Θ. Φωτίου: Θα παραμείνουν εγκλωβισμένα 2000 ασυνόδευτα παιδιά σε Έβρο και νησιά

“Αδυναμία να πείσετε την τοπική κοινωνία να αποδεχθεί τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μετά από το δηλητήριο που την ποτίσατε πριν γίνετε κυβέρνηση” σημείωσε ο Θ. Φωτίου

“Τουλάχιστον, 1.900 ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ζουν εγκλωβισμένα στα νησιά και 150 σε κράτηση, σύνολο 2.050 παιδιά, σε απάνθρωπες συνθήκες” τονίζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Φωτίου. “Να το καταλάβω ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέες θέσεις φιλοξενίας πέραν των 2.250 που σας παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να αφήνετε άδειες και τις υπάρχουσες δομές;” σχολίασε με νόημα η ίδια κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για τη δομή στο Γέρακα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Στην επίκαιρή ερώτησή για τη δομή που έχει διαμορφώσει ο ΔΟΜ στον Γέρακα από το καλοκαίρι του 2019 για ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα και η οποία παραμένει κενή εδώ και 7 μήνες, η Θ. Φωτίου, απευθυνόμενη στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μιχαηλίδου είπε τα εξής:

«Καταρχήν κυρία Υφυπουργέ, χαίρομαι που είστε εδώ σήμερα για να απαντήσετε στην ερώτηση μου για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, πιστοποιώντας ότι εσείς είστε η αρμόδια. Γατί όλον αυτόν τον καιρό άλλοι νομοθέτησαν για τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, και σε άλλους ανέθεσε ο Πρωθυπουργός την υψηλή προστασία τους, στην κυρία Αγαπηδάκη. Σας καλωσορίζω λοιπόν.