ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Γ. Παπαχρόνης σε κύκλους Τσέπελη και λοιπούς: Εμείς στο ψηφοδέλτιό μας, ψάχνουμε για υποψήφιους καθαρούς και έντιμους για ανιδιοτελή προσφορά!

Εγώ επιμένω ότι με το ψηφοδέλτιο του κυρίου Τσέπελη πλην του κυρίου Γιάννη Μπούτου, αν θα κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ο Κώστας Ζαγναφέρης, θα πρέπει οπωσδήποτε να προωθηθεί κάποιος της παρέας του ή του γραφείου. Μαζί με τον Παπαχαβιάρη για παράδειγμα ο Γιάννης Μπούτος σίγουρα θα κάνει αχτύπητο «δίδυμο»!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Έγραψα χθες στη στήλη το παρακάτω παραπολιτικό:

«Ο Γιάννης Παπαχρόνης δεν μπορεί να βρει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για να συμπληρώσει συνδυασμό, διαδίδουν τις  τελευταίες ημέρες οι κύκλοι του κυρίου Τσέπελη!

-Ο ίδιος ο Τσέπελης που κατεβάζει υποψήφιους δημότες….Αβδήρων από τη Λευκόπετρα για να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο, μήπως είναι καλύτερα να ασχοληθεί μετά του οίκου του;»

*Χθες λοιπόν ήρθε και η απάντηση από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΓΑΠΗ για την Ξάνθη μας» Γιάννη Παπαχρόνη που ανέφερε επί λέξει τα παρακάτω:

«Αγαπητέ Σταύρε Μωραίτη μην ανησυχείς για το συνδυασμό μας. Εξάλλου μη ξεχνάς ότι όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί απλώς εξεδήλωσαν ενδιαφέρον-ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές του Μαίου και απλώς ακούγονται υποτίθεται κάποια ονόματα συμμετεχόντων μαζί τους. Οι μόνοι για την ώρα που ανακοινώνουν ονόματα επίσημα είμαστε εμείς.

Εξάλλου εμείς το ψάχνουμε αρκετά ώστε οι συνοδοιπόροι μας να αντιπροσωπεύουν όλοι τις ίδιες Αρχές όπως εντιμότητα, καθαρότητα και τη διάθεση για εθελοντική, δημιουργική και ανιδιοτελή προσφορά…Μη ξεχνάς επίσης ότι εμείς κινούμαστε με δικές μας πλάτες και όχι με άλλα ταμεία, εργαλεία και μηχανισμούς στήριξης. Ο απλός κόσμος εκδηλώνεται καθημερινά. Τέλος να έχεις υπόψη σου ότι η προσπάθειά μας δεν είναι να εκλέξουμε κάποιους μόνο συμβούλους. Πρωτιά τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη Κυριακή επιχειρούμε για την “Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας”.  Ες αύριον τα σπουδαία».

…..

*Η δική μου απάντηση:

«Φίλε Γιάννη Παπαχρόνη, αν διάβαζες προσεχτικά το σχόλιό μου θα διαπίστωνες ότι μιλάω για «κύκλους Τσέπελη που τα  διαδίδουν όλα αυτά»!

Από την αρχή άλλωστε έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου και δεν έκρυψα ποτέ από την στήλη μου ότι στηρίζω κι εσένα προσωπικά αλλά και τον συνδυασμό σου. Μάλιστα έχω να παρατηρήσω και τα παρακάτω:

1.Πράγματι είσαι ο μόνος που ήδη έχεις ανακοινώσει 15 ονόματα και από ότι γνωρίζω, έχεις τουλάχιστον άλλα 10. Οπότε ας ανησυχούν οι αντίπαλοί σου, γιατί υπάρχει κι ένας «βουβός» κόσμος που θα ψηφίσει τους έντιμους και καθαρούς.

2.Σε καμιά περίπτωση δεν πήγα να αποθαρρύνω την αποφασιστικότητά σου. Απεναντίας να  την ενισχύσω, γιατί είναι θέμα και «εγωϊσμού…»

3.Γνωρίζω άλλωστε αν ήθελες να κλείσεις κι εσύ ψηφοδέλτιο με υποψηφίους δημότες…Αβδήρων, Τοπείρου και Μύκης, ήδη θα είχες συμπληρώσει 100άρα!

4.Περιμένω λοιπόν κι εγώ και οι αναγνώστες της «Α» τα σπουδαία!

…..

*Αλλάζω θέμα. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση» και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2019 παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟ.ΔΕ. Καβάλας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χρ. Τοψίδης συναντήθηκε με τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

……

*Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης παραβρέθηκε στην κοπή πίτας της ΝΟ.ΔΕ. Κομοτηνής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με το κ. Κ. Καραμανλή, Βουλευτή Σερρών.

*Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟ.ΔΕ. Ξάνθης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

…..

*Τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκαν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου και του Γενικού Λυκείου Βαρθολομιού Ηλείας, στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής τους στη Μακεδονία και τη Θράκη, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης υποδέχθηκε τους μαθητές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και τους ενημέρωσε για την ιστορία και τις ομορφιές της πόλης, αναφέρθηκε στον πολιτιστικό πλούτο και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της ευρύτερης περιοχής και τους προσκάλεσε να περιηγηθούν στην Παλιά Πόλη, να επισκεφθούν σημαντικά πολιτιστικά μνημεία του Δήμου και να γευτούν παραδοσιακά λαχταριστά εδέσματα και γλυκίσματα.

Οι μαθητές δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την Ξάνθη και δεν παρέλειψαν να θέσουν περαιτέρω ερωτήσεις στον Δήμαρχο για την πόλη και τις ιδιαιτερότητές της.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ