ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Οι …διακοπές της Αντιδημάρχου κυρίας Παρτσαλίδου και η «ασθενική» της μνήμη…!

Θέμα του φετινού…καλοκαιριού τείνει να γίνει η αντιδήμαρχος (και δικηγόρος) Δέσποινα Παρτσαλίδου, αφού ενώ εφέρετο σε…διακοπές και θα επέστρεφε υποτίθεται στις 12 Αυγούστου, χθες θεάθηκε να ρίχνει τα…σκουπίδια στον κάδο της γειτονιάς της! Άρα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής…μάλλον θα συνεδριάσει μέχρι τις 15 Αυγούστου
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Αντιλαμβάνομαι ότι χωρίς «έμμισθη» θέση δεν μπορεί να ζήσει πλέον ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χασάν Ογλού Φερτούν, θα πρέπει όμως ο συγκεκριμένος κύριος να μάθει να ΤΙΜΑΕΙ τον Δήμαρχο που τόλμησε κόντρα στο «πλήθος» και στους αλαλαγμούς εκείνης της εποχής, να κάνει  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ από το Δροσερό!

…..

*Ο Δήμαρχος αυτός λοιπόν κύριε Φερτούν, ονομάζεται Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος!!! Και σε αυτόν οφείλεις και την σημερινή καταξίωσή σου! Και γι’ αυτό θα έπρεπε να είσαι πιο προσεχτικός στις θέσεις και αποφάσεις σου…

Κι όχι αμέσως μετά τις εκλογές όταν εκλέχθηκε ο Τσέπελης, να αλλάζεις…ρότα! Και  να αποκαλύπτεις στον κολλητό σου  Πασχάλη Λύρατζη (τον οποίο επίσης «πούλησες»…), ότι θα προσχωρήσεις στον..Τσέπελη!

-Στο καλό και με τη νίκη, αλλά ΔΩΣΕ πρώτα την έδρα σου στην παράταξη ΞΑΝΘΗ ΠΡΟΤΥΠΟ!

Και μετά γίνεσαι και συνέταιρος με τον κύριο Φανουράκη με τον οποίο τριγύριζες χθες στο δημαρχείο και χαριεντιζόσουν….

……

*Δεν ξέρω αν είναι δικαίωμα ή όχι της κυρίας Δέσποινας Παρτσαλίδου αν θα ορίσει ή όχι συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής…την ενημερώνω ωστόσο ότι έξω στη πιάτσα ο τόπος «βράζει» με τις περίεργες συμπεριφορές της…

-Κάτι που δεν περίμενε κανείς ειδικά από μια …Δέσποινα Παρτσαλίδου….! Που ενώ θα ήταν σε διακοπές έως τις 12/8 όπως είπε και σε συνάδελφό της δικηγόρο….τελικά εχθές θεάθηκε στη Ξάνθη!!!!

….

*Και κοντά σε όλα αυτά, μήπως θα πρέπει να θυμίσω στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού και τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από την συγκεκριμένη επιτροπή ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Ιπποκράτης Καμαρίδης και της «έσυραν» τότε με τον Φανουράκη, με αφορμή μια διαφήμιση σε κάποια media της  Αθήνας;

Τον Φλεβάρη του 2019; Μήπως θυμάται μάλιστα η Δέσποινα Παρτσαλίδου, τι απάντησε τότε με επιστολή της  στο «Μαχητή», αναφερόμενος ειδικά στις παρατάξεις Φανουράκη και Ιπποκράτη Καμαρίδη; Έτσι για την ιστορία…γιατί πραγματικά μου κάνει εντύπως πως από «πολέμια» του συστήματος Τσέπελη (σ.σ. Ποιος δεν θυμάται και την ιστορική νομική θέση της στην αγορά του ερειπίου της ΕΑΠΑΞ στην Π. Πόλη που ο κύριος Τσέπελης ήθελε να ξαναγοράσει ο Δήμος Ξάνθης για δεύτερη φορά από την….Τράπεζα), να έχει εξελιχθεί σε …υπερασπίστριά του; Κι όλα αυτά επειδή δεν εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος;

-Αν δεν θυμάται, να της το θυμίσω εγώ από τη στήλη μου…Να ακονίσω λίγο την μνήμη της, ειδικά όταν ο γιατρός μέσα στο δημοτικό συμβούλιο την «κατακεραύνωνε» με το εξώφυλλο του περιοδικού και τον «σιγόνταρε» ο κύριος Φανουράκης!!!

……

*Τελειώνει η θητεία του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και ειλικρινά δεν τελειώνει με καθόλου καλό τρόπο..!

Αφού ο εν λόγω πολιτικός τείνει να γίνει τελικά σε πρωταγωνιστή του…fb με γραφικές δυστυχώς αναρτήσεις πολλές φορές, αλλά και φωτογραφίες που περισσότερο θυμίζουν το γνωστό, τα παιδία παίζει!!!

(σ.σ. Τελικά αμφιβάλω αν θα κάνει και εντός θητείας του τα αποκαλυπτήρια της γνωστής Προτομής…)

….

*Μπορεί ο μεν Φανουράκης να εμφάνισε ήδη…Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης τον Νίκο Ευφραιμίδη, προφανώς γιατί αυτή είναι η «επιθυμία» του και ο Μπάμπης Ευστρατίου να έκανε την δική του πρόβλεψη για την 2η θητεία στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, εγώ θα τους έλεγα όμως να μην βιάζονται και να περιμένουμε την τελική επιλογή του Χρήστου Μέτιου…

Που δεν αποκλείεται να είναι ο Κώστας Κουρτίδης και οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Ας περιμένουν λοιπόν λίγο οι «βιαστικοί»…

……

*Την Καβάλα επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 10.965.520 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για την στήριξη επενδύσεων που έχουν στόχο την ενίσχυση του τουρισμού.

Αρχικά, ο κ. Μέτιος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη και τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, μετέβη στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων όπου είχε συνάντηση με την Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα και την Πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου.

Ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 2.107.981 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Πηλοθεραπευτηρίου.

…..

*Ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει 8.857.539 ευρώ για τη χρηματοδότηση 60 επενδυτικών σχεδίων νέων επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τα οποία είχαν αξιολογηθεί θετικά από το Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά δεν επαρκούσαν οι πόροι του Υπουργείου για να χρηματοδοτηθούν.

….

*Τα 60 νέα επιχειρηματικά σχέδια που χρηματοδοτούνται προστίθενται στα 111 τα οποία η Περιφέρεια ήδη χρηματοδότησε τον περασμένο Δεκέμβριο με 17,9 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το σύνολο των επιχειρηματικών σχεδίων σε 171 και τη συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε 26.779.209 ευρώ.

Τα  επενδυτικά σχέδια αφορούν κατά κύριο λόγο σε επιχειρήσεις καταλυμάτων, ενοικίασης σκαφών αναψυχής και αθλητικού εξοπλισμού, θαλάσσιων σπορ και ενοικίασης αυτοκινήτων και κατανέμονται συνολικά ως εξής:

  • Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: 143
  • Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: 4
  • Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: 13
  • Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης: 5
  • Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: 6

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ