ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Εκβίαζαν Ξανθιώτη επιχειρηματία – Τρεις συλλήψεις

«Πάρτι» έκανε χθες ο δημοτικός σύμβουλος του fb Πάνος Αμβροσιάδης (σε λίγο θα ορκιστεί και κανονικός δημοτικός σύμβουλος), γεγονός που χαροποίησε βέβαια και τον Δήμαρχο κ.Τσέπελη αφού είναι της απολύτου «εμπιστοσύνης» του, σε αντίθεση με την Χρυσούλα Δημούδη που δεν ποδηγετείτε…Ας είμαστε ειλικρινής.
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Μια περίεργη υπόθεση εκβίασης ξεσκέπασε το Τμήμα Ασφαλείας Ξανθής  και οι δράστες οδηγήθηκαν στο αυτοφωρο.

Σύμφωνα να με το αστυνομικό δελτίο, συνελήφθησαν την Τετάρτη (6-11-2019) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 40, 29 (άνδρες) και 28 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.

Προηγήθηκε καταγγελία 34χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία οι δύο δράστες, ηλικίας 40 και 28 ετών, από τον Σεπτέμβριο του 2019, απαιτούσαν από αυτόν εκβιαστικά διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να του επιστρέψουν επιταγή ύψους 30.000 ευρώ που τους είχε δώσει ο 34χρονος, με σκοπό την μεταξύ τους επιχειρηματική συνεργασία, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε!!!

(σ.σ. Ποια ήταν αυτή δεν γνωρίζω…το ποσόν όμως των 30.000 ευρώ δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο)

*Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ηλικίας 40 και 28 ετών, καθώς και ο 29χρονος, ο οποίος εμφανίστηκε σε προκαθορισμένη συνάντηση με τον 34χρονο, παρέλαβε από αυτόν το χρηματικό ποσό των 9.950 ευρώ και του επέστρεψε την παραπάνω επιταγή.

Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 20.950 ευρώ, από τα οποία τα 9.950 ευρώ αποδόθηκαν στον 34χρονο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την

προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

– Γιατί όμως όχι όλο το ποσόν αλλά του επεστράφησαν μόνο 9.950 ευρώ!

….

*Ερωτήσεις  στον βουλευτή Ξάνθης του Σύριζα Χουσείν Ζειμπέκ με αφορμή την ερώτηση που έκανε ο ίδιος στη βουλή για τα μειονοτικά σχολεία, ότι είναι λίγες οι αίθουσες και πολλά τα παιδιά και δε χωρούν, κατέθεσε ο υπεύθυνος συλλόγου που συχνά πυκνά απασχολεί το διαδίκτυο.

Ιδού οι ερωτήσεις του:

Κύριε Ζειμπέκ στην πορεία διαμαρτυρίας για το μειονοτικό σχολείο εσείς που ήσασταν αγκαλιά με τον ψευτομουφτη Ξάνθης.

Ερώτηση 1:

Αναγνωρίζετε τον ψευτομουφτή Ξάνθης ως νόμιμο μουφτή;

Ερώτηση 2:

Γιατί δεν προτείνετε να κλείσουν τα μειονοτικά σχολεία και τα παιδιά των Μουσουλμάνων να πηγαίνουν σε δημόσια σχολεία μαζί με τους Χριστιανούς;

Ερώτηση 3:

Τα παιδιά στα μειονοτικά σχολεία μαθαίνουν Ελληνική γλώσσα και ιστορία;

….

*Η είδηση από τη γειτονική Κομοτηνή: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελήμων εδέχθη την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής την τιμητικήν επίσκεψιν μελών της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία συνόδευαν ο Διευθυντής Σπουδών Πρέσβυς κ.Νικόλαος Πιπερίνγκος, καθώς και ο Πρέσβυς κ. Συμεών Τέγος.

….

*Αρχικώς, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους κ. Πρέσβεις και τα μέλη της Διπλωματικής Ακαδημίας για την επίσκεψίν τους στη Θράκη, τη Ροδόπη και την πόλιν της Κομοτηνής, προς τους οποίους εξέθεσε το ιστορικό της Ιεράς Μητροπόλεως, ανεφέρθη δε στο επιτελούμενο πνευματικό και κοινωνικό έργο Αυτής.

Εν συνεχεία, εκ προσώπου των επισκεπτών ο Πρέσβυς κ. Νικόλαος Πιπερίνγκος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνην πάντων για την τιμητικήν δοχήν και την παράθεσιν αβραμιαίας φιλοξενίας, επεσήμανε την αρμονικήν συνεργασίαν μετά της τοπικής και της καθόλου Εκκλησίας, επηκολούθησαν δε ερωταποκρίσεις μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των σπουδαστών.

………

*Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος συναντήθηκε με τον νέο Διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Μάριο Τσάκα, στο γραφείο του  στην Κομοτηνή.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η πορεία του έργου  «Ανάπτυξη δικτύων Φυσικού Αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης στην ΑΜΘ» η οποία συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 56.6 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 29.6 εκατομμύρια διατίθενται από την Περιφέρειά μας.

…..

*Το έργο αφορά την κατασκευή νέου δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια ΑΜΘ και θα καλύψει τις πόλεις των Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας και Ορεστιάδας . Τελικό ζητούμενο, είναι η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου σε εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, καθώς και στην απόκτηση σημαντικού μεριδίου της αγοράς των οικιακών καταναλωτών.

Κατά τη συνάντηση έγινε η ανασκόπηση της πορείας του έργου και συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν στελέχη της Περιφέρειας και της ΔΕΔΑ.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ