ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Την απόσυρση του θέματος της Καπναποθήκης “Π” για δεύτερη φορά αποφάσισε ο Δήμαρχος Ξάνθης

*Της…Άρτας το γιοφύρι! Έτσι την απόσυρση του θέματος της Καπναποθήκης “Π” για δεύτερη φορά αποφάσισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης.

Μια συνεδρίαση που παρακολούθησα μέχρι το τέλος, είχε πολλές απουσίες και τελείωσε πολύ…νωρίς σε σχέση με παλιά!

…….

*Υπενθυμίζω ότι το θέμα της παραχώρησης του εμβληματικού κτιρίου στην Αρχιτεκτονική Σχολή είχε απασχολήσει και το 2018 το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, ενώ την περασμένη Παρασκευή  ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος  κάλεσε τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης για να διερευνήσει τις προθέσεις τους, όμως συνάντησε την κάθετη αντίδρασή τους –και κυρίως από τον γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη-αφού δεν υπήρχε κάτι πιο οργανωμένο και σοβαρό από το Πανεπιστήμιο!

Χθες μάλιστα κατήγγειλε την «βιασύνη» του Μπάμπη Δημαρχόπουλου και στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του NEXT tv ο Ιπποκράτης Καμαρίδης.

-Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος το βράδυ της Τρίτης απέσυρε εκ νέου το θέμα αφού δεν επρόκειτο να περάσει!!

(σ.σ. Μα είναι δυνατόν Μπάμπη Δημαρχόπουλε να συνεχίζεις να λειτουργείς με τον τρόπο αυτό;)

*Σημειώνω ότι το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης έκανε δεκτή ομόφωνα και την Ανάκληση της με αριθμό 355/2018 προγενέστερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με «Έγκριση συμμετοχής του Δήμου ως συνδιοργανωτή για τη διοργάνωση εκδήλωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Θάμυρις» ύψους αν θυμάμαι καλά αρκετών χιλιάδων ευρώ!

Κι αυτό γιατί ο σύλλογος φοβήθηκε τελικά να ρισκάρει το κόστος της!

….

*Άγρια καρφώνει και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με το ΚΙΝΑΛ Κώστας Σιμιτσής (πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας)  τον Χρήστο Μέτιο των έργων που ήδη έχουν κάνει, είτε η προηγούμενη διοίκηση, είτε η σημερινή Κυβέρνηση.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στην «Α»:

«Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας καμαρώνει για τα έργα που εξήγγειλε από το Δημαρχείο Καβάλας. Δεν θα έπρεπε όμως.

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ: Αμέσως μόλις ανέλαβε τη Διοίκηση μετά τις εκλογές του 2014 απένταξε το έργο της Περιμετρικής και μετέφερε τα χρήματα σε άλλους κωδικούς. Τέσσερα χρόνια μετά ο κ. Μέτιος προσφέρει χρήματα για την αποπεράτωση της … μελέτης. Τέσσερα χρόνια χαμένα.

ΓΕΦΥΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: Εδώ ο χαμένος χρόνος είναι λιγότερος ευτυχώς. Δείχνει όμως τις παλινωδίες και τις αδυναμίες της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας. Τα χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προσφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση. Δεν τα ήθελαν όμως! Ήταν προτιμότερο να κάνουν αντιπολίτευση. Όμως ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης δεν είναι να κάνει μικροκομματικές κόντρες με την εκάστοτε κυβέρνηση. Αντίθετα, πρέπει να παράγει έργο σε συνεργασία με όλες τις Αρχές του τόπου.

ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΓΕΦΥΡΑΣ: Ο Περιφερειάρχης και η Δήμαρχος Καβάλας φρόντισαν να μας καθησυχάσουν: «Μη βιάζεστε! Η μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης θα χρειαστεί δυο χρόνια περίπου. Το έργο άλλα τόσα!». Αποδεικνύεται πως λειτουργούν μόνο στα εύκολα –κι αυτό όχι πάντα με επιτυχία. Εάν η μελέτη ανατεθεί με προγραμματική σύμβαση στην «Εγνατία Οδό ΑΕ», δεν δικαιολογείται καμιά αργοπορία. Εάν προτιμήσουν τις αργόσυρτες διαδικασίες του Ν. 4412/2016, υπάρχει τρόπος να αποφύγουν τα προβλήματα του ανοιχτού διαγωνισμού. Απαιτείται όμως καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα. Φαίνεται ότι ενόψει εκλογών προτιμούν τις εύκολες εξαγγελίες και όχι τις δύσκολες αποφάσεις. 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ

*Ανακοίνωση από την ΔΕΥΑΞ:

«Σας ενημερώνουμε, ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης την ΠΕΜΠΤΗ  7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ από 10:00 έως 14:00 στον οικισμό του Δροσερού, Ανθούπολης και στην οδό Λ.Στρατού από την οδό Κύθνου έως την οδό Λυγδών

Ευχαριστούμε για την κατανόηση»

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης η 47χρονη γυναίκα που προσβλήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.
Άλλα δύο ταυτοποιημένα περιστατικά με τον ίδιο τύπο γρίπης, σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, αντιμετωπίστηκαν στη Μονάδα Λοιμώξεων του νοσοκομείου και οι δύο ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. Κανένα περιστατικό Η1Ν1 δεν έχει ταυτοποιηθεί, προς το παρόν, στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου. Τις συστάσεις για εμβολιασμό του πληθυσμού, ειδικά όσων ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, του νοσηλευτικού προσωπικού και των εκπαιδευτικών, κυρίως εκείνων που έρχονται σε επαφή με μικρότερες ηλικίες, επαναλαμβάνουν οι γιατροί, τονίζοντας πως μέχρι και τον Μάρτιο η γρίπη θα είναι σε έξαρση, και πως ενδείκνυται ο εμβολιασμός ακόμα και τώρα.
Η ΚΑΤΙΝΑ