ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Η ΝΟΔΕ “σπρώχνει” τον Φανουράκη για συνεργασία με τον Δημαρχόπουλο

*Την συνεργασία Φανουράκη με Δημαρχόπουλο, προωθεί και επίσημα πλέον η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης με το δίδυμο Κιατίπης και Πατεράκης! Έτσι μετά το τσίπουρο που ήπιαν οι Φανουράκης και Μπάμπης Δημαρχόπουλος, χθες ο Νίκος Κιατίπης, αφού έκλεισε προφανώς το δικό του ψηφοδέλτιο στο Δήμο Τοπείρου με την κυρία Καρκαλιάνη, δημοσιοποίησαν χαρούμενη «φωτογραφία» τους, στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστής ήταν και ο Περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης  Αμοιρίδης!

-Ευχόμενοι να πάνε όλα καλά, ιδού και η φωτογραφία τους. Άντε και σ’ ανώτερα…

………..

*Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί «σκούζουν» τόσο πολύ οι Κομοτηναίοι για την άριστη επιλογή του Δημήτρη Καμαρίδη από την Περιφέρεια στο γραφείο τύπου του Μέτιου που ούτως ή άλλως χώλαινε κι όχι για τον…κιθαροποιό φίλο του κυρίου Λαζαρίδη από την Καβάλα ή τους υπόλοιπους που κατέθεσαν αιτήσεις.

Ο Δημήτρης Καμαρίδης έχει δώσει εξετάσεις κι έχει πάρει άριστα στον τομέα του, τόσο ως στέλεχος της Θράκης, όσο και ως διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Φωνή του Νέστου».

Οι θέσεις αυτές άλλωστε είναι με σύμβαση εργασίας, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας ίσης με την θητεία του Περιφερειάρχη (31-8-2019)

-Τι…σκούζουν λοιπόν για ένα νέο παιδί με εμπειρία και προσόντα στο συγκεκριμένο αντικείμενο!

….

*Το ΕΕΕΕΚ Γενισέας Ξάνθης συμμετέχει σε πρόγραμμα που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα την κοινωνική ένταξη  μαθητών με  ήπια νοητική καθυστέρηση  στο χώρο κατοικίας τους.

Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος ζητούνται τέσσερις (4) εθελοντές  οι οποίοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως συνοδοί μαθητών ΑΜΕΑ σε ωράριο εκτός λειτουργίας σχολείων.  Στο τέλος του προγράμματος θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν έως 19-10-2018 αίτηση συμμετοχής και σύντομο βιογραφικό  στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου:

mail@eeek.xan.sch.gr

τηλ.  επικοινωνίας :2541081315

Ο Διευθυντής

Ψωμακέλης Κλεομένης

…..

*Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙII  η Πράξη «Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου Αβδήρων», συνολικού προϋπολογισμού 269.000€. Η χρηματοδότηση της ανωτέρω πράξης επιμερίζεται ως εξής: 219.000€ από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών και 50.000€ από ίδιους πόρους του Δήμου Αβδήρων. O Δήμος μας θα προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες εργασίες όπως νέα σύγχρονα δάπεδα ασφαλείας, περίφραξη, παγκάκια, φωτισμός και την προμήθεια και  τοποθέτηση πιστοποιημένων οργάνων  σε οκτώ παιδικές χαρές σε οικισμούς του Δήμου Αβδήρων, με στόχο τη συνολική λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση τους. Από την ολοκλήρωση των εργασιών οι υφιστάμενες παιδικές χαρές θα προσαρμοστούν στη σχετική νομοθεσία και θα λάβουν πιστοποιητικό συμμόρφωσης από  ανεξάρτητο φορέα ελέγχου.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019 ο Δήμος Αβδήρων θα διαθέσει τουλάχιστον 100.000€ από ίδιους πόρους για να πιστοποιηθούν και άλλες παιδικές χαρές στους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου μας.

………

*Ανακοίνωση για το ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ έβγαλε η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης τονίζοντας από τη μια ότι απαιτείται προσπάθεια όλων και παράλληλα…χαρακτηρίζοντας τους τρεις βουλευτές ανίκανους! Βγάλτε νόημα!
Ιδού και η ανακοίνωσή της ΝΟΔΕ αυτούσια:
Για όλους εμάς στην οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας, που επί χρόνια αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα της Ξάνθης, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το αρδευτικό, αποτελεί μία μεγάλη δικαίωση. Το έργο που οραματίστηκε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης, και το οποίο χρηματοδοτήθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκου Κοντού, μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί, λύνοντας χρόνια προβλήματα της περιοχής μας. Η μέχρι τώρα παρουσία των σημερινών βουλευτών της περιοχής, καθιστά βέβαιη την ανικανότητα τους να διαχειριστούν, ένα ακόμα κρίσιμο αναπτυξιακό ζήτημα που μας αφορά. Απαιτείται, όμως, η προσπάθεια όλων των λοιπόν αρμοδίων, ώστε η μεγάλη αυτή ευκαιρία για το αύριο των αγροτοκτηνοτρόφων μας, να μην αποτελέσει ένα ακόμα μελανό σημείο στην αρνητική προσφορά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τόπο μας. 

………

*«Υποδεχτήκαμε στην Ελλάδα την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε σε όλες τις συναντήσεις μας, ότι επιβεβαιώνει και τονίζει τις εντυπωσιακές επιδόσεις της χώρας, που παραμένει πρώτη στην Ε.Ε., σε απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ», δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη μετά το πέρας της επίσκεψης της Επιτρόπου.

«Παράλληλα, με την Ευρωπαία Επίτροπο υπάρχει μια άριστη συνεργασία και σχεδιάζουμε την επόμενη προγραμματική περίοδο, το ύψος και τις πηγές των πόρων που θα κατευθυνθούν στη χώρα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο που προωθεί η ελληνική Κυβέρνηση, μετά το τέλος της μνημονιακής περιόδου».

……….

*Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες της Τετάρτης, για περιστατικό αγνοούμενου 56χρονου αλιέα, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση της συζύγου του, είχε μεταβεί με το σκάφος ”ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Σ.Κ. 777 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ λιμένα Λιμενάρια και κόλπου Μονής Αρχαγγέλου – νότια ν. Θάσου, απογευματινές ώρες της 01/10/18 για διενέργεια αλιείας και έκτοτε αγνοούνταν.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ιδιωτικό σκάφος, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α..

Απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το ”ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” με επιβαίνοντα τον ως άνω 56χρονο, καλά στην υγεία του, και το συνόδευσε στο λιμενίσκο Σφαγείων Καβάλας.

Σε διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος δεν έφερε τα προβλεπόμενα έγγραφα, τα βεγγαλικά του δεν ήταν σε ισχύ, καθώς επίσης δεν έφερε όνομα σκάφους στις παρειές.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται για δωροληψία και εκβιασμό.
Στη φυλακή οδηγείται επίσης ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίους που φέρεται να συνεργαζόταν με τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών.
Σημειώνεται ότι η δράση του καθηγητή ήταν γνωστή τόσο στην τοπική κοινωνία και φυσικά ανάμεσα στους φοιτητές, εδώ και πολλά χρόνια.
Χαρακτηριστικά είναι τα λεγόμενα φοιτήτριας που μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε ότι γνώριζε για τη δράση του καθηγητή πριν καν μπει στο συγκεκριμένο ΤΕΙ!Μπαίνανε δηλαδή στα ΤΕΙ γνωρίζοντας ότι πληρώνοντας θα πάρουν πτυχία, χωρίς να διαβάζουν!!! Άριστοι φοιτητές!
Η ΚΑΤΙΝΑ