Σσσσσ… Ψίθυροι – Τουρκικοί υπαινιγμοί για πόλεμο: Τα 12 μίλια θα προκαλέσουν σκληρή απάντηση

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Μίλησα για καραγκιοζλίκια. Εάν ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προσωποποιήσει τον χαρακτηρισμό στους βουλευτές δεν έχω πρόβλημα. Ο υφυπουργός και βουλευτής Στάθης Γιαννακίδης είναι άτομο που υπολήπτομαι και συνεργάζομαι στα αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου (κι ας έχουν φροντίσει καλοθελητές να με πληροφορήσουν ότι τον Ιούλιο του 2011 ως φοιτητής στην Κομοτηνή ήταν ανάμεσα στους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ που μου πέταξαν τα αυγά στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Κι έτσι να έγινε, οφείλουμε ανοχή στους νεώτερους). Ο Γρηγόρης Στογιαννίδης είναι συμμαθητής μου και το 2010 τον στήριξα (μόνος και έρημος) στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης όταν το συνδικαλιστικό κατεστημένο αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ήταν αντίπαλοί του και εξέλεξαν τους γνωστούς συνδικαλιστές παλαιάς κοπής. Φυσικά δεν εξελέγη και αντιμετώπισα τη χλεύη για την επιλογή μου από το συνδικαλιστικό κατεστημένο.
(Από την απάντηση του Σωκράτη Ξυνίδη στο XanthiLeft και τον…(παρά)ΣΥΡΙΖΑ)
-«Πετούσε» αυγά στον Σωκράτη ο νυν Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης; Ομολογώ ότι αυτό πρώτη φορά το ακούω…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Έχω την εντύπωση ότι πολλές ακόμη εκπλήξεις μας «περιμένουν» μέχρι τέλη της χρονιάς τόσο για τον Δήμο Ξάνθης όσο και για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Πληροφορίες μου αναφέρουν για παράδειγμα ότι ήδη υπάρχει έντονη κινητικότητα στον αριστερό χώρο για την κάθοδο ενός προοδευτικού δημοτικού συνδυασμού και γίνανε μάλιστα ήδη 2-3 συζητήσεις, ενώ συνδυασμό ετοιμάζει για την Περιφέρεια ΑΜΘ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που κατεβαίνει αυτόνομη με σκοπό να «καλύψει» και το κενό των ΑΝΕΛ και του κυρίου Τέρενς Κουικ που δεν «πατάει» πλέον στην περιοχή μας ούτε ως…τουρίστας.
Γενικά υπάρχουν πολλές κινήσεις και επαφές των τελευταίων καιρών, ενώ πληροφορίες μου λένε ότι «ο Τάσος Τεφρωνίδης ναι μεν μπορεί να επέστρεψε την υποστήριξη στη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης», αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έπαψε το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Ξάνθης…Μέσα στο Νοέμβριο, θάχουμε μάλιστα τις πρώτες εκπλήξεις..
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σοβαρό τροχαίο χθες στην Λεωφόρο Στρατού, ευτυχώς χωρίς σοβαρά θύματα…

ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΤΗΣ Π.Ε ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού, οι μαίες των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης θα βρίσκονται και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου τις ώρες 10.00-13.00 και 18.30-20.30 στο ξύλινο σπιτάκι του δήμου Ξάνθης, όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και θα δίνονται πληροφορίες σχετικά με τον μητρικό θηλασμό.

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου τις ώρες 11.00-14.00 θα γίνει συνάντηση/συζήτηση στον παιδότοπο “Peter Pan” με θέμα “Θηλασμός θεμέλιο ζωής. Ελάτε να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας”.

Ανακοίνωση του δήμου Μύκης για το Κ.Ε.Α.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μύκης ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης ότι για την εφαρμογή του προγράμματος από 1η Νοεμβρίου 2018 θα ισχύουν τα ακόλουθα:

  •     Οι αιτήσεις του Κ.Ε.Α. θα έχουν ισχύ για ένα εξάμηνο. Για τις αιτήσεις που θα είναι εγκεκριμένες την 1η Νοεμβρίου, η εισοδηματική ενίσχυση θα παραμείνει σταθερή μέχρι τη συμπλήρωση έξι μηνών από την ημερομηνία έγκρισης ή τελευταίας τροποποίησής τους
  •     Η εγκεκριμένη αίτηση μπορεί να τροποποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποκλειστικά για τη διόρθωση των στοιχείων επικοινωνίας, της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή των πεδίων διασύνδεσης με τις λοιπές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες
  •     Οι αιτήσεις που έχουν ημερομηνία έγκρισης μέχρι και 31 Μαΐου 2018, την 1η Νοεμβρίου θα ανακληθούν. Καλούνται οι ωφελούμενοι που έχουν κάνει αίτηση ή τελευταία τροποποίηση μέχρι και το Μάιο 2018, να προσέλθουν στο Κέντρο Κοινότητας προκειμένου να ανανεώσουν την αίτησή τους
  •     Οι δικαιούχοι του Κ.Ε.Α. θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν ένα λογαριασμό Δ.Ε.Κ.Ο. στο όνομα τους (ρεύμα, νερό, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, αλλά όχι καρτοκινητό)
  •     Οι δικαιούχοι του Κ.Ε.Α. που δηλώνουν άνεργοι, θα πρέπει να εγγράφονται υποχρεωτικά στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης της αίτησής τους.

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων: 21.892 έχουν «ανέβει» στο σύστημα

Δεν έχει τέλος το «τσουνάμι» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθώς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auctions.gr έχουν αναρτηθεί συνολικά 21.892, με τους 786 εξ αυτών να έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα. Πλειστηριασμούς ακινήτων προγραμματίζει και η ΑΑΔΕ ενώ μέσα στο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνολικά 28 πλειστηριασμοί.

Εγκρίθηκε το κονδύλι για την τρίτη δόση της «Βοήθειας στο Σπίτι»

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», έγινε γνωστό πως εγκρίθηκε η δαπάνη για την κάλυψη της τρίτης δόσης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συγκεκριμένα, από την Έφη Αχτσιόγλου εγκρίθηκε το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, «σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η μεταφορά στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για την κάλυψη της γ’ δόσης που αφορά στο 20% του συνολικού ποσού των 5 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από 1.1.2018 έως 31.12.2018», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τοποθέτηση ιατρών οπλιτών σε 11 άγονες περιοχές της χώρας

Κοινή υπουργική απόφαση για τη στελέχωση με ιατρούς οπλίτες θητείας, πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων (ΠΠΙ), περιφερειακών ιατρείων (ΠΙ) και κέντρων υγείας (ΚΥ) σε 11 άγονες και προβληματικές περιοχές της επικράτειας, υπέγραψαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής ‘Αμυνας και Υγείας, Παναγιώτης Ρήγας και Παύλος Πολάκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι ιατροί οπλίτες τοποθετούνται στο ΠΙ Ανθηρού Καρδίτσας, στο ΠΠΙ Αλοννήσου, ΠΙ Μαγγανίτη Ικαρίας, ΠΠΙ Μεγίστης, ΠΙ Παρπαριάς Χίου, ΠΙ Φιλίων Αχαΐας, ΠΠΙ Ραχών Ικαρίας, ΠΙ Βρυσάς Λέσβου, ΚΥ Ευδήλου Ικαρίας, ΠΙ Λιχάδας Εύβοιας, ΠΙ Κατωμερίου Μεγανησίου (ευθύνης ΚΥ Βασιλικής).

Υπενθυμίζεται ότι στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς, παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του υπουργείου Υγείας.

Τουρκικοί υπαινιγμοί για πόλεμο: Τα 12 μίλια θα προκαλέσουν σκληρή απάντηση

Την απειλή του πολέμου στο ενδεχόμενο επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο επισείει εκ νέου η Άγκυρα δια του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ.

«Η ελάχιστη προσπάθεια από την Ελλάδα για τη σταδιακή επέκταση των χωρικών υδάτων της θα προκαλέσει την πιο σκληρή απάντηση της Τουρκίας» δήλωσε ο Τσελίκ σε συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος στην ελληνική στάση όσον αφορά την αιγιαλίτιδα, ο πρώην υπουργός υπενθύμισε το casus belli, και διεμήνυσε ότι «θα ήθελα να πω κάτι ξεκάθαρο: πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη προσέγγιση και τους υπενθυμίζω την προειδοποίηση του Κοινοβουλίου το 1995».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «οι θαλάσσιες δυνάμεις μας έχουν πολύ υψηλές επιδόσεις στην παράκτια ασφάλεια μας».

ΑΙΝΙΓΜΑ
Τελικά θα κατέβει αυτήν τη φορά υποψήφιος Δήμαρχος στον Τόπειρο ο κύριος…… Μακρίδης, ή για μια ακόμη φορά ναι μεν το ανακοινώνει και το εξαγγέλλει αλλά στο τέλος θα κάνει…πίσω; Και στο τέλος είναι ζήτημα αν στο Δήμο Τοπείρου θα έχουμε 2-3 δημοτικούς συνδυασμούς…; Αφού ήδη «ξεφούσκωσαν» κάποιες ανκοινώσεις…

Ενημερωτική ημερίδα διοργανώνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 18.30

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης στα πλαίσια της ενημέρωσης και της επιμόρφωσης των μελών, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στις 18:30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης όπου οι ομιλητές θα αναφερθούν στις πληθυσμιακές τάσεις του αγριόχοιρου και του λαγού, στην πανώλη των χοίρων, στην λύσσα, στην ασφαλή χρήση του όπλου και συμβουλές προς αποφυγή πυρκαγιών.

Θέμα της ημερίδας «Το κυνήγι και οι εξελίξεις των πληθυσμών του αγριόχοιρου και του λαγού».

Ομιλητές: Καραμπατζάκης Φάνης, επιστημονικός συνεργάτης της ΣΤ ΚΟ.ΜΑ.Θ, Πλατής Πέτρος επιστημονικός συνεργάτης της ΣΤ’ ΚΟ.ΜΑ.Θ, Τέγος Δήμος Προϊστάμ,ενος Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Ξάνθης, Μπλέτσας Κωνσταντίνος Διοικητής Πυροσβεστικής ΒΙ.ΠΕ Ξάνθης

Ποινική δίωξη κατά του πρώην επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρου Κιτσάκου, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κ. Κιτσάκου είναι για το αδίκημα της απιστίας και  αφορά στα χρέη της εταιρίας «Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα». Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου, καθώς φέρεται οτι δεν προέβη στις κατάλληλες ενέργειες για την είσπραξη τους.

Ακόμη, από την εισαγγελία αακήθηκε ποινική δίωξη και σε βάρος δύο στελεχών της εταιρία «Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα» για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Να σημειωθεί πως στα τέλη Αυγούστου 2018 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων με καταγγελόμενη ζημία σε βάρος της Επιχείρησης Αερίου άνω των 115 εκατ. ευρώ.

Πλέον, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος και θα καλέσει τους εμπλεκόμενους σε απολογία.