ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Που τον χάνεις, που τον βρίσκεις τον Φανουράκη…Από το πρωί ως το μεσημέρι στο Δήμο

*Που τον χάνεις, που τον βρίσκεις τον Φανουράκη…Από το πρωί ως το μεσημέρι στο Δήμο. Θα μου πείτε βέβαια αν μένεις άνεργος αυτό συμβαίνει. Χθες όμως δεν ήταν μόνος, αλλά συνοδεύονταν και από…εν ενεργεία Αντιδήμαρχο Ξάνθης! Αντιδήμαρχο του Δημαρχόπουλου δηλαδή…

……

*Κι άντε ο Φανουράκης, υποτίθεται «ενημερώνεται» από τις υπηρεσίες (;) για τα καθήκοντά του ως νέος αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης (Νο 2 του Τσέπελη δηλαδή..) κι ήταν και χθες στο Δημαρχείο…

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης (επί της καθαριότητας), τι γύρευε …μαζί του; Του έχει τάξει και του Φερτούν αντιδημαρχία ο Τσέπελης;

(σ.σ. Θυμηθείτε με ότι αυτή η ιστορία θα έχει πλούσια συνέχεια…)

…..

*Μικρή Αγγελία. Πωλείται στην παραλία Αρωγής-Φαναρίου  Ν. Ροδόπης, μονοκατοικία 56 τμ σε οικόπεδο 254 τμ, 20 μέτρα από τη θάλασσα. Πληροφορίες: Κύριο Ανδρέα. 6973627083.

….

*Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα, αφού οι γείτονες μας προχώρησαν σε 53 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου τη Δευτέρα, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν επίσης σε εννέα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

*Αύξηση κατέγραψε η τουριστική κίνηση το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου στη Σαμοθράκη σε σχέση με τον αντίστοιχο δίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας SAOS FERRIES.

…..

*Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2019 μετακινήθηκαν με τα πλοία της εταιρείας  48985 επιβάτες  ενώ την ίδια περίοδο το 2018 μετακινήθηκαν συνολικά 44371, δηλαδή 4.314 περισσότερα άτομα!

Τέλος αυξημένες ήταν οι μεταφορές οχημάτων ΙΧ, δικύκλων αλλΆ και φορτηγών

*Σε μία προκλητική ενέργεια προχώρησε η Άγκυρα με την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παρουσιάσει σε ομιλία του στο 11ο Συνέδριο των Πρεσβευτών χάρτη με την τουρκική υφαλοκρηπίδα που φτάνει μέχρι την Κρήτη.

….

*Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Eπιθυμία μας είναι το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Η ΕΕ η οποία είναι μια πολιτική ένωση και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν δικαστήριο», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Το μήνυμα μας προς όλους όσους ενδιαφέρονται για την περιοχή (σ.σ. της ανατολικής Μεσογείου) είναι το ίδιο. Εάν συνεργαστείτε μαζί μας όλοι κερδίζουν», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα τόνισε ότι η Άγκυρα δεν αγνοεί ποτέ προτεινόμενες λύσεις για το κυπριακό. «Η Κύπρος είναι ο εθνικός σκοπός μας. Η ισότητα και η ασφάλεια του τουρκοκύπριου λαού είναι απαραίτητες. Σε αυτή την βάση δεν αποκλείουμε καμία επίλυση», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία στο 11ο Συνέδριο Πρέσβεων

….

*Ανακοινώθηκε η Προκήρυξη πλήρωσης εκατόν είκοσι (120) θέσεων ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας στις Μουφτείες Θράκης. Οι ιεροδιδάσκαλοι θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας εννέα (9) μηνών.

Το έργο τους θα είναι η διδασκαλία του Κορανίου στα Tεμένη της Θράκης ή εφόσον το επιθυμούν και προκύψει σχετική ανάγκη και σε μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης.

….

*Στην Προκήρυξη αναφέρονται οι θέσεις, τα τυπικά προσόντα, η προθεσμία, ο τόπος υποβολής της αίτησης συμμετοχής, τα αναγκαία δικαιολογητικά και η διαδικασία διενέργειας της συνέντευξης. Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης έχει δημοσιευτεί στην Eφημερίδα της Κυβερνήσεως στο τεύχος 1671/Β΄/11-8-2015 (ΑΔΑ: 7208465ΦΘ3-ΥΥΚ) και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr/).

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  •     Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Διοικητήριο, Τ.Κ. 671 00, Ξάνθη, Τ.Θ. 157. (Τηλ: 2541350303)
  •     Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Στ. Κυριακίδη 91, Τ.Κ. 691 00, Κομοτηνή. (Τηλ: 2531025292)
  •     Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Δήμητρας 19, Τ.Κ. 681 00

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Δεν ξέρω πως ακριβώς σκοπεύει να «διοικήσει» ο κύριος Τσέπελης τον Δήμο Ξάνθης, αλλά αν κρίνω από τις επιλογές του και κυρίως από το αναθέσει τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ του Δήμου Ξάνθης -ως αρμόδιο αντιδήμαρχο επί των οικονομικών- στον κύριο Φανουράκη, δεν θα έλεγα ότι οι δημότες ευθύς εξ’ αρχής, «πείθονται» για για την..»χρηστή» διοίκησή του!

Και το λέω αυτό συνειδητά, διότι λίγο πολύ όλοι ξέρουν τι εστί Φανουράκης και για ποιο λόγο άλλωστε τον «απέπεμψαν» από το ψηφοδέλτιό τους οι Αμοιράς, Σταυρακάρας και Σάββας Μελισσόπουλος.

Κι όμως ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, τον όρισε ευθύς εξ’ αρχής ως…αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης και επί των Οικονομικών. Οπότε αναλαμβάνει και το τίμημα σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά…! Ας μην λοιπόν εμφανιστεί ως Πόντιος Πιλάτος για ότι θέλει συμβεί..

Η ΚΑΤΙΝΑ