ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Πριν γίνει επίσημα Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, συσκέφθηκε χθες με τις…υπηρεσίες!

*Τι κι αν δεν συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για να εκλέξει το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ!

Ο νέος Πρόεδρος Ιπποκράτης Καμαρίδης  χωρίς να περιμένει να υπάρξει απόφαση δημοτικού συμβουλίου χθες κάλεσε στο…γραφείο του τους επικεφαλής των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΞ για να τους μιλήσει για το μοντέλο της νέας διοίκησης.

Από  την οποία βεβαίως κανείς υπηρεσιακός παράγοντας δεν θα μπορεί να παρεκκλίνει…!

Κι όσο για την αντιπολίτευση που θα προκύψει;

Αυτή προς το παρόν δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου  τον νέο Πρόεδρο. Οπότε ας περιμένουμε να δούμε πρώτα τις ενέργειές του.

(σ.σ. Κάποιοι ήδη πάντως έχουν υψηλές προσδοκίες από τον Ιπποκράτη Καμαρίδη…ότι θα πορευτεί στο δρόμο του Τσέπελη)

….

*Στο Δήμο Ξάνθης πάντα τα πρώτα «έργα» των Φανουράκη-Τσέπελη φάνηκαν και από τις…δημοσιεύσεις στις εφημερίδες τον πρώτο μήνα της διοίκησής τους (Σεπτέμβρης 2019)!

Οι εφημερίδες ΜΑΧΗΤΗΣ και  ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ αποκλείστηκαν από όλες τις δημοσιεύσεις του Δήμου Ξάνθης ενώ τα έντυπα που λιβανίζουν και γράφουν τα καλύτερα για τον Φανουράκη και τον Τσέπελη  έχουν πάρει όλες τις δημοσιεύσεις!!! Κάποιες από  τις οποίες και…ολοσέλιδες!

Τελικά Φανουράκης και  Τσέπελης με το ζόρι βάλθηκαν να μας κάνουν…πλούσιους!

…..

*Τον εγγονό του βάπτισε το μεσημέρι της Κυριακής στο Σταυροχώρι Σταυρούπολης ο πρώην Αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Την βάπτιση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης  Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Μαρίνος Σδρέβανος, ο Παναγιώτης  Ταρενίδης, η Σταυρούλα Κοντού και πολύς κόσμος.

…..

*Συνάντηση με τους νεοεκλεγμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός στις  6 το απόγευμα της Δευτέρας υποδέχτηκε  στο Μέγαρο Μαξίμου τους βουλευτές του κόμματος που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 μεταξύ των οποίων και τον βουλευτή Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης.

….

*Ακυρώθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών οι πράξεις του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ κ. Ιωάννη Ρουμπάτη, με τις οποίες είχε απομακρυνθεί από τη θέση της η επικεφαλής της στρατηγικής σημασίας για την Εθνική μας Ασφάλεια Μονάδας της υπηρεσίας στη Θράκη.

…..

*Η απόφαση του Δικαστηρίου δικαίωσε την υπάλληλο κρίνοντας ότι η αφαίρεση των καθηκόντων της ήταν αναιτιολόγητη. Η ηγεσία της ΕΥΠ είχε δώσει μεγάλη δημοσιότητα στην απομάκρυνση, καθώς ο κ. Ρουμπάτης είχε αναφερθεί στο ζήτημα σε σε “κλειστή” συνέντευξη Τύπου σε επιλεγμένους δημοσιογράφους συγκεκριμένων ΜΜΕ, επιχειρώντας την πλήρη απαξίωση του συγκεκριμένου στελέχους της υπηρεσίας εμπλέκοντάς το μάλιστα και σε σενάρια κατασκοπευτικής φαντασίας, με περαιτέρω αποτέλεσμα η ιδιαίτερα ευαίσθητη μονάδα της Θράκης να έχει μείνει ακέφαλη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

(σ.σ. Αυτά ούτε σε  ταινίες 007 δεν συμβαίνουν…)

….

*Ο Θανάσης Ξυνίδης είναι πλέον ο νέος Πρόεδρος στο Ίδρυμα Σταύρος Χαλιορής, με αντιπρόεδρο ωστόσο τον Γιώργο Παραστατίδη που έχει ήδη επιδείξει ένα σπουδαίο έργο, ενώ μέλος στο Δ.Σ. είναι και ο Δημήτρης Μένεις.

Όπως είναι γνωστό το ίδρυμα  έχει ιδρυθεί στη μνήμη του ιδρυτή των Πλαστικών Θράκης Σταύρου Χαλιορή και συνεχίζει την πολυποίκιλη δράση του με πολλά αξιόλογα τμήματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την νεολαία.

….

*Το νέο Δ.Σ. του Κοινωνικού Κέντρου αποτελούν οι εξής:

Πρόεδρος: Θανάσης Ξυνίδης, Δικηγόρος

Αντιπρόεδρος:  Γιώργος Παραστατίδης, Συνταξιούχος Δημοσίου

Γραμματέας: Ιωάννης Σπυριδόπουλος, Στέλεχος του Ομίλου “ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ”

Μέλη:

Κωνσταντίνος Χαλιορής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου “ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ”,

Έφη Χαλιορή, Μέτοχος του Ομίλου “ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ”

Μαριάννα Μιλήση

Θάνος Βαβάτσικος, Καθηγητής ΔΠΘ

Δημήτρης Μπένης, Επιχειρηματίας

Κυριακή Τσιφτσίδου, εκπαιδευτικός

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος διαμαρτυρήθηκε επειδή χθες γερανός του Δήμου Ξάνθης με εντολές του Τσέπελη πήγε και αφαίρεσε το ΞΑΝΘΗ που υπάρχει επάνω στην καμάρα του κεντρικού σιντριβανιού στον πλάτανο.

«Επιγραφή» που μπήκε εκεί από τον πρώην Δήμαρχο τα Χριστούγεννα του 2018 και έμεινε μέχρι και σήμερα…αντί να αφαιρεθεί μετά τις τότε γιορτές και οι πληροφορίες λένε ότι αποτελούσε μια αντιγραφή από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της Αθήνας.

Γερανός ξήλωσε λοιπόν το «ΞΑΝΘΗ» και κατά την ταπεινή μου άποψη, πολύ καλά έκανε…

Δεν πρόσθετε τίποτα εκεί για να μη το χαρακτηρίσω ως… «τσόντα» στο οπτικό περιβάλλον!

Η ΚΑΤΙΝΑ