ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Φήμες για πρωτοκλασάτο στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, που «εξαπάτησε» ηλικιωμένη

Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν για το κάμπινγκ του Δήμου Αβδήρων. Ή ότι φταίει ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης που επί 4.5 χρόνια δεν μισθώθηκε και δεν αξιολογήθηκε, ή φταίνε οι δυο επενδυτές που το «πήραν» στη δημοπρασία και…αδιαφόρησαν! Τι από τα δυο είναι η αλήθεια;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Επιμένει ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος  Τσιτιρίδης να παριστάνει τον…Πόντιο Πιλάτο και να επιρρίπτει στους «επενδυτές» τις ευθύνες για την μη μίσθωση του κάμπινγκ..

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό, αφού όπως ομολογεί και ο ίδιος, η Πολεοδομία δεν ξεκαθαρίζει αν μπορεί να κάνει κατασκευές μέσα σε αυτό ο επενδυτής ή…ΔΕΝ μπορεί όπως επιμένει ο πολιτικός μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος Αβδήρων Κώστας Αντωνιάδης!

-Ξεκάθαρο λοιπόν το ερώτημά μας στον Δήμαρχο Αβδήρων. «Ζημιώνει ή όχι ο Δήμος Αβδήρων από την όλη εξέλιξη; Και την ζημιά αυτή ποιος θα την πληρώσει εν  τέλει;»

…..

*Εγώ βέβαια επιμένω ότι λίαν συντόμως θα υπάρχουν συνταρακτικές αποκαλύψεις για το κάμπινγκ Μυρωδάτου. Και μάλιστα οι πληροφορίες μου λένε ότι ενώ ο Δήμαρχος  Αβδήρων κατηγορεί τους επενδυτές γιατί δεν υλοποίησαν την επένδυσή τους….

-Αυτοί ορθά και κοφτά λένε ότι «δεν μπορούν να κάνουν κατασκευές, τουτέστιν δεν μπορούν να πάρουν οικοδομική άδεια…» και γι’ αυτό «εγκατέλειψαν» την επένδυσή τους!

Και με πιο απλά λόγια, ναι….Δεν μπορεί ο ανάδοχος να προχωρήσει ούτε σε μια ήπια μορφή ανάπτυξης με ξύλινα σπιτάκια, τροχόσπιτα κλπ όπως διατείνεται ο  Δήμαρχος Αβδήρων!!

*Πραγματοποιήθηκε χθες στη Ξάνθη η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Συνεργασίας “INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”

παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη ενώ συμμετείχε σε αυτήν και η ομόλογός του Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας  Denitsa Nikolova.

*Στην εκδήλωση μεταξύ των παρόντων είδαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, τον Μιχάλη Πουσπουρίκα, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κατσιμίγα, τον υποψήφιο  Δήμαρχο Ξάνθης Σάββα Μελισσόπουλο με τον κ.Αμοιρά κά.

*Κατά το χαιρετισμό του ο Στάθης Γιαννακίδης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά στην Πρόσκληση που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση,  προβλέπεται η άμεση ενίσχυση, σε πιλοτικό στάδιο, με 10 εκατομμύρια ευρώ, συνεργατικών σχημάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής.  Παράλληλα,  στις αρχές του νέου χρόνου προγραμματίζεται η έγκριση και έκδοση μίας ακόμη Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους συλλογικούς φορείς από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, ύψους 8 εκατ. ευρώ.

*Πολύ το χρήμα αλλά ποιοι και με τι κριτήρια θα το πάρουν; Με οικονομικά; Με κομματικά; Με ΣΥΡΙΖΑίϊκα κριτήρια; Θα φανεί από το χρόνο…

……

*Έντονη φημολογία που αφορά πρωτοκλασάτο στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό στην τοπική κοινωνία κι έχει σχέση με την «εξαπάτηση» ηλικιωμένης από την οποία ο συγκεκριμένος άνθρωπος δανείστηκε 27.000 ευρώ, διότι τα χρειάζονταν σε επείγουσα προσωπική του υπόθεση, με το πρόσχημα μάλιστα ότι κινδυνεύει η …ζωή του!

Τότε είχε υποσχεθεί στη συγκεκριμένη ηλικιωμένη ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος ότι σε 4-5 μέρες θα της επέστρεφε τα χρήματα…κάτι που όμως δεν έγινε με αποτέλεσμα αυτή να καταφύγει στην αρχή στην πεθερά του και στη συνέχεια στον  Εισαγγελέα, αφού δεν βρήκε το δίκαιό της, ούτε στην επιχείρηση που εργάζονταν παρά την δημόσια διαμαρτυρία της!!!

….

*Αλήθεια ή ψέματα; Πάντως η είδηση «διέρρευσε» από δημοτικό συνδυασμό που αντιπολιτεύεται τον Δήμαρχο Ξάνθης, σχετικό σχόλιο έγινε χθες και από τη «Θράκη» και προς το παρόν μη ζητάτε άλλες λεπτομέρειες!

-Μυστικό πάντως που το ξέρουν τόσοι «πολλοί»…ΔΕΝ είναι μυστικό! Και για το μόνο που απορώ είναι βέβαια οι «φίλοι» του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου που έχουν μπόλικο χρήμα. Γιατί δεν του δάνεισαν αυτοί;

(σ.σ. Τώρα που «φαγώθηκαν» τόσα λεφτά…τα οποία ο ίδιος πάντως δεν έχει  ενώ αρνούνται να τον καλύψουν και οι συγγενείς του…αυτό είναι κάτι που το υποψιάζομαι ναι μεν, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ αφήστε να το ψάξω καλύτερα…)

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ