ΞΑΝΙΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – H Τσιγδέμ Ασάφογλου από τη Χρύσα Ξάνθης η νέα πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος “Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας-ΚΙΕΦ/DEB”

Δικαίως διαμαρτύρεται η ομάδα της Ξάνθης, γιατί ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος με τον Πρόεδρό του Γιάννη Δρεμσίζη την ώρα που η ομάδα μας έπαιζε χθες με τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια, έβαλαν….δημοτικό συμβούλιο! Μήπως όμως είναι η πρώτη φορά; Που αποδεικνύει πρακτικά ο σημερινός δήμαρχος ότι δεν στηρίζει την ομάδα της Ξάνθης;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Ξεκινάω με μια καλή είδηση. Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την ένταξη στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της «Προμήθειας Προσωρινών Εγκαταστάσεων Στέγασης για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης του 13ου Νηπιαγωγείου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης», προϋπολογισμού 86.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους γίνεται μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η κυριότητα των αιθουσών θα ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας ενώ η  κατοχή και χρήση τους στο Δήμο Ξάνθης.

…..

*Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μιας μονάδας αιθουσών σε κάθε σχολικό συγκρότημα καθώς και των χώρων υγιεινής με βάσει τις προδιαγραφές της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για τα συστήματα ελαφράς λυόμενης προκατασκευής σε σχολεία της χώρας αναφέρει το γραφείο τύπου του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

…………

*Αποκάλυψη τώρα. Αλλαγή ηγεσίας στο μειονοτικό κόμμα DEB! Πρόεδρος εκλέχτηκε μάλιστα μια γυναίκα και συγκεκριμένα η κυρία Τσιγδέμ Ασάφογλου από τη Χρύσα Ξάνθης!

….

*Ιδού ωστόσο και στις λεπτομέρειες. Σε μία εσωτερική διαδικασία και με το “δαχτυλίδι” της διαδοχής να δίνεται προγενέστερα, έγινε η αλλαγή ηγεσίας στο μειονοτικό κόμμα DEB στις 5 Ιανουαρίου στα γραφεία του κόμματος στην Κομοτηνή, αναδεικνύοντας πρόεδρο την Τσιγδέμ Ασάφογλου. Μόλις 32 ετών η νέα πρόεδρος είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος “Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας-ΚΙΕΦ/DEB” και η μικρότερη σε ηλικία, μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου Μουσταφά Αλή Τσαούς. Οι εκλογές ήταν μία τυπική διαδικασία, μεταξύ 300 και πλέον μελών του μειονοτικού κόμματος.

…..

*Δυο λόγια για την νέα Πρόεδρο του DEB. Η Τσιγδέμ Ασάφογλου είναι γεννημένη το 1987 στη Χρύσα της Ξάνθης. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και είναι παντρεμένη με τον δημοτικό σύμβουλο Δήμου Ιάσμου Οζτζιάν Μεχμέτ με τον οποίο έχει ένα παιδί. Ο σύζυγός της που στο παρελθόν διετέλεσε αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Σώστη, με αρμοδιότητες πολιτικής προστασίας, χωροταξίας, πολεοδομίας, τεχνικών υπηρεσιών, καθαριότητας περιβάλλοντος και πρασίνου, ήταν παρών στην συνέλευση του κόμματος DEB.

……

*Το παρόν στη διαδικασία και κατόπιν στην ψηφοφορία έδωσαν μεταξύ άλλων ο γιος και η χήρα του εκλιπόντος ιδρυτή του κόμματος, Λεβέντ Σαδίκ και Ισίκ Σαδίκ, ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ, ο πρώην δήμαρχος Φιλύρας Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος της αποκαλούμενης “Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας” Νετζάτ Αχμέτ, και ο αντιπρόεδρος του ΚΙΕΦ και πρόεδρος της αποκαλούμενης “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσεΐν.

………

*Αλλάζω θέμα. Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαππών ζητά η αντιπολίτευση για το κλείσιμο υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.

Αναλυτικότερα. Δεν αποτελεί και το καλύτερο ξεκίνημα για τις Σάππες και τους οικισμούς του Δήμου Μαρώνειας-Σαππών, ο σχεδιασμός, με επίσημο έγγραφο πλέον, από πλευράς Εθνικής Τράπεζας, του κλεισίματος του Υποκαταστήματος της Τράπεζας, τον ερχόμενο Μάρτιο. Η αλήθεια είναι πως με την άμεση ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πελατών μέσω e-banking, πολλές τράπεζες έχουν δρομολογήσει να «κλείσουν» υποκαταστήματά τους σε διάφορες περιοχές της Χώρας.

Ωστόσο, στις Σάππες ο κόσμος που εξυπηρετείται κυρίως Συνταξιούχοι, Αγρότες και Μισθωτοί, οι άνθρωποι δεν κάνουν τις συναλλαγές τους με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά με τον κλασσικό, πηγαίνοντας στην Τράπεζα…

Ο κόσμος και οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για σαφέστατη υποβάθμιση της περιοχής και δυσανασχετούν με αυτό το ενδεχόμενο.

…..

*Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ντίνος Χαριτόπουλος, ισχυρίστηκε πως αυτό είναι πλήγμα για την τοπική οικονομία και υποβάθμιση για όλο το νομό Ροδόπης, καθώς η Εθνική Τράπεζα από το Μάρτιο και μετά θα λειτουργήσει μόνο ένα υποκατάστημα, αυτό της Κομοτηνής. Ωστόσο, στους άλλους νομούς της Θράκης θα λειτουργούν μέχρι και 3-4 υποκαταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις Σάππες, εξυπηρετεί το Δήμο Μαρώνειας Σαππών και το Δήμο Αρριανών, σε αριθμό 35.000 κατοίκων!

Ο κ. Χαριτόπουλος με το αίτημα 9 Δημοτικών Συμβούλων ζήτησε την έκταση συνεδρίαση για το θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σαππών, όπου θα συζητηθούν και τρόποι αντίδρασης.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ