ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Απών ο Δήμαρχος Ξάνθης από τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Είναι προφανές ότι θα «χοντραίνει» από δω και πέρα το θέμα των τοπικών εφημερίδων. Και θα αποκαλυφθούν από δω και πέρα πολλά και ενδιαφέροντα, ενώ ανοίγουν και οι…Ασκοί του Αιόλου γενικά για τις Περιφερειακές εφημερίδες και κυρίως της Ξάνθης. Εμείς απλά ακολουθούμε….
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Απών ήταν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης από τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Μάλιστα όπως μας ενημέρωσε ο Προεδρεύων Μανώλης Φανουράκης, έφυγε οδικώς για την Αθήνα. Και για το λόγο αυτό τον αντικατέστησε ο ίδιος…

Για ποιους λόγους, δεν έμαθα…! Πάντως χθες ο Μανώλης ήταν ήσυχος ανάλογα με άλλες συνεδριάσεις

….

*Σημειώνω ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής παρόντες ήταν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους. Και συγκεκριμένα ο επικεφαλής Σάββας Μελισσόπολος, ο Φάνης Παπαδάκης και φυσικά ο Πάνος Σταυρακάρας που είναι από τους πλέον συνεπείς στις συνεδριάσεις! Τα καλά να γράφονται.

….

*Αλλά και από την παράταξη ΔΗΜΟΣ Πρότυπο του πρώην Δημάρχου Ξάνθης, παρόντες στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Όπως και σημειώνω ότι τα περισσότερα θέματα ομόφωνα

….

*Άλλο ένα λευκό ωστόσο στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης του Γιάννη Παπαχρόνη που το «παίζει» μισό μισό με την αντιπολίτευση και με την παράταξη Τσέπελη!

Αυτή τη φορά για τον προϋπολογισμό του 2020.

Αντίθετα ΚΑΤΑ ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Παναγιώτης Σταυρακάρας και Κυριάκος Παπαδόπουλος.

….

*Κι ένα αυθεντικό. Ψηφίστηκε ομόφωνα χθες ο απολογισμός του 2019 με εισήγηση του Μανώλη Φανουράκη και ο πρώην Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος σχολίασε με νόημα….

«Τον προϋπολογισμό του 2019 τον είχατε καταψηφίσει και τώρα τον ψηφίζετε ως …απολογισμό!»

*Η είδηση. Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, μέχρι 19 Φεβρουαρίου 2020 πήρε παράταση ο ανάδοχος της ανάπλασης του κολυμβητηρίου που ζητούσε 4.5 μήνες και του έδωσαν δυο!

….

*Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης έκρινε χθες το πρωί αθώους 4 ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών της Ξάνθης .

Κατηγορούνταν ότι προέβησαν σε χρήση σταθμού εκπομπής ραδιοσήματος και μετάδοσης ραδιοφωνικού σήματος και προγράμματος, χωρίς άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού.

Η ΕΕΤΤ τον περασμένο Οκτωβριο είχε προχωρήσει στην κατάσχεση των μηχανημάτων τους.

…..

*Από τη διαδικασία και με την προσκόμιση των σχετικών εγγράφων, αποδείχτηκε ότι πρόκειται για ιστορικούς σταθμούς της Ξάνθης, με βεβαιώσεις από το Υπουργείο τύπου και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που εκπέμπουν αδιάλειπτα για μια 25ετία.

Συνήγορος υπεράσπισης ο Στέργιος Γιαλάογλου

….

*Δυο συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, η πρώτη συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 18:00 θα έχει μοναδικό θέμα: Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής).

Αμέσως μετά στις 19:00, στη δεύτερη συνεδρίαση, μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι: Έγκριση απολογισμού – ισολογισμού & αποτελεσμάτων χρήσης 2018 (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)

………

*Και κλείνω με ένα ευχαριστήριο. Ο Πρόεδρος Γιάννης Παπαχρόνης τα μέλη του Δ.Σ. οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ξάνθης ο Μέγας Βασίλειος ευχαριστούν μέσα από την καρδιά τους τον Χρήστο Πανόπουλο και την ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. για την οικονομική ενίσχυση των 5.000,00 €.

Ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και χαρές. Ευχαριστούμε που πάντα είστε δίπλα μας. Καλά Χριστούγεννα!!!

Η οικογένεια του

Γηροκομείου της καρδιάς μας/σας.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ