ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ- Τα καλύτερα παραπολιτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης με το «μάτι» του Ιπποκράτη Γαλάτη

*Άλλη μία Υπερμαραθώνια συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ξάνθης, από τις 5 το απόγευμα ως τις 11:30 το βράδυ της Τρίτης με ένα θέμα εκτός ημερησίας διάταξης και 13 στην ημερήσια διάταξη εκ των οποίων μόνο το πρώτο θέμα ήταν σοβαρό και απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο πέντε ώρες .

……

*Στην ερώτηση ( εκτός Ημερησίας Διάταξης ) που έθεσε ο πρώην Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και αφορούσε τον Δημοτικό Σύμβουλο κο  Φερτούν ο οποίος έχει καταδικαστεί με τελεσίδικη απόφαση από το Εφετείο Θράκης , αν δηλαδή παραμένει δημοτικός σύμβουλος  και κυρίως εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου κυρίου Τσέπελη και όπου αλλού είχε τοποθετηθεί, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος κος Μπούτος και ο Δήμαρχος κος Τσέπελης ξεκαθάρισε με απόλυτη σαφήνεια και προς πολλές κατευθύνσεις ότι ο Χασάν Ογλού Φερτούν ανήκει στο παρελθόν για τον Δήμο Ξάνθης.

Μάλιστα όταν ο κύριος Δημαρχόπουλος προσπάθησε να…εμβαθύνει στο συγκεκριμένο θέμα και τον ρώτησε τι προβλέπει ο Νόμος, του απάντησε με σαφήνεια…

Σου είπα ότι έγινε ότι προβλέπει ο Νόμος…να καθίσεις να διαβάσεις και να δεις τι λέει ο Νόμος!

…..

*Ωστόσο το  κύριο θέμα που απασχόλησε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είχε να κάνει με τις μετακινήσεις των υπαλλήλων του Δήμου, μαζικές σε μικρό χρονικό διάστημα , 46 τον αριθμό και αν προσθέσουμε και τις 21 αιτήσεις παραίτησης τότε αφορούνε 67 υπαλλήλους. Όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης είναι 250. Άρα μιλάμε για ένα ποσοστό της τάξεως του 17 %.

Μιλάμε για ρεκόρ βέβαια…

…….

*Σημειώνω ότι μετά την τοποθέτηση του Δημήτρη Γαλανόπουλου και του κ.Πολυμερόπουλου Βασίλειου (Αντιπρόεδρο ΠΟΕ _- ΟΤΑ από Αθήνα) απάντησε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και το μόνο που είπε ήταν ότι δεν συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων «γιατί δεν είχε να τους πεί τίποτα για την ΔΙΑΜΑΘ. λες και δεν έχουν άλλα θέματα να οι εργαζόμενοι», ενώ το δικαιολογήθηκε για το πολυπόθητο ραντεβού που δεν έγινε εδώ και 5 μήνες, το ότι είναι…πολυάσχολος!!!

…….

*ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: Δεν είναι ηθικό να παραμένει στη θέση του ο υπεύθυνος Προμηθειών επί τόσα χρόνια . Για αυτό μετακινήθηκε.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΩΝΤΟΣ: Είναι όμως ηθικό να παραμείνει στη θέση της και να αναβαθμίζεται μάλιστα η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών; (30 χρόνια )

Και επί πλέον τα τιμολόγια από τις προμήθειες άλλος τα υπογράφει για να πληρωθούν  (Φανουράκης) και άλλος τα πληρώνει ( η ταμίας του Δήμου ) και όχι το τμήμα προμηθειών; Άρα δεν έχει καμία οικονομική σχέση το Τμήμα Προμηθειών με τους Προμηθευτές.

Προς τι λοιπόν τέτοια προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Πεπονίδη;

….

*Ειλικρινά Μανώλη με εξέπληξες…διότι ειλικρινά δεν πίστευα να έχεις τέτοιο μένος για οποιοδήποτε άνθρωπο και ειδικά για έναν έντιμο υπάλληλο όπως μου τον χαρακτήρισε και ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

…..

*Καμαρίδης απευθυνόμενος στον Γαλανόπουλο για τον Τσέπελη που δεν δέχεται το σωματείο.. « Και μένα δεν με δέχεται και αναγκάζομαι και τον παίρνω τηλέφωνο για τις υποθέσεις μας….»

Στις υποθέσεις της ΔΕΥΑΞ φαντάζομαι θα αναφέρεσαι γιατρέ μου.

……

*Ο Πασχάλης Λύρατζης μετά την τοποθέτηση του απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Τσέπελη έκλεισε την ομιλία του δίνοντάς του μία ευχή «Καλές Αποκριές»… Τι ήθελε να πεί ο κος Λύρατζης;;

…..

*Πάντα ιδιαίτερα εύστοχη ήταν η δημοτική σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Παπαιωάννου Αρριάνα στις τοποθετήσεις της . Ήταν η μόνη που κατάλαβε τι είπανε οι κοι Χατζηθεοδώρου και ο Παπαδόπουλος Βασίλειος , αναφερόμενοι με τα καλύτερα λόγια για τον δήθεν άριστο πράττοντα  για τις μετακινήσεις των εργαζομένων Αντιδήμαρχο  κο Ζερενίδη. Δικαιολογημένα τους άδειασε λοιπόν , «ξεγύμνωσε» τον κο Ζερενίδη….!!!!!!

Οι άλλοι μάλλον σε άλλη αίθουσα θα βρίσκονταν!

…..

*Παπαχρόνης προς Δήμαρχο Τσέπελη. Είστε μέρος του προβλήματος των τελευταίων 40 χρόνων όπου συμμετείχατε επί 30 χρόνια…!!!!!

Τσέπελης προς Παπαχρόνη: Τότε όμως έβαζες υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος και …κλαψούριζες που δεν έβγαινες ώστε να συμμετάσχεις στις προβληματικές Διοικήσεις !!!

(σ.σ. Κύριε Τσέπελη τι να κάνουμε…Ο άνθρωπος ήταν εκτός κυκλωμάτων ΕΑΠΑΞ κλπ οπότε με σας που κάνατε «συμφωνίες» για διπλοσταυρίες κλπ πώς να εκλεγεί;)

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Απίστευτο αλλά αληθινό και τοπικό. Ο Ντελιβεράς σε κατάστημα της Ξάνθης που ανέλαβε να εκτελέσει τη συγκεκριμένη παραγγελία θα τη θυμάται για καιρό. Το ζευγάρι που την έκανε ηλεκτρονικά, μέσω γνωστής πλατφόρμας, ζήτησε και κάτι άλλο εκτός από το φαγητό. Στο πεδίο των παρατηρήσεων – σχολίων παρέθεσε ειδικές οδηγίες για την παράδοση της παραγγελίας, καθώς το θυροτηλέφωνο του σπιτιού δεν λειτουργεί.
Ο -εκτός των άλλων και ανορθόγραφος- συντάκτης της παραγγελίας παρακάλεσε τον υπάλληλο να κάνει και μια στάση στο περίπτερο και να αγοράσει γι’ αυτόν και κάτι άλλο, ειδικά για την περίσταση. Ευτυχώς, του ζήτησε συγγνώμη για το θάρρος, ενώ του άφησε ανοιχτό και το δικαίωμα της επιλογής: «Προφυλακτικά της αρεσκείας σας».
Η φωτογραφία μιλάει μόνη της…
Η ΚΑΤΙΝΑ