ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Στο δρόμο που χάραξε ο…Ζαγναφέρης και ο Πασχάλης Λύρατζης!

*Στο δρόμο που χάραξε ο…Ζαγναφέρης και ο Πασχάλης Λύρατζης! Πήγε στην παρέλαση και κάθισε καμαρωτός καμαρωτός δίπλα στον Τσέπελη (σ.σ. Προφανώς για να την σπάσει στον Δημαρχόπουλο, αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να την «σπάσει» στους υποστηριχτές του…) και κατά πολλούς, έκανε και το μοιραίο λάθος…

-Αφού ελάχιστοι αισθάνονται τέτοια…υπερηφάνεια, τουλάχιστον στην πόλη μας….απολαμβάνοντας τις παρελάσεις δίπλα στον Τσέπελη! Οι περισσότεροι όταν τους πλησιάζει στα καφέ…σηκώνονται εκείνη την ώρα και φεύγουν!

*Από την άλλη βέβαια ο Λύρατζης θεωρεί ότι του την «έστησαν» την φωτογραφία για τον εκθέσουν…

Αλλά μάλλον ελάχιστα γίνεται πιστευτός πλέον…

-Ποιος ξέρει τι άλλο θα «δουν» τα μάτια μας μέχρι τις εκλογές του Μαΐου 2019. Ποιος ξέρει…

….

*Το προσωπικό μου σχόλιο; Με αυτά που κάνει ο Λύρατζης δεν εκθέτει μόνο τον εαυτό του και αυτούς που ήδη τον ακολουθούν, αλλά και αυτούς που τον στηρίζουν…! Τον καταλαβαίνω ότι του αρέσει να το «παίζει» σε και πολλά ταμπλό, αλλά οι άλλοι δεν του φταίνε σε τίποτα…!

……

*Αλλάζω θέμα. Aρχισαν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε νέο αρχηγό να προχωρήσει χωρίς νέα αξιολόγηση των αξιωματικών.

Μια διαδικασία που προκάλεσε μίνι-κρίση στην κυβέρνηση, καθώς η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα απειλούσε μέχρι και με παραίτηση, επειδή δεν είχε ενημερωθεί και δεν είχε ζητηθεί η γνώμη της για την νέα έκτακτη διαδικασία κρίσεων.

…..

*Πιο συγκεκριμένα: Το απόγευμα της Πέμπτης, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεως της ΕΛΑΣ, υπό τον αρχηγό, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, και τη συμμετοχή δύο αντιστράτηγων του Στρατού, το οποίο έκρινε διατηρητέους όλους τους αντιστράτηγους της ΕΛΑΣ.

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με τους υποστράτηγους προκειμένου να καλυφθεί μία θέση αντιστράτηγου που παρέμενε κενή από το καλοκαίρι.

(σ.σ. Με απλά λόγια….Γεροβασίλη-Παπακώστα 1-0)

….

*Αντιδράσεις και υψηλούς τόνους από την αντιπολίτευση προκάλεσε η παρουσία του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Τηλεόρασης Βασίλη Κωστόπουλου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

….

*Αρχικά ο κ.Κωστοπουλος επιβεβαίωσε το κλίμα της αντιπαλότητας που υπάρχει στην ΕΡΤ. Οπως ανέφερε όταν πήγε να αναλάβει τα καθήκοντα του, το γραφείο του ήταν κλειδωμένο και δεν υπήρχαν πουθενά τα κλειδιά. Την δεύτερη ημέρα βρήκε να εξελίσσεται συνεδρίαση υπό τον πρώην πρόεδρο Διονύση Τσακνή για το Μουντιάλ και όπως ανέφερε με τις δικές του αποφάσεις δεν έχασε η ΕΡΤ τα δικαιώματα του Μουντιάλ.

Ο κ.Κωστοπουλος άφησε αιχμές και κατά του εντεταλμένου σύμβουλου προγράμματος Σπύρου Κρίμπαλη, λέγοντας ότι οι καταγγελίες του είναι έωλες. «Τα καταφέραμε παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε καθημερινά. Απέναντι στην πολιτική του τίποτα που επάξια εκπροσωπούν οι επώνυμες καταγγελίες, εμείς προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη δημόσια τηλεόραση στο επίπεδο που θέλει ο λαός».

Ωστόσο τα όσα είπε προκάλεσαν την αντίδραση τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του Κώστα Τζαβάρα από τη Νέα Δημοκρατία.

….

*Ε.Βενιζελος: «Εδω βλέπουμε ένα ενδοκυβερνητικό δράμα με ευθύνη της κυβέρνησης. Πρόκειται πια για ένα κομματικό μαγαζί όχι της δεκαετίας του 80´ αλλά φοβάμαι ότι πάμε πίσω και από τη δεκαετία του ‘70. Εγώ δεν είμαι από κείνους που ήθελαν να κλείσει η ΕΡΤ. Αγωνίστηκα να ξανανοίξει αλλά είπαμε να γίνει μία δημόσια τηλεόραση χωρίς τις εποχές του παρελθόντος και τελικά κάναμε μια μεγάλη επιστροφή στο παρελθόν. Το ζήτημα του κ. Καψιωχα δεν το θέτει μόνο η Νέα Δημοκρατία, το θέτει κάθε καλοπροαίρετος δημοκράτης πολίτης ο όποιος ενοχλείται»

Κ.Τζαβαρας: «Έχετε κάνει κομματική επιλογή και έχετε ταυτιστεί πλήρως με τις θέσεις του κόμματος που κυβερνά, το κάνατε αδίστακτα και ξεδιάντροπα». Ο Σπύρος Λυκούδης χαρακτήρισε την τοποθέτηση Κωστόπουλου «ομολογία για την ύπαρξη μικρών και μεγάλων πολέμων αλλά και διαρκών υπονομεύσεων που εμποδίζουν όμως την παραγωγή έργου».

*Αιχμηρός ήταν και ο Γιάννης Τραγάκης από τη Νέα Δημοκρατία που αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΡΤ κακό ντίλερ αθλητικών προγραμμάτων και ανάφερε «Έχετε καταλάβει ότι είστε σε ένα μαγαζί που αλληλοσπαράζεστε;»

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ως ματ του Τσέπελη χαρακτηρίζεται η κίνηση-ΜΑΤ του πρώην αντιδήμαρχου  και πρώην Προέδρου της ΔΕΥΑΞ να «διπλαρώσει» τον Πασχάλη Λύρατζη και να τον εκθέσει στη κυριολεξία, εμφανίζοντάς τον ως…μέλος της «ομάδας» τους με τον γιατρό. Μάλιστα έβαλε και τον Αλέξανδρο Παυλικιάνο να τους αποθανατίσει σε φωτογραφία, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού να το «φυσάει» και να μη «κρυώνει» πλέον, γιατί δεν είναι κι ότι καλύτερο να ξεκινάς και να ετοιμάζεις υποτίθεται ψηφοδέλτιο και να…ποζάρεις υπερήφανος, καμαρωτός και αγέρωχος δίπλα στον Τσέπελη!
Ποιο έντιμο θα ήταν φίλτατε Πασχάλη σήμερα κιόλας να «προσχωρήσεις» κι εσύ στη συγκεκριμένη «ομάδα», παρά να το «ευτελίζεις» έτσι! Πιο έντιμο…
Η ΚΑΤΙΝΑ