ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Καταψηφίστηκε η πρόταση για δημοψήφισμα στον μειονοτικό δήμο Ιάσμου

Επειδή μαθαίνω  ότι συχνά πυκνά αναζητεί τον Δήμαρχο Ξάνθης κ.Τσέπελη ο Ιπποκράτης Καμαρίδης στο Δημαρχείο –εγώ προσωπικά τον είδα να μπαίνει το μεσημέρι της Τρίτης γύρω στις 15.30 σε αυτό-και εξέφρασε το παράπονο ότι δεν μπορεί να τον βρει, ευτυχώς όμως μιλάνε στο τηλέφωνο. Θα ήθελα να τον ρωτήσω. Για θέματα της ΔΕΥΑΞ τον αναζητεί τον κύριο Τσέπελη ή για άλλα θέματα;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Η πρόθεση της δημοτικής Αρχής του μειονοτικού δήμου Ιάσμου στην Ροδόπη (Δήμαρχος ο Οντέρ Μουμίν), να προχωρήσει σε διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος για την ίδρυση ή μη Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, δεν εγκρίθηκε τελικά από το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Το σώμα όμως με ψήφους 11 υπέρ, 14 κατά και 1 «παρών», απέρριψε την πρόταση του δημάρχου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος υπεραμύνθηκε της πρότασής του για διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου οι συνδημότες του ν’ αποφασίσουν εάν επιθυμούν ή όχι να ιδρυθεί Δ.Ε.Υ.Α. Ιάσμου.

…..

*Σημειώνω ότι και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τους Καδή Ισμέτ και Κυριάκο Αμούτζα, είχαν ταχθεί κατά τη ίδρυσης του νομικού προσώπου, προκαλώντας την αντίδραση της δημοτικής Αρχής, που ανακοίνωσε πως θα κάνει χρήση των όσων ορίζει η νομοθεσία για τοπικά δημοψηφίσματα.

Τελικά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καταψήφισαν εκ νέου την πρόταση του δημάρχου Μουμίν, χαρακτηρίζοντας «πυροτέχνημα» την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

…..

*Στη διάρκεια του Δ.Σ. έγινε γνωστό πως το κόστος για τη πιθανή διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στο οποίο περιλαμβάνεται η αμοιβή δικαστικών αντιπροσώπων και τα έξοδα για την εκτύπωση ψηφοδελτίων, θα αγγίξει τις 12.000 ευρώ. Ωστόσο η αντιπολίτευση έκανε λόγο για δαπάνη 30.000 ευρώ.

………

*Διήμερη περιοδεία στη Θράκη θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 06 και την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2020 ο κ. Θεόδωρος Καράογλου. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) θα έχει σειρά διαδοχικών συναντήσεων με τους φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Έβρου.

Το πρόγραμμα των επαφών του κ. Καράογλου έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020-Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

-09.30: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα

-10.00: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο

-11.00: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη

-11.30: Συνάντηση με τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ

-12.30: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνη Γραβάνη

-13.00: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν

-13.30: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν

-14.30: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών κ. Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο

Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2020-Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

-09.30: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς

-10.00: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη

-11.00: Συμμετοχή σε σύσκεψη εκπροσώπων μεγάλων βιομηχανιών

-12.00: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλο Τοψίδη

-13.00: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο

-14.00: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό

*Ημερίδα με θέμα: «Η Ελλάδα, η Τουρκία και η Δύση» διοργανώνει η αντιπροσωπεία Κομοτηνής του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημών (ΕΟΠΕ) και το νεανικό τμήμα αυτού (ΕΟΝΕΠΕ) . Κεντρικοί ομιλητές θα είναι : η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής Χανίων ΝΔ, πρώην ΥΠΕΞ, ο Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΥΦΕΠΕΞ, και ο Σωτήρης Σέρμπος, επίκουρος καθηγητής διεθνούς πολιτικής ΔΠΘ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Γ. Παυλίδης της ΠΕ Ροδόπης

….

*Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, υποδέχθηκε χθες στο Διοικητήριο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της JAPAN TOBACCO INTERNATIONAL κ. Victor Crespo.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η JTI για την αναβάθμιση του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη που απέκτησε το καλοκαίρι του 2018, τη δημιουργία σύγχρονων γραμμών παραγωγής, τη βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και τη συνεργασία της με την τοπική κοινωνία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ο κ. Crespo παρουσίασε στον κ. Καράογλου το μέγεθος της επένδυσης της JΤΙ στην Ελλάδα, ενημερώνοντας πως η εταιρεία αριθμεί 300 εργαζόμενους στη χώρα, συνεισφέρει ετησίως το 2% των συνολικών δημοσίων εσόδων και κατέχει το 27% της αγοράς καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) σημείωσε πως η επένδυση της Japan Tobacco International στην Ελλάδα καταδεικνύει τη δυναμική εποχή στην οποία εισέρχεται η Βόρεια Ελλάδα. Όπως ανέφερε: “Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) βρίσκεται δίπλα και στηρίζει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία που βάζει την εθνική μας οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά”.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ