Σσσσσσ…Ψίθυροι – Αυστριακοί κομάντος σε Τούρκους: «Εδώ είναι η χώρα μας, υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα»

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ με την οποία κινήθηκε ο Δήμος Τσέπελη (Πολιτική προστασία) την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να έχουν μαζέψει τα προϊόντα τους και εκ των υστέρων να ενημερωθούν ότι δεν θα γίνουν παζάρια!
Και επειδή ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ φυσικά για την συγκεκριμένη καθυστέρηση είναι οι δυο αντιδήμαρχοι Γιάννης Ζερενίδης και Μανώλης Φανουράκης, θα συμφωνήσουμε και με τον παραγωγό από το Εράσμιο!
-Να πληρώσουν οι κύριοι αυτοί από τις υψηλές αντιμισθίες τους και την τα τσέπη τους την καταστροφή και την ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί.
-Άλλωστε λεφτά υπάρχουν μπόλικα…! Οπότε είναι κρίμα είναι να την πληρώσουν φτωχοί άνθρωποι που δεν του φταίνε σε τίποτα!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο πρωτοσέλιδο του «Μ»)
-Λεφτά υπάρχουν, αλλά ο παραγωγός από το Εράσμιο, ψηφίζει στο…Δήμο Τοπείρου! Οπότε γιατί να νοιαστούν οι κύριοι Γ. Ζερενίδης και Φανουράκης;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Η κατάσταση είναι όντως δύσκολη στην Ελληνική (και στην τοπική φυσικά) κοινωνία και ειδικά χθες που έκλεισε και το λιανικό εμπόριο, δηλαδή η αγορά της πόλης, η κατάσταση ήταν ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ! Ωστόσο από την ώρα που υπάρχει μια Κυβέρνηση με σαφείς προσανατολισμούς, θέσεις και απόψεις στην αντιμετώπιση του θέματος, θα πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε και να συμβάλουμε, ώστε να μην γίνουμε… «παιδική χαρά»!
Μάλιστα επειδή αυτό έχει σχέση και με την λειτουργία των μαγαζιών και κάποιοι «ξύπνιοι» δυστυχώς προκαλούν με τις τακτικές τους, εγώ από τη στήλη μου θα καλέσω αυτούς τους λίγους «απείθαρχους» να πειθαρχήσουν και να μην προσπαθούν για λίγα «αργύρια» να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των άλλων συναδέλφων  τους. Κι όσο για τις καταγγελίες σας. Μπορείτε να τις κάνετε στον τετραψήφιο αριθμό 1520. Κι όχι στα γραφεία της «Αδέσμευτης».
Μην μας φέρνετε σε δύσκολη θέση…
«Α»

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Η “παραλία” χθες…. Μια έρημη πόλη…

Μασούτης: Νέα διευθύντρια Marketing η Μαριάννα Σαμαρά

Τα καθήκοντα της Διεύθυνσης Marketing στην εταιρία Μασούτης ανέλαβε η εξαιρετική Μαριάννα Σαμαρά.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο marketing σε θέσεις ευθύνης γνωστών εταιριών τόσο στην βιομηχανία τροφίμων, στην μόδα και το retail με βασικά σημεία αναφοράς το rebranding και την επίτευξη απαιτητικών στόχων.

Έχει Master στο Marketing, Advertising, P.R. από το University of Sheffield, και είναι απόφοιτη από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μου η ένταξη στο δυναμικό της εταιρίας Μασούτης που αποτελεί πρότυπο για την ανθρωποκεντρική της κουλτούρα και τις αξίες της και μεγάλη τιμή η συμβολή στην περαιτέρω στρατηγική της ανάπτυξη πανελλαδικά.»

ΟΑΕΔ: «Μένουμε σπίτι» – Αυτόματη ανανέωση των δελτίων ανεργίας που λήγουν από 18/3 έως 5/4

Μένουμε σπίτι! Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού και συνωστισμού, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου 2020, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού.

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

Υπενθυμίζεται, πως η ανανέωση του δελτίου γίνεται είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην διευκόλυνση των ανέργων, στον περιορισμό των μετακινήσεων και στην αποφυγή συγχρωτισμού στα ΚΕΠ.

Έβρος – Αυστριακοί κομάντος σε Τούρκους: «Εδώ είναι η χώρα μας, υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα»

Την ενόχλησή τους για την παρουσία αστυνομικών από χώρες της ΕΕ στον Έβρο, στο πλευρό των Ελλήνων συνοριοφυλάκων που κρατούν κλειστά τα ελληνικά σύνορα στις ορδές των παρανόμων μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν από την περιοχή της Αδριανούπολης, αποκάλυψαν Τούρκοι αστυνομικοί.

Οι κομάντος της αυστριακής δύναμης Cobra, οι οποίοι περιπολούν στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με Τούρκους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του φράχτη.

Κάποια από τα δεκατρία επίλεκτα μέλη της αυστριακής ομάδας Cobra, ρωτήθηκαν την Τρίτη από τους Τούρκους που βρέθηκαν απέναντί τους: «Τι κάνετε εδώ, αφού δεν είναι η χώρα σας;».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, οι κομάντος της αυστριακής αστυνομίας απάντησαν στους Τούρκους αστυνομικούς: «Εδώ είναι η χώρα μας και υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Στήθηκαν σκηνές στην περιοχή «Κλειδί» για την κλειστή δομή στη Σιντική Σερρών

Στήθηκαν οι σκηνές στην περιοχή «Κλειδί» του δήμου Σιντικής, στις Σέρρες.

Εδώ και αρκετές ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες στο σημείο προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημιουργία κλειστού κέντρου υποδοχής μεταναστών και προσφύγων που μπήκαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου.

Το συγκεκριμένο κέντρο υποδοχής θα είναι βραχυχρόνιας παραμονής με σκοπό τον επαναπατρισμό των προσφύγων και μεταναστών.

Υπενθυμίζεται πως η περιοχή «Κλειδί» του δήμου Σιντικής Σερρών επιλέχθηκε μετά από ομόφωνη συμφωνία τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αρχικός σχεδιασμός ήταν το κλειστό κέντρο να δημιουργηθεί στα κλειστά στρατόπεδα σε Ροδόπολη και Βυρώνεια, ωστόσο οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας έβαλαν «φρένο» σε αυτές τις επιλογές.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Γιατί είναι εξαφανισμένα τον τελευταίο καιρό τα αυτοκίνητα του Δήμου Ξάνθης και πλην του Δημάρχου κ.Τσέπελη ποιος άλλος τα χρησιμοποιεί για τις προσωπικές μετακινήσεις του ως…ΙΧ; Αντιδήμαρχος, ειδικός σύμβουλος ή ειδικός συνεργάτης; Μπορεί να μας απαντήσει ένα από τα γραφεία τύπου του Δήμου Ξάνθης. Ή και προσωπικά ο ίδιος ο κύριος Φανουράκης που είναι γνώστης των πάντων;

Αυξήσεις έως και 30% στις λαϊκές αγορές

Αύξηση έως και 30% σε οπωροκηπευτικά και φρούτα καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορειο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση φρούτων και κηπευτικών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 24ωρα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ανατιμήσεις και αυξήσεις έως και 30% σε προϊόντα, όπως τα λεμόνια και τα πορτοκάλια», υπογράμμισε ο κ. Μακρίδης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «τα λεμόνια, ενώ πριν από δύο ημέρες τα αγοράζαμε 70-90 λεπτά το κιλό, πλέον αγοράζουμε χονδρική ακόμα και 1,30. Το ίδιο ισχύει και για τα κηπευτικά από Κρήτη, όπως οι πιπεριές, που οι καταναλωτές έφτασαν να τα αγοράζουν στις λαϊκές αγορές ακόμα και 3,5 ευρώ το κιλό».

«Ένα ακόμα ζήτημα που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες ημέρες είναι και οι αποφάσεις των δημάρχων στην περιφέρεια να κλείσουν τις λαϊκές αγορές», είπε ο κ. Μακρίδης, επισημαίνοντας πως «παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να λειτουργούν κανονικά οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα και οι παραγωγοί και έμποροι να πωλούν τα προϊόντα τους, εκτός βέβαια των βιομηχανικών προϊόντων, κάποιοι δήμαρχοι αποφασίζουν από μόνοι τους να σταματήσουν τη διάθεση των προϊόντων στις λαϊκές».

Μέτρα για τη λειτουργία του δημοσίου- Πώς θα εργάζονται οι υπάλληλοι, πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας» ήταν το μήνυμα που έστειλε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοινώνοντας τα μέτρα για τη λειτουργία του δημοσίου.

Στους εργαζομένους του δημοσίου δίνεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας και εναλλακτικού προγράμματος εργασίας, όπου αυτό είναι δυνατόν. Έχει προγραμματιστεί να υπάρχει παντού προσωπικό ασφαλείας.

Η επικοινωνία των πολιτών με τις υπηρεσίες θα γίνεται ως επί το πλείστον τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Έως τώρα έχουν ήδη κάνει 15.000 εργαζόμενοι χρήση της άδειας ειδικού σκοπού σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών. Παρατείνεται δε κατά δύο μήνες η προθεσμία για όλες τις αιτήσεις πολιτών και εργαζομένων.

Παράλληλα ενισχύεται το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, ενώ έχει προβλεφθεί ενίσχυση 15 εκατ. ευρώ για την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες θα έχουν δε τη δυνατότητα για απευθείας ανάθεση υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Σε 81 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου

Ο αριθμός των ασθενών με επιβεβαιωμένη μόλυνση από κορωνοϊό στη Βουλγαρία έχει φθάσει τους 81, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την αντιμετώπιση του ιού, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, το απόγευμα της Τρίτης.

Υπάρχουν ζώνες λοίμωξης σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός ασθενούς στην πόλη Λόβετς και δύο ασθενών στο Πέρνικ. Οι περισσότερες περιπτώσεις λοίμωξης είναι στη Σόφια, στο Πλέβεν και το Γκάμπροβο. Επίσης, έχουν επιβεβαιωθεί δύο κρούσματα στο Μπλαγκόεβγκραντ και ένας ασθενής έχει τεθεί υπό παρακολούθηση στο Λομ. Οι ασθενείς έχουν μέτρια συμπτώματα, ενώ η κατάσταση της υγείας αυτών που ήταν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, βελτιώνεται, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.