ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ Φ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

*Ντυμένος…καρναβάλι εμφανίστηκε στην Τσικνοπέμπτη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος -με το συνδυασμό του Γιάννη Παπαχρόνη- και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Σταμάτης Σταματιάδης.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί και με τον δραστήριο Πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσάνων Νομού Ξάνθης Γιώργο Μπίκο περνώντας από το στέκι τους.

…..

*Συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε πρώην οικονομικό επιθεωρητή, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εκβίαζε επιχειρηματίες από τους οποίους ζητούσε «μίζα» προκειμένου να μειώσει ή να διαγράψει πρόστιμα.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο τον έκρινε εκ νέου ένοχο, για εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξεις για τις οποίες του επέβαλε ποινές φυλάκισης, αναγνωρίζοντάς του προηγουμένως δύο ελαφρυντικά (πρότερου έντιμου βίου και μετέπειτα καλής συμπεριφοράς).

Πρωτοδίκως ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, ενώ οι δικαστές είχαν αποφασίσει τότε να τον αφήσουν ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, με καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας.

….

*Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στον συνταξιούχο – σήμερα – επιθεωρητή πέντε περιπτώσεις εκβίασης επιχειρηματιών, κατά την περίοδο 2001-03, από τις οποίες κρίθηκε ένοχος για τις τρεις, με την «ταρίφα» του να κυμαίνεται από 20 έως 150 χιλιάδες ευρώ, ενώ του αποδόθηκε ότι εισέπραξε συνολικά 300 χιλιάδες ευρώ.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου βρέθηκε και η σύζυγός του η οποία απηλλάγη για το ξέπλυμα, λόγω παραγραφής της πράξης. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη.

…….

*Συνάντηση με το Νομάρχη Αδριανούπολης κ. Εκρέμ Τζανάλπ είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Κύριο θέμα της συζήτησής τους η ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο όμορες περιοχές στους τομείς του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και της προστασίας από τις πλημμύρες και τις ζωονόσους.

Οι κ.κ. Μέτιος και Τζανάλπ αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στη σημασία της τουριστικής κίνησης Ελλήνων και Τούρκων πολιτών ανάμεσα στις δύο περιοχές και τόνισαν τη σπουδαιότητα της εμπορικής συνεργασίας στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας.

….

*Τον κ. Τζανάλπ συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουράτ Ομέρογλου, ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας ΑΜΘ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ροδόπης κ. Μουσταφά Κατραντζή, κ. Αχμέτ Ιμπράμ και κ. Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά.

…..

*Γραφείο…τύπου του υποψηφίου Περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης Δημήτρη Γαλανόπουλου μήπως είναι ο συνδικαλιστής Μπάμπης Ευστρατίου;

Διότι παντού πάνε μαζί…Είτε φεύγοντας από τη Νέα Δημοκρατία, είτε…επιστρέφοντας!

Και φυσικά και την Τσικνοπέμπτη μαζί ήταν στο Αμοιρίδειο…

…..

*Δελτίο τύπου: Στο κλειστό γήπεδο «Φίλιππος Αμοιρίδης» βρέθηκαν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, 28 Φεβρουαρίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Μελισσόπουλος και μέλη της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ», συμμετέχοντας στη «Βραδιά Παραδοσιακών Γεύσεων», προκειμένου να στηρίξουν τους Συλλόγους της πόλης μας, που έδωσαν δυναμικό παρόν, στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών.

….

*Ο Σάββας Μελισσόπουλος, συνομίλησε με τους διοργανωτές και τα μέλη των Συλλόγων, αντάλλαξαν ιδέες για την αναβάθμιση του θεσμού, ώστε να υπάρχουν στοχευμένες ενέργειες επέκτασης και βελτίωσής του, και να αποτελέσει, μέσα από την γαστρονομία και την παράδοση, μοχλό εκκίνησης για την ανάπτυξη του τουρισμού, της λαογραφίας και των πολιτιστικών δρώμενων.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος και τα μέλη της Κίνησης, δοκίμασαν εξαιρετικά εδέσματα και απόλαυσαν την γνήσια παραδοσιακή μουσική, υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος «Μπάντα Τέτοια», τιμώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ενα ποτηράκι παραπάνω ήπιαν απ’ ό,τι φαίνεται, λόγω Τσικνοπέμπτης, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής, σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποίησε η διεύθυνση τροχαίας Αττικής σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου, διαπιστώθηκε ότι 85 άτομα οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ. Η συγκεκριμένη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και κοντά σε κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια.
Ειδικότερα, υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοτέστ 652 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι 85 βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Κατά την διάρκεια της ίδιας δράσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 585 παραβάσεις που επισείουν διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων 44 επιφέρουν και πρόσθετες ποινικές κυρώσεις.
Και σχόλιο από μένα ουδέν.
Η ΚΑΤΙΝΑ