Σσσσ….Ψίθυροι – Τελωνείο Κήπων: Τούρκος μετέφερε πάνω από 1.000 αρχαία ελληνικά νομίσματα

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Σώθηκε τελικά ο 82χρονος που έχασε τις αισθήσεις του στο Πόρτο Μόλο όπου σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σωτήριες οι πρώτες βοήθειες που δόθηκαν από τους λουόμενους και αργότερα από το προσωπικό του ΕΚΑΒ
Βέβαια θα πρέπει να τονισθεί ότι είναι αναγκαία η παρουσία εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών στις παραλίες της Ξάνθης. Αυτό είναι ένα μπλοκαρισμένο θέμα και όπως δείχνουν τα πράγματα οι πολιτικές ηγεσίες του δήμου Αβδήρων και Τοπείρου είναι αδύναμε να οργανώσουν μία κοινή ομάδα ναυαγοσωστών η οποία θα έχει την ευθύνη όλων των παραλιών.
Η μιζέρια και η στενομυαλιά των δύο δημάρχων σίγουρα θα μείνουν για μία ακόμη φορά ταμπουρωμένες στο γράμμα του νόμου και κυρίως της γραφειοκρατίας λησμονώντας όλοι ότι καθημερινά κινδυνεύουν ζωές.
Ορίστε κύριοι Τσιτιρίδη και Μίχογλου αποδείξτε ότι αξίζετε της δεύτερης ευκαιρίας που σας έδωσαν οι δημότες σας. Αποδείξτε ότι είσθε σε θέση να ασχοληθείτε σοβαρά με την καθημερινότητα των πολιτικών σας.
(Ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος στο XanthiTimes)
-Mήπως πάραυτα θα πρέπει να προσληφθεί ο Αλέξανδρος για….ναυαγοσώστης;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Κυρίαρχος του «παιχνιδιού» στον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης θέλει να γίνει ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης, αν κατάλαβα καλά από την επίθεση που «εξαπέλυσε» δια του εκπροσώπου τύπου του  Γιάννη Σιδηρόπουλου τόσο κατά του γραμματέα της ΝΕ Γιώργου Χατζηθεοδώρου, όσο και κατά του πρώην βουλευτή Ξάνθης  Γρηγόρη Στογιαννίδη τον οποίο μάλιστα κατηγόρησε γιατί πήρε μικρό…ποσοστό ψήφων! (σ.σ. Αν είναι δυνατόν…αφού ο Γρηγόρης διπλασίασε την εκλογική του δύναμη, χωρίς να είναι υφυπουργός…)
Το ερώτημα που προκύπτει.
-Σε αυτήν την επίθεση έχει μαζί του και τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ή απλά το νεαρό της ηλικίας του (που επικαλείται..) παράλληλα με το ότι έγινε υφυπουργός, τον έκανε να…καβαλήσει ολίγον το…καλάμι;

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ποιοι πήγαν και περιέφραξαν τον κοινόχρηστο χώρο στην οδό Ορδυσών & Ξάνθου γωνία;

Αυξημένες τον φετινό Ιούνιο οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων

Αυξημένες κατά 4,5% υπήρξαν οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών τον Ιούνιο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επεξεργάστηκε ο ΣΕΑΑ.

Συγκεκριμένα, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 21.464 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 20.469 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 13.980 έναντι 13.168 που κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 6,2%.

Συνολικά, στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 5,2% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2018 (70.006 έναντι 66.108 που κυκλοφόρησαν πέρσι).

Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 κινήθηκε κατά 56,9% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση (+13,1%) από τις αρχές του έτους, ως προς την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ και στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις υπήρξαν αυξημένες κατά +9,6% ως προς το 2018.

Τελωνείο Κήπων: Τούρκος μετέφερε πάνω από 1.000 αρχαία ελληνικά νομίσματα

Αρχαία ελληνικά νομίσματα εντόπισαν υπάλληλοι του τελωνείου Κήπων σε Τούρκο υπήκοο, έπειτα από έρευνα που του διενήργησαν, ως επιβάτη λεωφορείου, κατά την είσοδό του στη χώρα από την Τουρκία.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης ανακάλυψαν ότι ο συγκεκριμένος επιβάτης μετέφερε επιμελώς κρυμμένα 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα σε 7 πλαστικά μπουκαλάκια νερού, τα οποία είχε τοποθετήσει στον πάτο της τσάντας που περιείχε φαγητό και ήταν περιτυλιγμένα με αδιαφανή ταινία.

Ο δράστης, εξεταζόμενος, ομολόγησε ότι τα νομίσματα του τα παρέδωσαν άγνωστοι στο σπίτι του στην Τουρκία για να τα μεταφέρει στη Γερμανία έναντι 1.400 ευρώ και θα τα παραλάμβανε άγνωστο σ’ αυτόν άτομο. Παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Τα αρχαία νομίσματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης, η οποία γνωμάτευσε ότι αυτά εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων και θα τα αποστείλει για περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό του κάθε νομίσματος στην κεντρική αρχαιολογική υπηρεσία.

Ανοίγει ο δρόμος για Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Θάσο

Και το νησί της Θάσου αφορά η απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας κ.Ξανθού που δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου 2019 στο ΦΕΚ με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές για τη λειτουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Κέντρα Υγείας.

Μέχρι τώρα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη για το νησί της Θάσου, δεν υπήρχε δυνατότητα λειτουργίας Μονάδας στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ήταν σε ισχύ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, Αναστάσιου Καρασαββόγλου, η απόφαση ανοίγει πλέον το δρόμο για να λειτουργήσει μια τέτοια μονάδα στη Θάσο. Το Νοσοκομείο Καβάλας είχε εδώ και καιρό εκφράσει τη θετική γνώμη και τη στήριξή του σ’ αυτό το εγχείρημα. Επιπλέον το νοσοκομείο θα παράσχει την επιστημονική υποστήριξη και θα διαθέσει όσα μηχανήματα τεχνητού νεφρού είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει η Μονάδα σε δύο βάρδιες πρωί – απόγευμα.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να προχωρήσουν όλα όσα είναι αναγκαία προκειμένου να διασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς επίσης και ο αναγκαίος εξοπλισμός και η χρηματοδότησή του.

Καβάλα: Ταχύπλοο σκάφος προσέκρουσε σε ύφαλο

Ταχύπλοο σκάφος, με πέντε (5) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, προσέκρουσε σε ύφαλο στη θαλάσσια περιοχή Κάριανης Καβάλας.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου 2019. Το ταχύπλοο ρυμουλκήθηκε από ιδιωτικό σκάφος στο αλιευτικό καταφύγιο Κάριανης με τους επιβαίνοντές του να είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Σε περαιτέρω έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Ελευθερών, διαπιστώθηκε η μη ύπαρξη άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους καθώς και ασφαλιστηρίου συμβολαίου και ως εκ τούτου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Ερώτημα προς τον βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη. Τελικώς με δική του εντολή και ως δικός του εκπρόσωπος ο κύριος Φανουράκης κάνει τις αναρτήσεις που κάνει, προκαλώντας την νοημοσύνη όλων, ή ….μόνος  του; Για να ξέρουμε αναλόγως και σε ποιόν θα πρέπει να απευθυνόμαστε από δω και πέρα όταν ασκούμε κριτική στην κοινοβουλευτική δράση του νέου βουλευτή Ξάνθης!

ΕΒΡΟΣ: Συνελήφθη διεθνώς καταζητούμενος για φόνο στην Πορτογαλία

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 8/9-2019, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Πορτογαλίας για τα αδικήματα του φόνου και των σοβαρών σωματικών βλαβών, πράξη που τελέστηκε το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2018 – Μάρτιος 2019, στην Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί το παραπάνω Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ζημιές σε παραγωγές σε Πέπλο,Βυσούλα, Αρδιάνιο από το μπουρίνι

Εκτεταμένες και σοβαρές ζημιές, υποστηρίζουν αγρότες, ότι προκάλεσε το προχθεσινό μπουρίνι, στη φυτική παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για καλλιέργειες στον κάμπο Πέπλου, Αρδανίου και Βρυσούλας του δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ χθες το πρωϊ πήγε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για αυτοψία.

Το προχθεσινό ισχυρό μπουρίνι ξερίζωσε ακόμη και δέντρο σε κεντρικό σημείο των Φερών, χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Στη διαγραφή τις Λίνας Μενδώνη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προχώρησε το ΚΙΝΑΛ.

Μετά την ανακοίνωση τις κυβέρνησης Μητσοτάκη, η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ προχώρησε στη διαγραφή τις κα Μενδώνη και του κ. Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι ανέλαβαν υπουργικές θέσεις. Παράλληλα, το κόμμα τις Φώφης Γεννηματά χαρατήρισε το κυβερνητικό σχήμα «μαμούθ», ενώ σχολίασε δηκτικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μιμείται» τον Αλέξη Τσίπρα με τις «μεταγραφές».

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί για το έργο τις από τις πολίτες. Το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση, υπερασπίζοντας με σθένος τα λαϊκά συμφέροντα. Η κυβέρνηση μαμούθ του κ. Μητσοτάκη, περιλαμβάνει και μεταγραφές, που αποδεικνύουν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός μιμείται τις πρακτικές του κ. Τσίπρα».

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Την παραίτησή του στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Χρόνης Πολυχρονίου.

Ο κ. Πολυχρονίου, ευχαρίστησε «εκτός των εργαζομένων του ΕΦΕΤ για την άψογη συνεργασία που είχαν, τις συναρμόδιες Υπηρεσίες Ελέγχου Τροφίμων, τις εγχώριες επιχειρήσεις τροφίμων, τους Έλληνες καταναλωτές και τους ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την πολύ καλή συμπεριφορά τους απέναντι στον Φορέα».

«Ο ΕΦΕΤ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ασφάλεια των τροφίμων στη χώρα μας, τα συμφέροντα των καταναλωτών, καθώς και τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών και των επιχειρήσεων στην ελληνική αγροτική διατροφή», σημείωσε.