ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Τα χρήματα που αποδίδονται από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) στους Δήμους της Π.Ε. Ξάνθης

*Καλή είδηση. Ποσόν 18.000.000 ευρώ κατανέμει το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους της Χώρας από τα έσοδα της κατηγορίας «Έσοδα από λοιπά τέλη, δικαιώματα και παροχή υπηρεσιών» και «Τέλος Ακίνητης Περιουσίας – κατανομή του 15%», του προϋπολογισμού εσόδων οικονομικού έτους 2018 των δικαιούχων Δήμων και θα αποδοθεί σε αυτούς με χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

…..

*Τα έσοδα αυτά –μπορεί τα ποσά να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλα, κάτι είναι όμως…- διατίθεται υποχρεωτικά κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον για την εκτέλεση έργων, καταβολή αποζημιώσεων ρυμοτομούμενων ή απαλλοτριωμένων ακινήτων και αγορά ακινήτων και το υπόλοιπο για την κάλυψη άλλων αναγκών.

…..

*Αναλυτικά για τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης τα χρήματα αυτά αποδίδονται ως εξής από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ):

ΞΑΝΘΗΣ        94.800,00

ΑΒΔΗΡΩΝ     36.760,00

ΜΥΚΗΣ          30.010,00

ΤΟΠΕΙΡΟΥ     24.740,00

ΣΥΝΟΛΟ       186.310,00

….

*Αντίθετα σημαντικό είναι το ποσόν των 26.000.000 ευρώ στους Δήμους της Χώρας από έσοδα της κατηγορίας «Λοιπά Τακτικά Έσοδα» και «Τέλος διαφήμισης της κατηγορίας Δ’», του προϋπολογισμού εσόδων οικονομικού έτους 2018 των δικαιούχων Δήμων και θα αποδοθεί σε αυτούς με χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Τα ποσά για τους Δήμους  της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης είναι τα παρακάτω:

ΞΑΝΘΗΣ        153.670,00

ΑΒΔΗΡΩΝ     44.940,

ΜΥΚΗΣ          34.780,00

ΤΟΠΕΙΡΟΥ     27.180,00

ΣΥΝΟΛΟ       260.570,00

…..

*Πλέον οι χρήστες θα μπορούν να πληρώνουν απευθείας με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στους θαλαμίσκους που βρίσκονται σε κάθε λωρίδα κυκλοφορίας.

Με αυτό τον τρόπο λύνεται το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί ειδικά στα διόδια των Μαλγάρων, που είναι και τα μεγαλύτερα και για κάποιο διάστημα η πληρωμή με κάρτα γινόταν στους σταθμούς που υπάρχους στις άκρες των δύο κατευθύνσεων, εξήγησε στο ΡΘ ο διευθυντής διοδίων της Εγνατίας Οδού, Κ. Κουτσούκος.

Όπως μάλιστα τόνισε η Εγνατία οδός προχώρησε στην κίνηση αυτή χωρίς να είναι υποχρεωμένη από το νόμο, ενώ πρόσθεσε πως επρόκειτο για ένα τεχνολογικό εγχείρημα  δύσκολο για το οποίο  χρειάστηκε χρόνος να υλοποιηθεί.

….

*Πυρά στην ελληνική αστυνομία εξαπολύει με δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet κάνοντας λόγο για βαρβαρότητα των ελληνικών αστυνομικών αρχών απέναντι σε μετανάστες που συλλαμβάνονται στη χώρα μας.

*Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ΕΛ.ΑΣ. κατηγορείται ότι συλλαμβάνει μετανάστες και αφού τους γδύσει τους ξαναστέλνει πίσω στην Τουρκία. Το γεγονός αφορά σε πρόσφατο περιστατικό με τρεις μετανάστες στον Έβρο, όπου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, στελέχη της αστυνομίας φέρονται να τους έστειλαν πίσω αφού πρώτα τους έγδυσαν.

….

*Παράλληλα, στο δημοσίευμα παρατίθεται και ένα video στο οποίο ένας εκ των τριών μεταναστών, ο οποίος είναι προφανώς Ιρανός, περιγράφει το πόσο ανθρώπινα τους φέρθηκαν οι μουσουλμάνοι τούρκοι στρατιώτες και πως τους περιέθαλψαν όταν οι Έλληνες τους έστειλαν πίσω.

*Για ακόμη μια χρονιά θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία για τη συμπλήρωση δέκα ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ στα μέτρα που θα ληφθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, να συμμετέχουν, όπως άλλωστε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι ανάλογα με αυτά στο Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτήρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

….

*Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτήρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Σε μια ακόμη Οικονομική Επιτροπή –στη χθεσινή- ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης φρόντισε να απουσιάσει –την ίδια ώρα «επιστατούσε» στη κεντρική πλατεία το στήσιμο της κλειστής εξέδρας για τις εκδηλώσεις των Γιορτών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά…- και να παραστούν σε αυτήν οι μονίμως συνεπείς.
Ερώτημα κρίσεως. Μπορεί να μας εξηγήσει ο κύριος Λύρατζης το λόγο γιατί ως δεύτερος Κώστας Τριανταφυλλίδης πάει στις συνεδριάσεις μόνο όταν υπάρχουν …ειδικά θέματα που τον ενδιαφέρουν; Αλλά και γιατί δεν παραιτείται από αυτήν; Δηλαδή οι άλλοι συνάδελφοί του είναι συνεπείς και πάνε στις συνεδριάσεις, είναι μήπως τα ..κοροΐδα;
Και δεν εννοώ μόνο τον Τάσο Θεοδωρίδη φυσικά!
Η ΚΑΤΙΝΑ