ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Δεύτερη διακοπή της δίκης του εκδότη του «Μ» Π. Παπαδόπουλου στη μήνυση του Χουσείν Ζεϊμπέκ

Δεύτερη διακοπή της δίκης του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου στη μήνυση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ που συνεχίστηκε στις 9 το πρωϊ της Δευτέρας και θα συνεχιστεί εκ νέου την Τετάρτη στις 10 το πρωϊ που θα βγει και η απόφαση.
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Ένας Πάνος Παπαδόπουλος, τα έβαλε μόνος του, κατά γενική ομολογία γιατί ήμουν από τις 9 το πρωϊ χθες στο δικαστήριο, με όλους…μαζί! Γιατί μπορεί να απουσίαζε χθες ο βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ωστόσο σύσσωμοι παραβρέθηκαν στο δικαστήριο πλην του κομματικού μηχανισμού και όλοι οι γνωστού «Τουρκόφρονες» παράγοντες!

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωϊ με  την Εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις των δυο δικηγόρων και την απόφαση του Προέδρου του δικαστηρίου.

…….

*«Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης…» απάντησε με το γνωστό σύνθημα της ΕΣΗΕΑ ο Πάνος Παπαδόπουλος όταν ο Εισαγγελέας τον κάλεσε να αποκαλύψει, ποιοι τον ενημέρωσαν και με ποιους μίλησε από την Γλαύκη όταν έκανε το ρεπορτάζ στο «Μαχητή» για τα όσα συνέβησαν στη κηδεία.

Τονίζοντας ότι είχε ενημέρωση και μέσα από τη Μουφτεία του κ.Σινίκογλου και γι’ αυτό επέμενε ότι ήταν απαραίτητη η παρουσία του στη δίκη.

….

*Ένα προσωπικό επεισόδιο που είχε με τον βουλευτή Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ όταν εισέβαλε στις 5 τα ξημερώματα στο τζαμί στο οποίο είχε δώσει εντολή να ασκήσει τα νόμιμα καθήκοντά του, διηγήθηκε στο δικαστήριο ο ιμάμης Ιμάμ Αχμέτ, καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία.

-Με το που διόριζε δηλαδή έναν νόμιμο Ιμάμη, «πλάκωναν» όλοι μαζί να τον…ΔΙΩΞΟΥΝ από το τζαμί!

Πράματα και θάματα…

……

*Τον Ψευτομουφτή Ξάνθης αναγνωρίζουν ως δικό τους Μουφτή, κατέθεσαν οι μειονοτικοί που κατέθεσαν υπέρ του Χουσειν Ζεϊμπέκ…

Οι αποφάσεις δηλαδή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ δεν τους αγγίζουν; Αυτοί θα κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα;

Καθορίζοντας μάλιστα και πως θα θάβονται οι Έλληνες μουσουλμάνοι στρατιώτες που πέφτουν εν ώρα καθήκοντος.

….

*Αλλάζω θέμα. Με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων και ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Σεβασμιότατος ενημέρωσε τον Υπουργό και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κομοτηνή το Μάιο του 2020, όταν θα γιορτάσουμε τα 100 Χρόνια Ενσωμάτωσης της Θράκης στον Εθνικό Κορμό και θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ στη Θράκη μετά από απόφαση της Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Όρους.

……..

*Επίσης συζητήθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική ακριτική Εκκλησία, οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που σχεδιάζει να αναπτύξει και οι τρόποι που μπορεί η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στηρίζοντας την προσπάθεια.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Χρ. Σταικούρα για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του.

………

*Χθες Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία Τοπικών και    Δημοτικών Συμβούλων της Κοινότητας Μαγγάνων του Δήμου Τοπείρου (αποτελούμενη από τους Αγγελάκη Πασχάλη – Δημοτικό Σύμβουλο, Αγγελάκη Δημήτριο – Πρόεδρο, Σπύρου Χρυσοβαλάντη – Τοπικό Σύμβουλο και Πουρναράκη Βασίλειο Τοπικό – Σύμβουλο),  συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νικόλαο Ευφραιμίδη, στο γραφείο του τελευταίου, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους που διαμένουν στην  περιοχή της Κοινότητας Μαγγάνων και την κατάθεση προτάσεων επίλυσης αυτών.

…….

*Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Κοινότητας Μαγγάνων, συνεχάρησαν τον  Αντιπεριφερειάρχη, για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του και ανέπτυξαν θέματα τα οποία διαλαμβάνονται και στην πρόσφατη επιστολή τους, (στις 21 Οκτ 19 προς τους θεσμικούς εκπροσώπους του Νομού/Περιφέρειας) και αφορούν θέματα αρμοδιότητάς του, στην περιοχή ευθύνης (Π.Ε.) της Κοινότητας.

Στον Αντιπεριφερειάρχη, κατατέθηκε υπόμνημα με τις προτάσεις της Κοινότητας, που περιλαμβάνουν τη μέριμνα για τη συντήρηση, επισκευή και  δημιουργία υποδομών, της περιοχή ευθύνης (Π.Ε.) της Κοινότητας για βελτίωση της καθημερινότητας και της ασφάλειας, στις μετακινήσεις  των κατοίκων του χωριού.

….

*Ο Αντιπεριφερειάρχης, αντιλαμβανόμενος και ο ίδιος τα προβλήματα της Κοινότητας Μαγγάνων αλλά και της ευρύτερης περιοχής, διαβεβαίωσε ότι οι κινήσεις του εστιάζονται στην επίλυσή τους και θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση των προτάσεων των εκπροσώπων της Κοινότητας.

Οι δύο πλευρές, υπό το κλίμα της εγκαρδιότητας και ειλικρίνειας, δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση των επαφών,  προς όφελος των κατοίκων του χωριού.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ