ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΞΑΝΘΗΣ: Θέλουν όλοι να κλείσουνε, το δήλωσαν ήδη στο Υπουργείο Τουρισμού!

Αφού δεν απαντάνε ή δεν δίνουν λύσεις στο Δήμο Τσέπελη όταν τους τηλεφωνούν οι πολίτες, τότε τι τα θέλουν τα…τηλέφωνα; Η μία κοροϊδία πίσω από την άλλη! Αρκεί να παίρνουν like στο fb!

*Το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Οπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ημερήσια ενημέρωση, ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της Ε.Ε.

……

*O πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης διευκρίνησε ότι όσα ξενοδοχεία της Θράκης φιλοξενούν σώματα ασφαλείας που επιχειρούν στη φύλαξη των συνόρων μας θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ όλα τα υπόλοιπα θα κλείσουν και θα λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας.

…….

*Σημειώνω ωστόσο ότι χθες με δηλώσεις τους στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος, η Νικολέτα Λαφτσοπούλου του Z’ Palacae και ο Άκης του Elisso Hotel τάχτηκαν υπέρ του κλεισίματος των ξενοδοχείων τους στη Ξάνθη.

…..

* Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.) Νομού Καβάλας, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή πιθανότητα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας να νοσήσουν κατά την αντιμετώπιση κρουσμάτων, απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες που διαθέτουν καταλύματα βραχύβιας εκμίσθωσης (τύπου Airbnb) και επιθυμούν να τα προσφέρουν στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που θα χρειαστεί να παραμείνουν σε καραντίνα, να επικοινωνήσουν με την πρόεδρο, Κλαίρη Λαμπίρη στο τηλέφωνο 6977455995.

«Η κρίση απαιτεί ομαδική δράση και συνεργασία όλης της κοινωνίας. Η παραμονή του προσωπικού σε καραντίνα μακριά από την οικογένεια, είναι απαραίτητη για την προστασία όχι μόνο των οικείων τους, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης. Ευπρόσδεκτη η κάθε βοήθεια. Τα καταλύματα μετά το τέλος της καραντίνας θα καθαριστούν και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες όπως ακριβώς παρελήφθησαν», αναφέρει, ακόμα, το δελτίο Τύπου.

….

*Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν μέτρα για την προστασία των συνταξιούχων και των ταχυδρομικών υπαλλήλων κατά την πληρωμή των συντάξεων, που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο (εκτός της οικίας του δικαιούχου ή, σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές), τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ, για την υπογραφή, απαιτείται στυλό του συνταξιούχου.

Για την είσπραξη της σύνταξής τους, τα ΕΛΤΑ προτρέπουν τους συνταξιούχους να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Της τελευταίας στιγμής.
Κλειστές θα είναι εκτάκτως σήμερα Σάββατο οι λαϊκές αγορές, όπως ανακοίνωσε χθες αργά το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Οι λαϊκές αγορές θα ανοίξουν πάλι τη Δευτέρα, αλλά με μεγάλη αραίωση μεταξύ των πάγκων.
-Αυτό το αλαλούμ ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω..
Επίσης από σήμερα θα επιτρέπεται η μετάβαση μόνο στα νησιά για τους μόνιμους κατοίκους.
Για να βγάλει κάποιος εισιτήριο θα πρέπει να δείχνει την φορολογική του δήλωση, ενώ παράλληλα απαγορεύεται ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.
Ισχύει πάντα το μέτρο της αποφυγής των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.
Η ΚΑΤΙΝΑ