ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

*Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δέχτηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Τζέφρυ Ρ. Πάιατ στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πέτροβιτς παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση του Έβρου και ανέλυσε τις δυνατότητες ανάπτυξής του, σε συνάρτηση με την ασφάλεια της περιοχής. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνουν τον Έβρο, όπως ο LNG, ο TAP, στη στροφή που σημειώνεται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τα αιολικά πάρκα που λειτουργούν στο νομό, και τα σημαντικά γεωθερμικά πεδία. Τόνισε τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του Έβρου, τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αεροδρομίου, καθώς και τη διασύνδεσή τους με το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο.

…….

*Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου υπογράμμισε, επίσης, τη θετική προοπτική να υπάρξουν επενδύσεις αμερικανικού ενδιαφέροντος στην περιοχή, και πρότεινε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή για προγράμματα που αφορούν την εκπαίδευση των αγροτών, καθώς και τη συνεργασία της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Τον κ. Πάιατ συνόδευαν ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τίμοθυ Κέττερ, ο Σύμβουλος Οικονομικών Θεμάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ Τσιπ Λέιτινεν, η Υπεύθυνη Πολιτικών και Οικονομικών Θεμάτων του Προξενείου των ΗΠΑ Ξένη Κοσμίδου.

……..

*Απίστευτο και όμως… τούρκικο! Σε κάθειρξη τεσσάρων ετών καταδικάστηκε ένας δεκαεξάχρονος Τούρκος έφηβος επειδή φίλησε τη 13χρονη φίλη του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Αττάλεια, με το δικαστήριο της πόλης να του ασκεί δίωξη για σεξουαλική επίθεση!

Τη μήνυση υπέβαλε η διοίκηση του σχολείου στο οποίο φοιτούν τα δύο παιδιά καθώς το φιλί δόθηκε εντός των τειχών του. Μάλιστα, το φιλί καταγράφηκε σε βίντεο ενός άλλου μαθητή στον οποίο, μαζί με άλλους τέσσερις που το «ανέβασαν» στο διαδίκτυο, απαγγέλθηκαν κατηγορίες τους.

Πάντως το δικαστήριο τους αθώωσε όλους, τιμωρώντας μόνο τον 16χρονο που έκανε το «έγκλημα» να φιλήσει τη φίλη του.

……..

*Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδας και μοναδικό σκοπό τη «νίκη» η ομάδα του Άρη Αβάτου σε συνεργασία με το Τουριστικό Γραφείο SIAKKAS TRAVEL διοργανώνει εκδρομή στη Λιβαδειά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Τουριστικό Γραφείο SIAKKAS TRAVEL διοργανώνει εκδρομή με διανυκτέρευση στην Λεβαδειά, έτσι ώστε να συμπέσει με τον αγώνα που δίνει η ομάδα μας για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ημερομηνία του αγώνα υπενθυμίζουμε ότι θα είναι είτε στις 30-31 Οκτωβρίου ή στις 1 Νοεμβρίου. Η τιμή του δίκλινου δωματίου τιμάται στα 70 ευρώ και του τρίκλινου στα 65 ευρώ με πρωινό. Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το συγκεκριμένο γραφείο.Υπάρχει η δυνατότητα να ναυλωθεί και 2ο λεωφορείο εάν υπάρξει μεγάλη προθυμία συμμετοχής.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

….

*Για μια φορά ακόμη η επιτυχημένη παρουσία του “Bookfest” στην Ξάνθη παρατείνει την παραμονή του στην πόλη, αυτή τη φορά για δύο εβδομάδες. Έτσι, το δημοφιλές παζάρι βιβλίου θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο “Flamingo” μέχρι και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου.

….

*Συνεχίζεται φθίνοντας και βαίνοντας προς το τέλος του το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με τον προγραμματισμό που παραθέτουμε για την τρέχουσα εβδομάδα (υπάρχουν προγραμματισμένες εργασίες και για την αργία της 4ης Οκτωβρίου!):

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου
Εύμοιρο, Μορσίνη, Χρύσα, Παλαιά Χρύσα, ΒιΠε, περιαστικα, βιολογικός Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., κανάλι βιολογικού, Πόρτο Λάγος, Νέα Κεσσάνη, Ποταμιά, Κουτσό, Βαφέικα, κανάλι “Ροδόπης”, Σέλινο, Συδινή, Πολύσιτος, Σούνιο

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου
Εντός πόλης

Σάββατο 6 Οκτωβρίου
Εντός πόλης

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Λίγος κόσμος χθες το βράδυ στην Περιφορά της Εικόνας της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας στην κεντρική πλατεία. Αλλά και οι υποτιθέμενες αρχές, επίσης απουσίαζαν…
Απόντες όλοι οι βουλευτές του Νομού, απών ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης και οι μόνοι παρόντες, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι…Δηλαδή ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης, οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης Θωμάς Ηλιάδης και Μιχάλης Λομβαρδέας και καμιά 100αριά περίπου πολίτες…
Κρίμα…γιατί στην 99η επέτειο απελευθέρωση της Πόλης, θα περίμενα πολύ περισσότερο κόσμο!
Η ΚΑΤΙΝΑ