ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ της Τετάρτης στο Επιμελητήριο

«Οσμίστηκαν» θέσεις; Με ρώτησε πάντως φίλος της στήλης που είδε τις φωτογραφίες και την κοσμοπλημμύρα στην εκδήλωση με τον Άδωνι, ένας από αυτούς έχει κολλήσει αφίσα της Νέας Δημοκρατίας και του απάντησα. Ο Ιπποκράτης Γαλάτης και ο Σταύρος Μωραϊτης…που απουσίαζαν!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Δήμαρχος…Ερασμίου στο  Δήμο Τοπείρου θέλει να εκλεγεί ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Κιατίπης;

Γιατί όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, αυτό ακούω…

-Και γιατί κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να κατέβει ο Νίκος κι όχι ο…Στέλιος Μωραίτης; Κι αυτός στο Εράσμιο πολιτεύεται;

…..

*Όχι με μία αλλά με δυο ιδιότητες ήταν παρών στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ της Τετάρτης στο Επιμελητήριο ο Κώστας Μαλάκης. Αυτή του πολιτευτή του κόμματος αλλά και αυτή του (μετά από 20 χρόνια περίπου…) Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης!

Κι όμως ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Κιατίπης σκόπιμα σκεφτόμενος, έδωσε το λόγο να χαιρετήσουν την εκδήλωση η αντιδήμαρχος Δέσποινα Παρτσαλίδου, αλλά και ο αυτοχριστείς πολιτευτής της Ν.Δ. Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης (σ.σ. Υπάλληλος του κόμματος)!

Και το ίδιο έκανε και με τους Δημάρχους Αβδήρων και Τοπείρου.

-Τέτοια εμπάθεια με τους κεντρώους και τους Μπαλτατζιδικούς ο κύριος Κιατίπης; Ειλικρινά που την έκρυβε;

….

*Άψογη πάντως η οργάνωση της εκδήλωσης της ΝΟΔΕ. Πρώτη σειρά ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Αλέξης Νταμπουρατζής και…δεύτερη ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης!

Βέβαια τελικά μου λύθηκε η απορία. Μάλλον ο Αλέξης φύλαγε τη θέση του για την Μέτιο, οπότε όταν στη μέση της εκδήλωσης ήρθε ο Περιφερειάρχης, σηκώθηκε και του έδωσε τη θέση του…

…..

*Αντίθετα με τους υπόλοιπους πάντως που προτίμησαν τις πρώτες σειρές, ο Μιχάλης Πουσπουρίκας προτίμησε την…γαλαρία, αφού κάθισε στις τελευταίες σειρές, δίπλα στον ιδιαίτερο τον Κώστα Ζαγναφέρη, Χρήστο Παπαχαβιάρη…

Μακριά κι αγαπημένοι!

……

*Απών από την εκδήλωση της Ν.Δ. ο Μανώλης Τσέπελης, αφού όπως διάβασα στο «Μαχητή» ετοιμάζει νέο… «κόλπο-γκρόσο» για την συναίνωση των δυο ακινήτων της οδού Ορφέως και τον τελευταίο καιρό το «παίζει» ανεξάρτητος, καθώς αυτήν την περίοδο έχει την ανάγκη να τον στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργείο Πολιτισμού!

….

*Η εφημερίδα μάλιστα δεσμεύτηκε να αποκαλύψει έγγραφα και ντοκουμέντα!  Ενώ στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει πλέον και ο νέος αντιδήμαρχος Δόμησης Μιχάλης Λομβαρδέας που επέτρεψε στον Τσέπελη παράνομα να αναπτύξει δεκάδες τραπεζοκαθίσματα στην Πλατεία  Αντίκα αλλά και μπαριέρα μέσα στο δρόμο! Για να δούμε ωστόσο θα παρέμβει κάποιος αρμόδιος;

……..

*Η Περιφέρεια ΑΜΘ διοργάνωσε στα πλαίσια προβολής και προώθησης της περιοχής  ένα fam trip, μέσω του ΕΟΤ της Γερμανίας, φιλοξενώντας τέσσερις (4) Γερμανίδες δημοσιογράφους που αρθρογραφούν σε μεγάλα γερμανικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.  Η φιλοξενία διήρκησε έξι (6) μέρες, στην διάρκεια των οποίων είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μεταξύ άλλων την πόλη της Αλεξανδρούπολης, το Δέλτα του Έβρου, το Σουφλί, την πόλη της Κομοτηνής, τον Άγιο Νικόλαο  Πόρτο Λάγους Ξάνθης, την πόλη της Δράμας και το Σπήλαιο του Αγγίτη, με τελευταίο προορισμό τη πόλη της Καβάλας, τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τα τουριστικά θέρετρα της Νέας Ηρακλείτσας και της Νέας Περάμου.

Οι ομορφιές του τόπου μας ατελείωτες, οι εντυπώσεις που αποκόμισαν ιδιαίτερα θετικές.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ