Σσσσσ…..Ψίθυροι – Εντοπισμός και διάσωση 48 αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Με μια παράλογη ανατροπή, δημιουργεί παντού ένα απόλυτα «νόθο δημαρχοκεντρικό» μοντέλο, βαπτίζοντας παντού, την ισχνή μειοψηφία του Δημάρχου σε απόλυτη πλειοψηφία. Το μόνο που απέφυγε να κάνει είναι η θεσμοθέτηση της ψήφου των μελών της παράταξης του Δημάρχου, να μετράει επί τρία…
Αναβαθμίζει απόλυτα και κυρίως την Οικονομική Επιτροπή,  δευτερευόντως την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τις Επιχειρήσεις του και υποβαθμίζει καθοριστικά το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις έχει πλέον διαδικαστικό ή ακόμα χειρότερα γνωμοδοτικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα.
Σε όλα τα όργανα, ο Δήμαρχος διαθέτει πλειοψηφία, αφού «διορίζει» όποιον θέλει, όσους θέλει και όπως θέλει, ως μέλη των επιτροπών για να αποφασίζουν όχι για τους πολίτες αλλά για τον ίδιο.
Εκφράζουμε, την πλήρη αντίθεσή μας, προς τις τελευταίες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και στις απεγνωσμένες με πολλές εγκυκλίους προσπάθειες να δικαιολογήσει.
(Από την κοινή ανακοίνωση των 4 δημοτικών παρατάξεων του  Δήμου Ξάνθης που υπέγραψαν οι επικεφαλής υποψήφιοι δήμαρχοι Χ. Δημαρχόπουλος, Σάββας Μελισσόπουλος, Γιάννης Παπαχρόνης και Γιώργος Χατζηθεοδώρου)
-Για να δούμε ο σημερινός Πρωθυπουργός θα λάβει υπόψη του 70% της πλειοψηφίας του Ξανθιώτικου λαού.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Είναι εμφανές ότι η πρώτη ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των 4 δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ξάνθης που εκφράζουν το 70% των δημοτών, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕ όχι μόνο την παράταξη Τσέπελη-Φανουράκη κλπ αλλά και αυτούς που παρασκηνιακά κινούν τα νήματα…αφού τους «χάλασε» τα…σχέδια!
Έτσι όπως αναμένονταν επιστρατεύτηκαν οι ίδιοι άνθρωποι που βρέθηκαν στο πλευρό του Τσέπελη εξυπηρετώντας και προσωπικά συμφέροντα, προκειμένου από την μια να «δυναμιτίσουν» την προσπάθεια των «4» να βρουν κοινή φωνή στο αυτονόητο, δηλαδή απέναντι στις αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών…
Ποια είναι η προσωπική μου άποψη; Εν τη ενώσει η «δύναμις»! Κι όσο αντέξουν οι «4» και δεν θα «συναλλαχθούν», τόσο η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ θα δυσκολευτεί να συνεχίσει την «άλωση» του Δήμου. Η «παράδοση» και «συναλλαγή» είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει για τη σημερινή έκφραση του Δήμου Τσέπελη. Ας είμαστε ειλικρινείς κι ας δούμε κατάματα την αλήθεια..
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Από δηλώσεις πάει καλά ο νέος Αντιδήμαρχος καθαριότητας Σιαμπάν Μπαντάκ, αλλά τα…σκουπίδια κατέλαβαν και τις…διαβάσεις των πεζών!

Η Αλεξανδρούπολη συνδέεται αεροπορικά με τη Λάρνακα

Σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Cyprus Airways, προχώρησε η Sky Express.

Βάσει της συμφωνίας οι επιβάτες μπορούν πλέον να κλείνουν ένα ενιαίο αεροπορικό εισιτήριο για δρομολόγια που συνδέουν το αεροδρόμιο της Λάρνακας με 29 εσωτερικούς ελληνικούς προορισμούς που εξυπηρετεί η Sky Express, ενώ οι επιβάτες μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από τους συνεργαζόμενους πράκτορες της Cyprus Airways.

Η συμφωνία διασύνδεσης επιτρέπει στους επιβάτες να πετάξουν συνολικά σε 29 προορισμούς προς Ελλάδα, από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Πιο συγκεκριμένα, με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα προς Αστυπάλαια, Σαντορίνη, Σύρο, Μύκονο, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Πάρο, Κάρπαθο, Ικαρία, Κύθηρα, Σκιάθο, Χίο, Μήλο, Νάξο, Κέρκυρα, Κω, Κεφαλονιά, Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη, Σάμο, Λήμνο, Ιωάννινα, Χανιά και Κάλυμνο.

Με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης προς Κέρκυρα, Χίο, Σάμο Μυτιλήνη και Σκύρο.

Στάση εργασίας και της ΑΔΕΔΥ στις 2 Οκτωβρίου – Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κοινού με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ έχει απευθύνει κάλεσμα στα μέλη της, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, να οργανώσουν συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση για τις 2 Οκτωβρίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ, την ίδια ημέρα, στις 10:30 το πρωί στα Προπύλαια.

Απαραίτητος ο αντιγριπικός εμβολιασμός προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

Ξεκίνησε στα φαρμακεία της χώρας, η διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων. Το εμβόλιο γίνεται μία φορά κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, δηλαδή από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Νοέμβρη, προκειμένου να υπάρξει η προστασία κατά την περίοδο της έξαρσης της γρίπης, την περίοδο δηλαδή Ιανουαρίου  – Φεβρουαρίου.

Επάρκεια σε εμβόλια υπάρχει, και οι πολίτες καλό θα είναι να εμβολιαστούν εγκαίρως, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, καθώς ο ιός της γρίπης είναι πολύ επικίνδυνος, και δεν έχει καμία σχέση με το απλό κρυολόγημα, εξηγεί ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Έβρου, Αναστάσιος Τερζής.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Πολλοί περίμεναν όταν πληροφορήθηκαν το θάνατο της «γριούλας» που επί μήνες αιωρούνταν στα τοπικά ΜΜΕ  ότι θα την «τιμήσει» με την παρουσία του τουλάχιστον ο αντ’  αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης στη κηδεία της. Αλλά διαψεύστηκαν…Το γιατί προτίμησε να απουσιάσει το ξέρει ωστόσο ο ίδιος και η εσωτερικός του κόσμος…

Εντοπισμός και διάσωση 48 αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οχτώ (48) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 4,5ν.μ. νοτιοανατολικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Σέρρες: Βρέθηκε σώα η αγνοουμένη σύζυγος επιχειρηματία

Σώα και αβλαβής βρέθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής η σύζυγος γνωστού επιχειρηματία των Σερρών, η οποία εξαφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου μετά την επίσκεψή της στο πρώην στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη» όπου λειτουργεί η 5η Ser-expo του Επιμελητηρίου Σερρών.

Η 58χρονη γυναίκα, που ο σύζυγός της δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης, βρέθηκε καλά στην υγεία της στην περιοχή της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, κατά την διάρκεια της επιχείρησης που βρισκόταν από την πρώτη στιγμή σε εξέλιξη με τη συμμετοχή αστυνομικών, ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της ΕΛ.ΑΣ., ανδρών της Πυροσβεστικής και της Ε.Μ.Α.Κ..

Αρχικά, είχε βρεθεί το αυτοκίνητό της στην περιοχή της Χρυσοπηγής και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών, όπου εξετάστηκε για τυχόν ίχνη βίας, αλλά δεν είχε βρεθεί κάτι που να δείχνει ότι η 58χρονη το εγκατέλειψε χωρίς την θέλησή της. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν εξαφανιστεί είχε διαπληκτιστεί με μια άλλη γυναίκα στον χώρο της έκθεσης και αυτό φαίνεται πως την τάραξε.

Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού με πλαστή ταυτότητα

Συνελήφθη την 27-9-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Φερών – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, 24χρονος αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας βελγικών αρχών, το οποίο κατασχέθηκε..

Καλαμαριά: Καυγάδισαν στην κερκίδα, τον έσπρωξε και σκοτώθηκε

Τραγική κατάληξη είχε το επεισόδιο μεταξύ δύο 70χρονων στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Απόλλωνα Πόντου και του Κισσαμικού Χανίων, στο γήπεδο της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, για τη Super League 2.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπειτα από λεκτική αντιπαράθεση με συνομήλικο οπαδό της ίδιας ομάδας στην κερκίδα, ένας εκ των δύο απώθησε τον άλλον, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει, να τραυματιστεί στο κεφάλι και να καταλήξει.

Ο δράστης συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Χατζηδάκης: Έρχεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές της ΔΕΗ

«Έρχεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές της ΔΕΗ», ανακοίνωσε το Σάββατο μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Αποκάλυψε ότι θα μειωθεί το ποσό της προκαταβολής, ενώ θα παραμείνει ίδιος ο αριθμός των δόσεων. Σήμερα αν έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρέους, χρειάζεται προκαταβολή 40% και μέχρι 12 δόσεις.

«Σε σχέση με τις προκαταβολές η απόφαση της ΔΕΗ είναι το 40% να περιοριστεί και να εξορθολογιστεί… Και εμείς και η ΔΕΗ ακούμε την κοινή γνώμη», σχολίασε ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το θέμα των ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάσταση της ΔΕΗ, σε επίπεδο πολιτικό πρωτίστως, όμως, παρατήρησε, «οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να γίνουν κατήγοροι».

«Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ με τις ζημιές που έχει, παρότι έβγαλε τη μύτη της από το νερό δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο» διευκρίνισε ο υπουργός.

Σέρρες: Οικιακή βοηθός ψώνιζε με τις κάρτες της εργοδότριάς της

Όταν η μια πιστωτική κάρτα της εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον περασμένο Ιούλιο, η 58χρονη ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στις Σέρρες δεν έβαλε κακό με το μυαλό της. Όταν, όμως, τον Αύγουστο χάθηκε και η δεύτερη κάρτα, άρχισαν να τη ζώνουν τα φίδια!

Η γυναίκα υποψιάστηκε ότι με τις κλοπές είχε σχέση η 39χρονη που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της και ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ύστερα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η 39χρονη δεν είχε κλέψει απλώς τις κάρτες, αλλά ψώνιζε με αυτές σε διάφορα καταστήματα, κάνοντας συναλλαγές συνολικής αξίας 1.040 ευρώ!

Η «μακρυχέρα» οικιακή βοηθός δεν συνελήφθη, αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο, αλλά σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών και, φυσικά, απολύθηκε άμεσα από τη δουλειά της.