ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
“Διαβάζουμε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο αξιόπιστος ποδοσφαιριστής του Castro, αυτός που στο παιχνίδι του Σαββάτου δεν τήρησε δύο φορές το Fairplay, καταγγέλλουν με συνεχείς ανακοινώσεις περιστατικό λεκτικής ρατσιστικής συμπεριφοράς του εξαίρετου ήθους ποδοσφαιριστή μας Μανώλη Μπέρτου, το οποίο όμως δυστυχώς για αυτούς το επιβεβαιώνει ο εντελώς αναξιόπιστος καταγγέλλων και το διαψεύδουν τόσο όλοι οι διαιτητές του αγώνα, ο κ. Μανούχος είναι σε απόσταση λίγων εκατοστών από τους δύο ποδοσφαιριστές από την αρχή μέχρι το τέλος του επεισοδίου όπως προκύπτει από το βίντεο του αγώνα, αλλά και όλοι οι παρατηρητές οι οποίοι ρητώς στις εκθέσεις τους, αλλά και στο φύλλο αγώνος οι διαιτητές ρητώς αναφέρουν ότι ούτε άκουσαν, ούτε είδαν τον Μανώλη Μπέρτο να επιδεικνύει έστω και υπόνοια για οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά.
(Από την ανακοίνωση της ΑΕΛ του Κούγια, για τη λάσπη σε βάρος του Μανώλη Μπέρτου)
– Ο Αλέξης είπε τα πράγματα με το όνομά τους!!!
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Ισχυρίστηκε για μια ακόμη φορά και μάλιστα ενώπιον της…κάμερας συνεργάτη του Πάνου Παπαδόπουλου και της «Ανοιχτής Γραμμής» ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης ότι αποτελεί την συνέχεια του Αείμνηστου Δήμαρχου Ξάνθης Φίλιππου Αμοιρίδη αλλά και του πρώην δήμαρχου Λάκη Στυλιανίδη.
Και ερωτώ…
Από τη μια τη χήρα του Αείμνηστου Αμοιρίδη τη Μαρία αλλά και τον γιό του…. Πράγματι έχουν «κληρονομήσει» στον κύριο Τσέπελη το δικαίωμα να εμφανίζεται ως «διάδοχος» του Αμοιρίδη;
Και το ίδιο ερωτώ και τον Λάκη Στυλιανίδη, Εσύ έδωσες στο δικαίωμα στον κύριο Τσέπελη να εμφανίζεται ως η….συνέχειά σου;
Και περιμένω μια ξεκάθαρη απάντηση, γιατί και η καπηλεία ονομάτων που έγραψαν την δική τους ιστορία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Ξάνθη, έχει τα όριά της!
Ι. Γ.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Πνιγμένο» στα χόρτα το Λημνίο (κάτω επίπεδο)
Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου αλήθεια είναι εδώ;
(Η φωτογραφία του Xaralampos Aiginitis στο Στραβά κι Ανάποδα)
Εντός του έτους η προκήρυξη για πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Όπως αναφέρεται, η διαδικασία των προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους.
Να σημειωθεί ότι ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.
Αναλυτικά η δήλωση των δύο υπουργών:
«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.
Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.
Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».
Καβάλα: 80 γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο λόγω των self tests

Δεκάδες γονείς στην Καβάλα αρνούνται να στείλουν στο σχολείο τα παιδιά τους αντιτιθέμενοι στη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Μάλιστα, έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι είναι μόνο η αρχή των ενεργειών που θα αναλάβουν.
«Ζητάμε το νόμιμο. Το self-test σε παιδιά είναι παράνομο», τονίζει η Αντωνία Σπυροπούλου, μητέρα μαθητών, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αρνήτρια της πανδημίας.
«Δεν αμφισβητώ την ασθένεια. Όμως αφού βρισκόμαστε σε τέτοια κατάσταση γιατί άνοιξαν τα σχολεία και δεν συνέχισε η εξ αποστάσεως μάθηση;».
Η κυρία Σπυροπούλου σημείωσε ότι η διενέργεια των τεστ σε παιδιά, «αφαιρεί την ελευθερία του ατόμου», αφού αν δεν κάνει το τεστ το παιδί δεν μπορεί να πάει στο σχολείο.
«Είναι εκβιαστικό αυτό. Του αφαιρεί την επιλογή να αποφασίσει».
Η μητέρα ζήτησε έγκριση του τεστ με το σάλιο «αφού δεν προκαλεί πρόβλημα», ενώ τόνισε ότι δημιουργείται «ένα πλασματικό αποτέλεσμα», αφού γονείς δηλώνουν το αποτέλεσμα του τεστ των παιδιών τους χωρίς να το έχουν κάνει.
«Δεν μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν το τεστ στα παιδιά τους».
«Είμαι υπέρ της εξ αποστάσεως μάθησης», κατέληξε η μητέρα, σημειώνοντας ότι είναι και κατά του εμβολιασμού.
Ο Δήμος Ιάσμου ενισχύει τις υπηρεσίες καθαριότητας

66 νέοι κάδοι τοποθετήθηκαν σε Ασώματο, Σάλπη και Ίασμο (κεντρική είσοδος) από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ιάσμου. “Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει έτσι την αδιάκοπη προσπάθεια για έναν δήμο καθαρό και υγειονομικά ασφαλή” αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.
«Ενισχύσαμε για άλλη μια φορά τις υπηρεσίες καθαριότητας και περιβάλλοντος.
Σύντομα καλύπτουμε και ολοκληρώνουμε τις ανάγκες όλων των οικισμών μας”, δήλωσε ο δήμαρχος, Οντέρ Μουμίν.
ΑΙΝΙΓΜΑ
Τελικά υπό ποία ιδιότητα μπήκε στο γήπεδο των Πηγαδίων ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ενώ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ξάνθη; Ως …ανταποκριτής εφημερίδας όπως γράφτηκε κάπου, ή με ειδική άδεια της Super League 2 που κανείς ωστόσο…δεν είδε από ποιόν υπογράφεται αλλά και με τι ιδιότητα την πήραν αυτοί που την…«πήραν»;
Κεραμέως: Εξέταση τον Σεπτέμβριο εάν ασθενήσει υποψήφιος στις Πανελλαδικές

Τη δυνατότητα εξέτασης τον Σεπτέμβριο, εφόσον ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις πανελλαδικές, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η κ. Κεραμέως σημείωσε ακόμη πως τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί με τους ειδικούς το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι στη βάση του εξορθολογισμού το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση και έτσι τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα θα συγχωνευτούν με άλλα. Υποστήριξε επίσης, ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας.
Τέλος, είπε ότι από φέτος θα μπορούν τα παιδιά της τρίτης Λυκείου να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημοσιά ΙΕΚ.
Φίλοι του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης – Γενική Συνέλευση την Κυριακή 30 Μαΐου

Η ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Σωματείου μας πρόκειται να πραγματοποιηθεί την 30η Μαΐου, ημέρα Κυριακή και ώρα στις 11.30 το πρωί. Συνήθως στην πρώτη οριζόμενη ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης δεν υπάρχει απαρτία γι΄ αυτό το λόγο η ετήσια Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται οριστικά την 6η Ιουνίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30-13.00, κατά την οποία πρέπει να προσέλθετε.
(Η πρώτη ημερομηνία δηλαδή η 30η Μαΐου δεν λαμβάνεται υπόψη απλώς τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες).
Τα μέλη που επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλλουν στο τηλέφωνο 6932659155.
Θέματα ημερήσιας διάταξης:
- Ετήσιος Διοικητικός Απολογισμός πεπραγμένων 2020
- Οικονομικός απολογισμός 2020
- Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή μελών Διοικητικού Συμβουλίου
- Εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2023
- Διάφορα θέματα – Προτάσεις
Με τιμή
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Ανδρέου Γεωργία Βορίδου Αναστασία
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6932659155
Καβάλα: Ισπανοί εθελοντές φροντίζουν αδέσποτα

Στο καταφύγιο αγρίων ζώων του δήμου Καβάλας, στο Κρυονέρι, προσφέρουν εθελοντική εργασία από την προηγούμενη εβδομάδα δύο νέοι από την Ισπανία.
Πρόκειται για τη 19χρονη Πάουλα και τον 24χρονο Νάτσο, οι οποίοι καθημερινά, με αγάπη και ενθουσιασμό, φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα του Καταφυγίου.
Στα καθήκοντά τους είναι η διαμόρφωση του χώρου καθώς και η κατασκευή σκυλόσπιτων από ανακυκλώσιμα υλικά που θα παρέχουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης, θα κατασκευάσουν μια ιστοσελίδα για το Καταφύγιο και το έργο που γίνεται εκεί. Μέσω αυτής, θα αναζητήσουν φιλόξενα σπίτια για τα αδέσποτα. Ήδη ξεκίνησαν τη δημιουργία Λογοτύπου. Τέσσερις προτάσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΠΥΘΙΑΣ ΚΟΙΝΣΕΠ όπου ο καθένας μπορεί να τις δει και να ψηφίσει αυτή που θεωρεί καλύτερη.
Οι δύο νέοι φιλοξενούνται στο Κοκκινόχωμα Καβάλας. Θα παραμείνουν στην Ελλάδα για 12 μήνες και σε αυτό το διάστημα θα κάνουν και μαθήματα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.
Η δράση αυτή προέρχεται από μια συνεργασία του Δήμου Καβάλας και της «ΠΥΘΙΑ» ΚΟΙΝΣΕΠ, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.





