Σσσσσ….Ψίθυροι – 22χρονος έκλεψε πορτοφόλι από αυτοκίνητο στην Ξάνθη

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Η βεβαίωση στη Δ.Ο.Υ. του συνόλου των οφειλών των καταναλωτών που έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς από το 2014 και μετά.
Οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών όσων καταναλωτών οφείλουν πάνω από 1.000 ευρώ και έχουν τέσσερις ανεξόφλητους λογαριασμούς.
Η διακοπή της υδροδότησης σε όσους καταναλωτές έχουν τέσσερις ανεξόφλητους λογαριασμούς ανεξαρτήτως υπολοίπου.
Για την αποφυγή των παραπάνω μέτρων, οι καταναλωτές μπορούν να προχωρήσουν σε διακανονισμό της οφειλής τους με ταυτόχρονη διαγραφή μέρους των προσαυξήσεων με τις οποίες έχουν επιβαρυνθεί.
Επίσης ανακοινώνεται ότι με την 127/2019 απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΑ αποφασίστηκε η επικαιροποίηση των στοιχείων των καταναλωτών.
(Από την ανακοίνωση της Διοίκησης της ΔΕΥΑ Αβδήρων)
-Μαρίνο Σδρέβανο μου θυμίζουν εμένα αυτές οι αποφάσεις της ΔΕΥΑ Αβδήρων…! Να δούμε ο νέος Πρόεδρος της  ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης τι μέτρα θα λάβει για όσους «οπαδούς» δεν πληρώνουν από Κιμμέρια και Δροσερό μεριά…!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Είναι πράγματι απίστευτες οι απευθείας αναθέσεις που υπογράφει συνεχώς το ίδιο πρόσωπο αντ’ αυτού, δηλαδή ο αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος Ξάνθης και αφορούν μικρά και μεγάλα ποσά σε διάφορες επιχειρήσεις, με κριτήρια όμως…Μανώλη Φανουράκη!
Από πού δηλαδή ν’ αρχίσει κανείς και που να τελειώσει; Από μικροποσά της τάξεως των 600 ευρώ για…διακόμηση σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Τσέπελη (και κολλητό του), γευματάκια επίσης σε φιλικά ρέστωράν της Π. Πόλης που τους στήριξαν στις τελευταίες εκλογές μέχρι το τραπέζι των 5.000 ευρώ στην Λέσχη Αξιωματικών Ν. Ξάνθης ύψους 5.000 ευρώ για 100 άτομα, ήτοι…50 ευρώ το άτομο και 2.000 ευρώ για δυο μπουφέδες!
Μικρά δηλαδή και μεγάλα ποσά που ξεπερνάνε τις 12-15.000 ευρώ! Κι όλα αυτά με την πλήρη «σιωπή-ανοχή» και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης…
Στ. Μωρ.
(σ.σ. Φυσικά με αγωνία όλοι περιμένουμε το τελικό ποσόν…)

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Οι εκπρόσωποι του τόπου στην χθεσινή επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των πεσόντων στο Ηρώον της πόλης

Συμβολικός Περίπατος την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου από τον σύλλογο καρκινοπαθών και φίλων Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης σας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί συμβολικός Περίπατος με σημείο έναρξης και λήξης την Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, όπου μετά τον περίπατο θα ακολουθήσει συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τα μέλη σας και να κοινοποιήσετε στις σελίδες σας την εκδήλωση που έχουμε δημιουργήσει στη σελίδα μας στο Facebook Περπατάμε ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Περπατάμε ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Η παρουσία σας στην προσπάθεια αυτή θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως και σας περιμένουμε να την στηρίξετε.

Με τιμή,

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΚΕΘΕΑ: Προσλήψεις 11 ατόμων στη Θράκη

To ΚΕΘΕΑ ζητεί προσωπικό το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός (1) έτους, με δυνατότητα ανανέωσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ειδικότητες: ΠΕ Ψυχίατρος, ΠΕ Ψυχολόγος, ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, ΔΕ Γραμματέας, ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα (γενικά και ειδικά) των προκηρυσσόμενων θέσεων, πρέπει να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο ΚΕΘΕΑ στη διεύθυνση:

ΚΕΘΕΑ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Κωδικός Θέσης (π.χ. ΨΥΧΑ-KIB)

Σορβόλου 24, 116 36 Μετς , Αθήνα

σε φάκελο μεγέθους Α4, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η προθεσμία υποβολής του φακέλου λήγει στις 16 Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής της κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

Επετειακή εκδήλωση  «Κωδωνοκρουσίες Απελευθέρωσης»

Σήμερα και ώρα 10:30 –ανήμερα της επετείου Απελευθέρωσης της Ξάνθης- πραγματοποιείται η επετειακή εκδήλωση  «Κωδωνοκρουσίες Απελευθέρωσης». Ταυτόχρονες Κωδωνοκρουσίες πραγματοποιούνται από όλους του Ιερούς Ναούς της πόλης, σηματοδοτώντας την Ανατολή και το ξεκίνημα της νέας Εκατονταετηρίδας για την πόλη. Συμβολικά συμμετέχουν στην εκδήλωση επιλεγμένοι ναοί από τους Νομούς της Θράκης (Ροδόπης, Έβρου).

Η Ξάνθη συμπληρώνει 100 χρόνια λευτεριάς και γιορτάζει την νέα εποχή με τα σύμβολα της Ορθοδοξίας και Πίστης.

Ασφαλτοστρώνεται και η οδός Μακεδονίας – έργα του Δημαρχόπουλου υλοποιούνται με Δήμαρχο τον Τσεπελη!

Ο Δήμος Ξάνθης μας ενημερώνει ότι, «Από την Τετάρτη  02 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, κατά τις πρωινές ώρες, θα πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Μακεδονίας και σε τμήμα της οδού Μακρυγιάννη.

Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, με διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και  εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.»

Εξώδικο στις τράπεζες για τις τιτλοποιήσεις απαιτήσεων

Εξώδικα κατά τραπεζών που τιτλοποιούν και πουλούν τις οφειλές των δανειοληπτών απέστειλε ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος καλεί τις τράπεζες να δώσουν επαρκείς πληροφορίες για το ύψος της τιτλοποίησης, την αξία της μεταβίβασης, για το αν εγγυήθηκε και σε τι ύψος το Ελληνικό Δημόσιο, ποιος έκανε την εκτίμηση για να εγγυηθεί το Δημόσιο, ποια εταιρεία προέβη σε αξιολόγηση εισπραξιμότητας και γιατί  δεν έκαναν την ίδια πρόταση στον δανειολήπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εξώδικο κοινοποιήθηκε τόσο στο υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Ζαββό.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ: ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ

Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών ενάντια στην προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων στη Θράκη, που αναβαθμίζουν και θωρακίζουν τον αγώνα των θεσμικών παραγόντων και της κοινωνίας, αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών την Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Το σώμα υιοθέτησε το πρόσφατο ψήφισμα της διανομαρχιακής επιτροπής κατά των χρυσωρυχείων καθώς και σύνολο των προτάσεων του δημάρχου κ.Κ.Χαριτόπουλου

Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών  σε συνεργασία με τους Δήμους Αλεξανδρούπολης , Κομοτηνής και την ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας-Θράκης να αναλάβουν την κάλυψη των δαπανών των εξής δράσεων:

  1. Την ανάθεση σε έγκριτο νομικό γραφείο των νομικών προσφυγών σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο για το μπλοκάρισμα και την ματαίωση της αδειοδότησης.
  2. Την πρόσκληση και φιλοξενία έγκριτων δημοσιογράφων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση  τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο της διάχυσης σε πανελλήνιο επίπεδο.
  3. Την ενημέρωση των προέδρων και αρχηγών των πολιτικών κομμάτων καθώς επίσης και του Προέδρου της Δημοκρατίας και την στήριξη τους στους αγώνες μας.

Ερντογάν: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας σε Ελλάδα, Κύπρο»

Προστάτης των απανταχού Τούρκων δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στην ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση με αφορμή την έναρξη της νέας νομοθετικής χρονιάς.

«Όπως είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, κατά τον ίδιο τρόπο θα το κάνουμε και στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Μας αφορά άμεσα κάθε εξέλιξη σε κάθε σπιθαμή της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για να προσθέσει ότι «Έτσι ανοίξαμε την καρδιά και τα σύνορά μας στους Σύρους αδελφούς μας που η πίεση του καθεστώτος (Άσαντ) τους συνέτριψε».

ΑΙΝΙΓΜΑ
Ποιος φταίει και ευθύνεται περισσότερο τελικά όταν αντί να απαντάει ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης είτε στο δημοτικό συμβούλιο, είτε στις επιτροπές, απαντάει ο….Φανουράκης; Ο αντ’ αυτού Δήμαρχος που θέλει να κάνει και «επίδειξη» της…διοικητικής του επάρκειας, ή η αντιπολίτευση που τον «νομιμοποιεί» ακόμη και με την παραμονή της στα έδρανα;

Συγκροτήθηκε η Εθνική Ομάδα Ειδικών για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

Στη συγκρότηση Εθνικής Ομάδας Ειδικών για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο της ενεργοποίησης συγκεκριμένου άρθρου της Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων».

Η Ομάδα αυτή η οποία στελεχώνεται από πανεπιστημιακούς, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των Διευθύνσεων του Υπουργείου, κτηνιάτρους και επιδημιολόγους του ΥπΑΑΤ, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενείας.

Παράλληλα ορίζεται ο τρόπος λειτουργίας σε περίπτωση εμφάνισης της ζωονόσου στην ελληνική επικράτεια.

22χρονος έκλεψε πορτοφόλι από αυτοκίνητο στην Ξάνθη

Συνελήφθη την 2-10-2019 το απόγευμα, στη Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 22χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσε από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στην πόλη της Ξάνθης ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.