναλλάσσονται.

Ο υφυπουργός έκανε έκκληση για άλλη μια φορά αυτό το σαββατοκύριακο να λειτουργήσουν όλοι υπεύθυνα. Ξεκαθάρισε ότι θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι από την αστυνομία προκειμένου να τηρείται ο κανόνας που προβλέπει να μην υπάρχουν συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ