ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Νέες αγάπες μεταξύ Μπάμπη Δημαρχόπουλου και Μανώλη Φανουράκη στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Εύζωνες, φύλακες των αφανών”

Τέτοιες αγάπες μεταξύ του Μπάμπη Δημαρχόπουλου και του Μανώλη Φανουράκη στα εγκαίνια της Δημοτικής έκθεσης φωτογραφίας “Εύζωνες, φύλακες των αφανών” το βράδυ της Τετάρτης στη Δημοτική Πινακοθήκη;
Παράτησε τους πάντες ο Δήμαρχος και μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, μαζί «σχεδίαζαν» το…δημοτικό μέλλον τους!
ΑΛΕΚΤΩΡ

 

*Έχω την εντύπωση ότι μπορεί οι «17» να υπέγραψαν να συζητηθεί ως έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ΔΕΥΑΞ για την αγωγή των 308.000 ευρώ σε βάρος των εργαζομένων…

Για την συγκεκριμένη όμως ιστορία ένα είναι το σίγουρο!

-Θα βγάλει θριαμβευτή τον νυν Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μαρίνο Σδρέβανο και θα «στριμώξει» ακόμη περισσότερο τον πρώην Πρόεδρο Μανώλη Τσέπελη και την πρώην Διευθύντρια που βεβαίωσαν το ποσόν τον Γενάρη του 2014!

(Σ.Σ. Μήπως βρε Μανώλη,  σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο κάποιοι φέρνουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο; Μήπως το παίζουν κάποιοι σε διπλό ταμπλό;)

….

*Πολύ συμπαθής ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κομοτηνής Σαμής Καραμπουγιούκογλου, αλλά μήπως θα έπρεπε να έχει την ευγένεια όταν κάνουν δηλώσεις οι εκπρόσωποι των αρχών –όπως για παράδειγμα οι δηλώσεις της Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης Νοτοπούλου-να μην μπαίνει μπροστά στη κάμερα του Next tv εμποδίζοντας την εικόνα; Κατανοητό να μη συμπαθεί το συγκεκριμένο κανάλι, μη κατανοητό να βάζει το κεφάλι του μπροστά στο φακό της κάμερας…

…..

*Την πρόταση τα επικείμενα εκατό χρόνια ελευθερίας από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό να τα εορτάσουμε όλοι μαζί οι θρακιώτες – όσοι/όσες κατοικούν σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο, αλλά και όσοι ζουν στην υπόλοιπη Ελλάδα και στον υπόλοιπο πλανήτη κατέθεσε για μια ακόμη φορά ο φιλόλογος –συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. «Θα είναι δείγμα ωριμότητας να γιορτάζουμε όλοι μαζί οι θρακιώτες το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία μας.» σημείωσε κάνοντας μια αναδρομή στο χθες με αφορμή τους προχθεσινούς εορτασμούς στην γειτονική Ξάνθη, 99 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της.

-Καλά μας τα λες κύριε Μουσόπουλε, μέχρι του χρόνου όμως….ποιος ζει, ποιος πεθαίνει!

……

*Ο Γιάννης Γκαράνης θα διεκδικήσει τον Δήμο Κομοτηνής ως διάδοχος του νυν Δημάρχου κ.Πετρίδη, αφού αυτός είναι πλέον ο νέος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κοινωνία Δημοτών Δήμου Κομοτηνής.

«Η παράταξή μας συνεχίζει ενωμένη και δυνατή. Νομίζω ότι χαίρει και της εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας θεωρώντας ότι οι προσπάθειες που έχουμε κάνει μέχρι τώρα έχουν θετικό πρόσημο σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Πιστεύω ότι με παρακαταθήκη το σημερινό μας έργο, στο οποίο όλοι οι σύμβουλοι έχουμε συμβάλει, συνεχίζουμε αποφασιστικά.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο νεοεκλεγείς επικεφαλής και γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης για να σημειώσει «Ως επικεφαλής της παράταξης αναλαμβάνω μια μεγάλη ευθύνη για πολύ δουλειά, εντιμότητα, ειλικρίνεια, μια χρηστή διοίκηση. Άλλωστε στοιχεία τα οποία μέχρι τώρα έχει και ο Γιώργος Πετρίδης » .

-Για να δούμε…Θα τα καταφέρει το ίδιο καλά στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019;

….

*Διευρυμένη Περιφερειακή σύσκεψη του Κινήματος Αλλαγής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο ΕΒΕ Κομοτηνής υπό την προεδρία της βουλευτού Αττικής και Υπεύθυνης Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη κας Εύης Χριστοφιλοπούλου, με τη συμμετοχή του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη, των βουλευτών  Χαράς Κεφαλίδου και Ιλχάν Αχμέτ και δεκάδων μελών από όλη την περιφέρεια.

Κυρίαρχο θάμα της συνάντησης-συζήτησης το ποιόν θα κατεβάσει το ΚΙΝΑΛ υποψήφιο Περιφερειάρχη στην ΑΜΘ!

Με τον πρώην Υπουργό Γιώργο Πεταλωτή φαβορί για τα χρίσμα!

……..

*Επισημαίνω ότι ο νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης με δήλωσή του, είχε αποσυρθεί από την διεκδίκηση του χρίσματος, λέγοντας ότι «θέλει να κατέβει  υποψήφιος βουλευτής ΚΙΝΑΛ στη  Ξάνθη».

…..

*Το ρεζουμέ της προχθεσινής κομματικής σύσκεψης του ΚΙΝΑΛ στη Κομοτηνή; Όπως είπε λοιπόν η βουλευτής μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου το Κίνημα θα δώσει τη δική του σφραγίδα και την δική του υποψηφιότητα της κάθε περιφέρειας της χώρας.

Με τους Ντόλιο και Πεταλωτή βασικούς διεκδικητές του χρίσματος!

….

*Το ενδιαφέρον της σύσκεψης; Την βεβαιότητα ότι τόσο η πλειονότητα, όσο και η μειονότητα είναι έτοιμη για την πολιτική αλλαγή στην Περιφέρεια εξέφρασε  ο (γυρολόγος) βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  Ιλχάν Αχμέτ σημειώνοντας ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τον σημερινό Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο!

«Υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό πάρα πολύ αξιόλογο. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να βγούμε μπροστά. Ο κόσμος είναι έτοιμος να μας ακούσει. » είπε χαρακτηρίζοντας τις δημοσκοπήσεις «μεγάλη απάτη» και προσθέτοντας πως σ’ αυτόν τον αγώνα χρειάζεται «Πεζικό», όπως είπε «Πεζικό είμαστε όλοι. Στον 2ο γύρο η νίκη θα ανήκει στον προοδευτικό χώρο, γιατί όχι στην παράταξή μας;» αναρωτήθηκε.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ