ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Εικόνα “Μετασοβιετικής Δημοκρατίας” της Κεντρικής Ασίας, η Οδός Θερμοπυλών παραμονή 4ης Οκτωβρίου 2018.

Καλό θα ήταν σήμερα τουλάχιστον όλα τα μπαλκόνια των σπιτιών και των γραφείων, να είχαν και την γαλανόλευκη να κυματίζει, ώστε να θυμίζει και την Ημέρα Γιορτής. Όσοι βέβαια διαθέτουν ελληνική σημαία στο χώρο που ζούνε ή δουλεύουν…Γιατί κι αυτό το είδος δυστυχώς, κατάντησε και…ντεμοντέ λόγω…αριστερής ιδεολογίας, αλλά και σπάνιο στις Εθνικές επετείους, ενώ παλιά ήταν υποχρεωτικό….
ΑΛΕΚΤΩΡ

 

*Σχολιάζει δηκτικά αλλά και απολαυστικά ο Μιχάλης Σπανίδης στο σχόλιο που μου έστειλε με email την χθεσινή εικόνα της πόλης:

«Παραμονή 4ης Οκτωβρίου 2018.

Οδός Θερμοπυλών.

100 μέτρα από το κέντρο της Πόλης των Καριόκας.

Εικόνα “Μετασοβιετικής Δημοκρατίας” της Κεντρικής Ασίας, που δένει με τον

δημόσιο σημαιοστολισμό της αυριανής Ημέρας.

Ζωτικά ψεύδη και υποκρισία σε ένα αόριστο τώρα που ξεπλύθηκαν στο καζάνι του

θεσμικού συσσιτίου.

Για ακόμη μία φορά τελικά

ακριβοπληρωμένη μεταγραφή

αλλά ο παίκτης κουτσός.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Σπανίδης»

-Μόνο ένα ερώτημα στο Μιχάλη…Ο παίχτης ο…κουτσός ποιος είναι;

….

*Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης, ξαναχτύπησε αφού σύμφωνα με το δελτίο τύπου που πήρα από την Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης (σ.σ. Με την υπογραφή του Αντιδήμαρχου Κυριάκλου Παπαδόπουλου…):

«Την 12η Οκτωβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12 μεσημβρινή, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης, στην οποία θα γίνει η απονομή των βραβείων στους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της σχολικής περιόδου 2018-2019, στους πρώτους μαθητές και μαθήτριες και στους αριστούχους όλων των τάξεων, του Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης μας.

Τα βραβεία είναι χρηματικά, χορηγία του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Τάσου Κοντογιαννίδη, ο οποίος ως μαθητής είχε φοιτήσει στα σχολεία αυτά. Η παρουσία σας στην εκδήλωση, θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά».

……

*Μάλλον το έχει «δέσει» για τα καλά το «θέμα του» ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν πολιτευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σαλτούρος αφού όπως έμαθα, πιάνει συνεχώς κόσμο και του ζητάει να τον στηρίξουν για τις επόμενες Εθνικές εκλογές…

-Εμ από τη μια το «χρίσμα» το θεωρεί δεδομένο, εμ από την άλλη….θεωρεί και σίγουρο ότι θα έχουμε αιφνίδιες Εθνικές εκλογές!

…..

*Μπορεί ο Πασχάλης Λύρατζης να μην πηγαίνει όπως ο κύριος Μπάμπης Δημαρχόπουλος για ρετσίνα ή τσίπουρο με τον Φανουράκη, συχνά πυκνά όμως όπως μαθαίνω, τον επισκέπτεται στο τζοκεράδικο της πλατείας, είτε γιατί του αρέσει γενικά να το παίζει «κολλητός» με όλους όσους βρίζουν τον Δήμαρχο, είτε γιατί θέλει να τα έχει καλά με όλους…!

Για παράδειγμα το βράδυ της Τρίτης περνώντας έξω από το πρακτορείο της πλατείας,  Λύρατζης και Φανουράκης τα έλεγαν για κάμποση ώρα..!

Με αιχμή του δόρατος βέβαια και πάλι τον…Μπάμπη Δημαρχόπουλο!

Πως και δεν είχε μαζί του ο Πασχάλης και τον Αντιδήμαρχο Θωμά Ηλιάδη ή τον  Σδρέβανο, ειλικρινά απόρησα..!

…..

*Υπενθυμίζω πάντως ότι όταν ο Λύρατζης ανακοίνωσε στους κολλητούς του ότι θα κατέβει…υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, το περιβάλλον Φανουράκη τον χαρακτήρισε… «Λαγό» του Δημαρχόπουλου!

Και ο Πασχάλης από τότε, πλήθαινε τις επαφές του με τον Φανουράκη!

*Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, θα έχει στις 3 το μεσημέρι της ερχόμενη Τρίτης, 9 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία αγροτών και φορέων του βορείου Έβρου προκειμένου να συζητηθούν τα αυξημένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Αναμένεται να τεθούν θέματα αποζημιώσεων για τη μειωμένη παραγωγή λόγω ανομβρίας, απωλειών από το πράσινο σκουλήκι και τα αιτήματα για τη μείωση του πλαφόν στο βαμβάκι και της εξόφλησης των τευτλοπαραγωγών από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

……

*Εξώδικο από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου επιδόθηκε την Τρίτη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τη μη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της «Πλεύσης Ελευθερίας»: «Σε συνέχεια του εξωδίκου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο πληρεξούσιο δικηγόρο μας, καλούμε τον Πρωθυπουργό να προβεί σε δημόσια διακοίνωση διεκδίκησης του συνόλου των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας για τα διεθνή εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον της χώρας μας στον Β’ και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2018».

*Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως θα ακολουθήσουν εξώδικα προς τον πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ