Σσσσσ….Ψίθυροι – Αλεξανδρούπολη: To Λιμενικό διέσωσε 89 πρόσφυγες και μετανάστες

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Γιατί όχι; Το είδαμε πάντως κι αυτό….
Νέος Δήμαρχος Ξάνθης ο ….Τσέπελης και τα παράπονα στο …Δήμαρχο και στον Παραστατίδη σύμφωνα και με την γνωστή Ιταλική κωμωδία που πρόβαλε ως…ηθικό δίδαγμα της ίδιας της ζωής στο Ίδρυμα Χαλιορής!
Εγώ άλλωστε έχω μάθει να είμαι αντιπολίτευση και κόντρα στο πλήθος και την εξουσία και το έχω αποδείξει και με  τους Λάκη Στυλιανίδη-Δημήτρη Μπένη αλλά και με του Δημαρχόπουλου, αφού όταν αυτός έπινε…τσίπουρα με τον Φανουράκη και στο γραφείο του πηγαινοέρχονται δημοτικοί σύμβουλοι που τον βρίζουν για να τους κάνει…προσωπικά χατίρια στις επιχειρήσεις τους, εγώ ήμουν στην…απέναντι και επί 5 χρόνια δεν πήγα ούτε για καφέ στο γραφείο του!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο fb)
-Αυτό σας το υπογράφω…..Ο Πάνος Παπαδόπουλος δεν πήγε ούτε μια φορά στο Δημαρχείο…ακόμη και για καφέ! Τι είχε δηλαδή, τι έχασε…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Δεν έχω καμιά αντίρρηση ότι ο Μανώλης Τσέπελης θα είναι ένας Δήμαρχος, ανοιχτός σε…όλους, αφού αυτό είναι άλλωστε το στυλ του. Από δω και πέρα δηλαδή θα γεμίσει.. «αδελφούληδες» το Δημαρχείο Ξάνθης..
Το πρόβλημα ωστόσο θα ξεκινήσει, όταν θα ξεκινήσει να…υλοποιήσει τις υποσχέσεις του και ιδίως με τα τραπεζοκαθίσματα, τα πρόστιμα, τις οφειλές στο  Δήμο,  τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΞ κλπ
Κι αυτό  γιατί υποσχέθηκε πολλά τα οποία για να υλοποιήσει, είτε θα πρέπει να γίνει ένα μπάχαλο στη πόλη, είτε να παρανομήσει ο Δήμος..
Κι επειδή ο ίδιος θα φοβάται να βάλει την υπογραφή του παντού, αφού το έχει και το…όνομα!
Θέλω να δω ποιοι θα βάζουν…αντ’ αυτού υπογραφές αλλά και οι…υπηρεσίες, του Δήμου Ξάνθης. Έχω από τώρα μεγάλη «αγωνία»…
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Με το εξαιρετικό τραγούδι του Γιάννη Ξανθιώτη το … «τσικουλάτα» υποδέχτηκαν τον Τσέπελη οι οπαδοί του και γλέντησαν μαζί του!

Φορολογικές δηλώσεις 2019 – Taxisnet: Μέχρι 29 Ιουλίου η υποβολή τους

Στη δημοσιότητα δόθηκε η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με την Α.1211/2019:

  1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.
  2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019

Η απόφαση θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΑΑΔΕ: Έρχονται επιστροφές φόρου και επίδομα πετρελαίου τον Ιούνιο

Μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται ο δεύτερος γύρος επιστροφής φόρων στους δικαιούχους φορολογούμενους.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Δευτέρα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής με τους διευθυντές υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

Στην εν λόγω σύσκεψη έγινε ο προγραμματισμός των ενεργειών της Αρχής για τον μήνα Ιούνιο, με κυριότερη την εφαρμογή του προγράμματος των επιστροφών φόρων.

Η πρώτη παρτίδα είχε φτάσει στους δικαιούχους την Παρασκευή 24 Μαΐου, λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές 2019 και τον πρώτο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Πρόκειται για όσους φορολογούμενους έσπευσαν να υποβάλλουν νωρίς τις φορολογικές δηλώσεις τους και δικαιούνται επιστροφής φόρου.

Στον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ περιλαμβάνεται επίσης η πληρωμή της δεύτερης δόσης των δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου.

Την ίδια ημερομηνία (28 Ιουνίου) θα δημοσιοποιηθεί και η λίστα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.

Δωρεά συστήματος pet-scan  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 

Υπογράφηκε από τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δωρεά συστήματος pet-scan στο  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κόστους 3.000.000 ευρώ. Το σύστημα αυτό αποτελεί την πιο σύγχρονη απεικονιστική μέθοδο ανίχνευσης και των μικρότερων εστιών μεταστικού καρκίνου. Μέχρι σήμερα οι ασθενείς ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έπρεπε να κάνουν αυτή την εξέταση έπρεπε να απευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης. Μετά την εγκατάσταση αυτού του νέου μηχανήματος το Π.Γ.Ν.Α. θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη τη επιστήμης στην μάχη κατά του καρκίνου (pet-scan, μαγνητικός τομογράφος, σπειροειδής αξονικός τομογράφος, δεύτερος αξονικός τομογράφος, αξονικός εξομειωτής, γραμμικός επιταχυντής, τμήμα πυρηνικής ιατρικής, μονάδα χημειοθεραπειών κ.α).

ΑΙΝΙΓΜΑ
Αλήθεια, οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν μάλιστα και με τον κύριο Τσέπελη, τι επακριβώς ήθελαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και έξω από το εκλογικό κέντρο του Δημάρχου Ξάνθης την ώρα που οι… «ορδές» των Δροσεριτών επιχειρούσαν τους τραμπουκισμούς τους; Να ηρεμήσουν τα «πνεύματα» ή να απολαύσουν το θέαμα;

Αλεξανδρούπολη: To Λιμενικό διέσωσε 89 πρόσφυγες και μετανάστες

Αίσια έκβαση είχαν δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση συνολικά 89 προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν σε δύο λέμβους και έπλεαν σε θαλάσσιες περιοχές της Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανακοινώθηκε, η πρώτη περίπτωση αφορούσε λέμβο που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή “Μάκρης” και στην οποία επέβαιναν 48 άτομα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση λέμβος με 41 επιβαίνοντες εντοπίστηκε τέσσερα ναυτικά μίλια από την ακτή της Αλεξανδρούπολης, εκτός του λιμένα της πόλης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, περιπολικά σκάφη του Λιμενικού έφτασαν στα δύο παραπάνω σημεία και τα πληρώματά τους περισυνέλλεξαν τους αλλοδαπούς μεταφέροντάς τους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Έβρος: 43χρονος οδηγός φορτηγού έκρυψε στην καρότσα 13 λαθρομετανάστες 

Συνελήφθη βραδινές ώρες της 1/2-6-2019, σε επαρχιακή οδό του νομού Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 43χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Αλεξανδρούπολη: 69χρονος έκλεψε τσαντάκι από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθη την 1-6-2019 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 69χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθε σε ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ένα τσαντάκι που περιείχε χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία βρέθηκαν και παρελήφθησαν από τον δικαιούχο τους. Επιπλέον ο δράστης κατείχε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 16,5 εκατοστών, το οποίο και κατασχέθηκε.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης 2.400 νέων δικηγόρων

Πρόγραμμα δεκαοκτάμηνης πρακτικής άσκησης 2.400 νέων δικηγόρων στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας, καθώς και σε δικηγορικά γραφεία, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το πρόγραμμα, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, απευθύνεται σε αποφοίτους Νομικών Σχολών. Η επιλογή τους θα γίνει με ειδικά κριτήρια, όπως η οικονομική κατάσταση των ενδιαφερομένων, έτσι ώστε να αποτυπώνεται η κοινωνική πτυχή του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, στους ασκούμενους δικηγόρους ανατίθενται αρμοδιότητες οι οποίες στοχεύουν στην ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτισή τους μέσω της εξοικείωσής τους με την εσωτερική λειτουργία των δικαστηρίων και εισαγγελιών. Στη συνέχεια, θα γίνει κατανομή των ασκούμενων σε δικηγορικά γραφεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Στα δικηγορικά γραφεία η πρακτική άσκηση θα έχει διάρκεια έξι μηνών. Με αυτή θα ολοκληρώνεται η 18μηνη υποχρεωτική περίοδος και ο ασκούμενος δικηγόρος θα μπορεί να αποκτήσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η υλοποίηση της δράσης να αρχίσει τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις κύκλους.

Κομοτηνή: Συνελήφθη 17χρονος την ώρα που επιχειρούσε να κλέψει μηχανή

Συνελήφθη βραδινές ώρες της 2/3-6-2019, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 17χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να επιχειρεί να αφαιρέσει μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς όμως να προλάβει να ολοκληρώσει την πράξη του καθόσον ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Θανατηφόρο δυστύχημα με μοτοσυκλέτα στην Εθνική Οδό Αμφίπολης – Καβάλας

Την 1-6-2019 και ώρα 02.25, στη χ/θ 57,6 της Εθνικής Οδού Αμφίπολης – Καβάλας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 31χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε πινακίδα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.