ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Αγκαλιά με τον Μπάμπη ο έτερος Μπάμπης….. – Όλα τα τελευταία παραπολιτικά

Ειλικρινά σας λέω….Όταν βλέπω πολιτικάντηδες  που μέχρι πρότινος αλληλοβρίζονταν αναμεταξύ τους ξαφνικά να…ανταλλάσουν αγκαλίτσες και φιλιά, ξέρετε τι αισθάνομαι; ΑΝΑΓΟΥΛΑ! Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης λοιπόν, είδα αρκετούς τέτοιους και μου ήρθε να ξεράσω! Και ειλικρινά δεν εννοώ μόνο τον αυτόν που όλοι…εννοείτε!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Τι κάνει ο άνθρωπος τελικά για να βγάλει το…ψωμί του! Δηλαδή να μπορέσει να μην χάσει την καρέκλα του!

Αναφέρομαι στον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο που άφησε μόνη της την σύζυγό του στο τραπέζι του κι άρχισε να …περιφέρεται εδώ κι εκεί το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στο Κλειστό Φ. Αμοιρίδης, βγάζοντας φωτογραφίες με…πόζα ακόμη και με τους χειρότερους υβριστές και πολέμιούς του!

….


*Από την άλλη πώς να μην εγκωμιάσω το ήθος του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη που ενώ θα μπορούσε να κάνει κάτι παρόμοιο, δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου τον χώρο και την εκδήλωση, διατηρώντας ένα υψηλό πράγματι επίπεδο σοβαρότητας!!! Με εξέπληξε πραγματικά..

….

*Στο τραπέζι του  Δημάρχου Ξάνθης είδα το βράδυ της Τσικνοπέμπτης τον Αντιδήμαρχο Δόμησης Μιχάλη Λομβαρδέα με την δικηγόρο και αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δέσποινα Παρτσαλίδου να απολαμβάνουν τους μεζέδες των συλλόγων και την όμορφη βραδιά.

……

 

*Δικαστικό. Αθώο έκρινε χθες Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης το δημοσιογράφο Γιάννη Σιδηρόπουλο για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης γύρω από το πολυσυζητημένο δημοσίευμά, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014, μετά από μήνυση του Δημάρχου Τοπείρου Ξανθης Θωμά Μίχογλου τον οποίο χαρακτήριζε ως «Χρυσαυγίτη»…!

-Δικηγόρος υπεράσπισης του δημοσιογράφου ήταν ο Θανάσης Ξυνίδης.

….

*Στις 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Νews24/7 88,6, τόνισε ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαίου και διαβεβαίωσε πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

«Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαίου. Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε: «Προετοιμαζόμαστε όμως για όλα τα ενδεχόμενα. Καλέσαμε τα κόμματα να στείλουν τους εκπροσώπους τους στη διακομματική επιτροπή που θα λειτουργήσει στο υπουργείου Εσωτερικών για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα έχουν πλήρη εικόνα της προετοιμασίας. Είμαι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας. Έχουμε περάσει σε ένα στάδιο υλοποίησης θετικών μέτρων για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει στα χρόνια των μνημονίων από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επιδότηση ενοικίου. Πρέπει να εξαντληθεί η δυνατότητα που έχουμε. Την επόμενη εβδομάδα έρχονται σημαντικά νομοσχέδια, όπως για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

……..

*Aπό το Υπουργείο Εσωτερικών κατανεμήθηκε στους Δήμους  μεσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων  για το 2019  συνολικό ποσό ύψους 28.000.000,00 € σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Σύμφωνα με το σχετικό πίνακα στους Δήου της Ξάνθης κατανέμονται 406.000 ευρώ:

Δήμος Ξάνθης :228.310,00

Δήμος Αβδήρων : 63.940,00

Δήμος Μύκης : 66.940,00

Δήμος Τοπείρου: 47.590,00

Συνολο 406.780 €

….

*Την Πέμπτη 7 Μαρτίου θα συνεχιστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας η δίκη των δέκα αγροτοσυνδικαλιστών, οι οποίοι κατηγορούνται για τις κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας, που έγιναν πριν από λίγες ημέρες.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές διώκονται για ηθική αυτουργία σε παρακώλυση συγκοινωνιών με δόλο, αλλά και για τη δημιουργία του μπλόκου στη Νίκαια, στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να παραβρεθούν πολλοί αγρότες στα δικαστήρια της Λάρισας για συμπαράσταση των κατηγορουμένων ενώ η δικηγόρος υπεράσπισης των συνδικαλιστών, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε τις διώξεις «πολιτικές» και κατηγόρησε την εισαγγελική αρχή και την αστυνομία για «μαγείρεμα» της δικογραφίας. Κατά τη διάρκεια της σημερινής δίκης, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αγροτών έξω από το δικαστήριο της Λάρισας.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ