
*Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είχαμε χθες στη Ξάνθη και πραγματικά η κατάσταση πλέον γίνεται ανησυχητική.
Αναλυτικά, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (18/05) ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 2.812, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τα 1.425 εντοπίστηκαν στην Αττική.
……
*Αναλυτικά η διασπορά των νέων κρουσμάτων στην Περιφέρεια ΑΜΘ:
Ξάνθη 30, Δράμα 16, Έβρος 22, Θάσος 1, Καβάλα 21, Ροδόπη 8
ΣΥΝΟΛΟ 98
Περιμένω να δω ποια θα είναι η αντίδραση του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης, καθώς πολλοί ισχυρίζονται ότι τα επί πλέον κρούσματα είναι και λόγω μπαϊραμιού.
…….

*Την ίδια ώρα. Την εβδομάδα 10-16 Μαΐου 2021, παρατηρήθηκαν πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 3-9 Μαΐου 2021, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των έξι από τις έντεκα (6/11) περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.
Kαθαρά πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-80%) και στο Βόλο (-56%), ενώ οριακά πτωτικές παρουσιάστηκαν οι μεταβολές στο Ρέθυμνο (-26%) καθώς και στη Λάρισα (-10%) και στην Ξάνθη (-10%). Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο στην Περιφέρεια Αττικής, παρουσιάζοντας μη σημαντική μεταβολή (-3%).
Τέσσερις από τις έντεκα (4/11) περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ παρουσίασαν καθαρά αυξητικές τάσεις, οι οποίες κυμάνθηκαν από +198% στα Χανιά έως +36% στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, στον Άγιο Νικόλαο το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα δεν ήταν ανιχνεύσιμο.
….
*Αναλυτικά:
Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 10-16/5/21 , παρατηρήθηκε οριακή μείωση (-10%) του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Ξάνθης, σε σχέση με την εβδομάδα 3-9/5/21 .
Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 10-16/5/21, το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης παρουσίασε αύξηση (+45%), σε σχέση με την εβδομάδα 3-9/5/21.
………

*Ίσως σας ενδιαφέρει. Η ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ & ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», στο πλαίσιο ενίσχυσης του νοσηλευτικού δυναμικού της, αναζητά Νοσηλευτές ή Βοηθούς Νοσηλευτών για τη στελέχωση της Μονάδας.
Απαραίτητα προσόντα ΠΕ/ΤΕ Νοσηλευτικής:
Πτυχίο Πανεπιστημιακής/Τεχνολογικής Εκπαίδευσης τμήματος Νοσηλευτικής της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας, Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Νοσηλευτικής.
Απαραίτητα προσόντα ΔΕ Νοσηλευτικής:
Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής (ΜΤΕΝΣ) ή ειδικοτήτων Βοηθών Νοσηλευτών ή Βοηθών Νοσοκόμων ή Νοσηλευτικής ή Νοσηλευτικής Τραυματολογίας (Βοηθός Τραυματολογίας Ορθοπεδικής) ή Νοσηλευτικής Χειρουργείου ή Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων (Ειδικής Νοσηλευτικής) ή Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ή Νοσηλευτικής Ατόμων με Ψυχικές Παθήσεις Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας, Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή.
……
*Επιπρόσθετα κριτήρια που θα εκτιμηθούν : Γνώση της αγγλικής γλώσσας, εργασιακή εμπειρία σχετική με την θέση.
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να καταθέσουν:
- Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
- Φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών
- Φωτοαντίγραφο άδειας ασκήσεως επαγγέλματος
- Βεβαιώσεις για την απόδειξη εργασιακής εμπειρίας (εφόσον υπάρχει)
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να καταθέτουν (ηλεκτρονικά) τα ανωτέρω δικαιολογητικά με την ένδειξη
«ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 01/2021»,
στο e-mail: info@mofix.gr
……

* Ενημέρωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκοδρομίου Ξάνθης:
Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Μαίου 2021 και στις 7:00, παραμονή της Εορτής Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως και Πάσης Λιβύης (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ.κ. Θεοφυλάκτου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.
Την επομένη, ανήμερα της Εορτής, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λιβύης κ.κ. Θεοφυλάκτου.
Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, θα μοιραστεί σε όλους τους παρευρισκομένους το παραδοσιακό «κεσκέκ».
…….

*Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για εφαρμογή νέου εκλογικού συστήματος ενισχυμένης αναλογικής για την αυτοδιοίκηση με την κατάργηση της απλής αναλογικής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών: «Με το εν λόγω σχέδιο νόμου επιχειρείται η αποτελεσματική ρύθμιση θεμάτων που σχετίζονται με την υποβολή υποψηφιότητας, την ψηφοφορία και την ανάδειξη αρχών κατά τη διεξαγωγή εκλογών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, με την επαναφορά και διασφάλιση της κυβερνησιμότητας στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας και την κατάργηση της λεγόμενης «απλής αναλογικής» που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία είχε καταστροφικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία τους. Ως εκ τούτου, εξασφαλίζεται η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και η εκπλήρωση της αποστολής της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά σε σύνολο 98 κρουσμάτων χθες στην Περιφέρεια, η Ξάνθη όχι μόνο είχε αρνητική πρωτιά 30 κρουσμάτων, αλλά όπως λένε οι πληροφορίες μου, η αύξηση αυτή είναι ήδη προβληματίζει και τον ίδιο τον Χαρδαλιά, καθώς την τελευταία εβδομάδα, 10-16/5/21 , παρατηρήθηκε οριακή μείωση (-10%) του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Ξάνθης, σε σχέση με την εβδομάδα 3-9/5/21, αλλά….οριακή μείωση δεν σημαίνει στην ουσία και κάποια μεγάλη διαφορά…
Όλα αυτά μάλιστα σε συνάρτηση με την πτώση της θερμοκρασίας, μπορούν να μας βάλουν σε μεγαλύτερες περιπέτειες…
Την ίδια ώρα βέβαια που ο Ηλίας Ασκαρίδης ετοιμάζει…γιορτές Π. Πόλης 2021 γιατί τα λεφτά είναι πολλά βλέπετε!!!!
Συμπέρασμα; Ο κορωνοϊός είναι εδώ και τα κρούσματα χθες ήταν 30!!! Αυτό και μόνο ας προβληματίσει τους πάντες γιατί θα μας «ξανακλείσει» ο Χαρδαλιάς κι οι πρώτοι που θα την «πατήσουν» θα είναι οι ίδιοι οι επαγγελματίες!





