Σσσσ….Ψίθυροι – Ορεστιάδα: Πυρκαγιά κατέστρεψε σπίτι όπου είχαν «τρυπώσει» άγνωστοι

ΑΚΟΥ

Και όμως,εδώ και τόσα χρόνια, Μόνον Δάκρυα οργής ζήσαμε από τους πορφυρογέννητους.

Τώρα όμως, δυο μήνες πριν την κάλπη, λιγόστεψαν οι σκέψεις τους.

Στην πρόσοψή τους σηκώνουν τις σημαίες της άσπιλης ηθικής τους.

Μόνο που ιστοί είναι φανερό πια ότι στηρίζονται στα ίδια υλικά που καθήλωσαν

την Πόλη εδώ και χρόνια στην εκδοχή των Καριόκας.

Φυσικά και γνωρίζουμε ότι, μας έχουν καταδικάσει  τόσα χρόνια ως βλάσφημους αιρετικών αντιλήψεων, οι υπέρμαχοι μετανάστες της θεσμικής καλλικρατικής ανεξιθρησκίας.

Γνωρίζουμε ακόμη ότι, μπροστά στην μολυσμένη σκόνη και

στις ληγμένες φωτογραφίες προπορεύεται το βουητό της παρακμής

(Ο εκδότης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Σπανίδης σε άρθρο του στην «Α» με τίτλο, «ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ»)

-Και σχόλιο από μένα ουδεν…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Θέλετε την άποψή μου για τις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου; Το πρώτο λοιπόν που θα δει ένας ψηφοφόρους με την πληθώρα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που έχει να επιλέξει, θα είναι ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης. Αν είναι έντιμος, καθαρός, θέλει να προσφέρει στην πόλη και μπορεί να διασφαλίσει την διαφάνεια, την εντιμότητα και την αξιοκρατία. Και φυσικά να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων των δημοτών. Από κει και μετά θα δει φυσικά το ποιόν και τα «πρόσωπα» των υποψηφίων συμβούλων. Πρώτα όμως μετράει ο αρχηγός…
Γι’ αυτό λοιπόν αισιοδοξώ ότι παρά τις προσπάθειες ορισμένων, στις εκλογές της 26ης Μαΐου όχι μόνο δεν πρόκειται να περάσει, αλλά οι δημότες θα μαυρίσουν τους ανέντιμους και διεφθαρμένους. Και παράλληλα θα στηρίξουν τους υποψήφιους που θεωρούν ικανούς κι όχι «πιόνια» των συμφερόντων και των αρχηγών. Γι’ αυτό και αισιοδοξώ για το καλύτερο..
Στ. Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Για μια ακόμη φορά οι Παλαίμαχοι ΑΟΞ στο πλευρό του μεγαλομέτοχου Χρήστου  Πανόπουλου για τις σε βάρος του ύβρεις. Μια ιστορία  συνεχούς παραμονής στην Α’ Εθνική  και στη Super League

Η ελληνική ΔΕΠΑ έγινε ο πρώτος προμηθευτής αερίου της Βουλγαρίας μετά την Gazprom

Η βουλγαρική Bulgargaz συνήψε συμφωνία για να αγοράσει 1,5 εκατομμύριο μεγαβατώρες φυσικού αερίου από την ελληνική ΔΕΠΑ — η πρώτη φορά που η βουλγαρική κρατική εταιρεία αγοράζει αέριο πέραν του μακροπρόθεσμου συμβολαίου της με τη ρωσική Gazprom.

Η Bulgargaz θα ολοκληρώσει την αγορά το δεύτερο φετινό τρίμηνο και θα διοχετεύσει το αέριο στην υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης του Τσιρέν, ανακοίνωσε την Τρίτη 2 Απριλίου  η εταιρεία.

Αυτή τη στιγμή πάνω από το 95% των αναγκών της Βουλγαρίας σε αέριο καλύπτονται με προμήθειες από την Gazprom, οι οποίες παραδίδονται μέσω ενός αγωγού που διασχίζει την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία.

Η Bulgargaz ανακοίνωσε πως η ΔΕΠΑ προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή στον διαγωνισμό, στον οποίο η κρατική εταιρεία αερίου έλαβε επίσης προσφορές από τη βουλγαρική Dexia και την καταχωρισμένη στην Ολλανδία Kolmar NL.

Ορεστιάδα: Πυρκαγιά κατέστρεψε σπίτι όπου είχαν «τρυπώσει» άγνωστοι

Στο πόδι σηκώθηκαν οι λιγότεροι από 400 κάτοικοι της κοινότητας Βάλτος στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, εξ αιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε μια μονοκατοικία στην άκρη του χωριού και την κατέστρεψε ολοσχερώς.

Το σπίτι δεν κατοικείται, φαίνεται όμως ότι το είχαν καταλάβει άγνωστοι που πιθανότατα προκάλεσαν τη φωτιά!

Στο σημείο έφτασαν έξι άνδρες της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα, αλλά ήταν ήδη αργά για τη μονοκατοικία, ο ιδιοκτήτης της οποίας κατοικεί σε άλλη πόλη και τα παιδιά του στην Θεσσαλονίκη. Το προφανές είναι ότι το προηγούμενο βράδυ άγνωστοι -πιθανότατα μη νόμιμοι μετανάστες- είχαν εκμεταλλευτεί την απουσία τους για να τρυπώσουν μέσα αναζητώντας στέγη και φαγητό.

Άλλωστε, και σε ένα διπλανό σπίτι είχε βρεθεί παραβιασμένη η πόρτα και όλα έδειχναν ότι κάποιοι διανυκτέρευσαν σε αυτό, ενώ κατανάλωσαν όσα τρόφιμα βρήκαν και άδειασαν τα μπουκάλια με τα οινοπνευματώδη ποτά που βρήκαν! Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, ωστόσο η καταστροφή είναι ολοκληρωτική και δύσκολα θα βρεθούν ίχνη των εισβολέων.

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Τρεις εμπλοκές και 15 παραβιάσεις του εναέριου χώρου

Σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και τρεις εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα συνολικά 13 τουρκικά αεροσκάφη (οκτώ F-16, τέσσερα F-4 και ένα CN-235) προέβησαν επίσης σε 10 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τρεις από τις παραβιάσεις αυτές ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16  πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Τέσσερα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Απολογισμός… πολέμου: 15 νεκροί και 541 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική -μόνο- τον Μάρτιο

Δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και 541 τραυματίστηκαν (14 σοβαρά, 527 ελαφρά) σε 460 τροχαία (15 δυστυχήματα και 445 ατυχήματα), που σημειώθηκαν τον Μάρτιο 2019, στην Αττική.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Επίσης, η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο λεκανοπέδιο, βεβαιώθηκαν 17.299 παραβάσεις, από τις οποίες οι 594 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Κλειστά τα σχολεία στις 12 Απριλίου-24ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι εκπαιδευτικοί

Με εικοσιτετράωρη απεργία, στις 12 του μήνα ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , την αντίδρασή τους στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα . Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) αποφάσισαν σε ποσοστό, που έφτασε το 90% , να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου  Παιδείας, με απεργίες, συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και ενημερώσεις των γονέων και μαθητών .

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ  θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ (Ομοσπονδία γονέων)  για κοινή δράση εκπαιδευτικών και γονέων, ενώ με ανοιχτή επιστολή θα ενημερώσει τις οικογένειες σχετικά με τα σημεία αντίθεσης του εκπαιδευτικού κόσμου στο νέο σύστημα εισαγωγής .

Πάνω από 1 εκατ. Βούλγαροι επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2018

Πάνω από ένα εκατομμύριο Βούλγαροι τουρίστες επισκέφθηκαν το 2018 την Ελλάδα, καθιστώντας τη χώρα δεύτερο κορυφαίο προορισμό των προτιμήσεών τους.

Αυτό δήλωσε η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, Νικολίνα Ανγκέλοβα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της 19ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

«Η Ελλάδα είναι μια ηγετική αγορά του εισερχόμενου τουρισμού στη Βουλγαρία, πέρυσι, κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των κορυφαίων προορισμών. Οι επισκέψεις των γειτόνων μας (σ.σ. των Ελλήνων) ξεπέρασαν το 1,116 εκατομμύρια το 2018» δήλωσε ο κ. Ανγκέλκοβα, προσθέτοντας ότι «πέρυσι, οι Βούλγαροι που ταξίδεψαν πέρυσι στην Ελλάδα ήταν 1,4 εκατομμύρια».

Στα 423 ευρώ ο μέσος φόρος στα εκκαθαριστικά της εφορίας -Κατατέθηκαν 75.000 δηλώσεις

Πάνω από 57.000 φορολογικές δηλώσεις Ε1 έχουν υποβληθεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης στο σύστημα TaxisNet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των Ε2 και Ε3 είναι 75.678, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ.

Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία της 3ης Απριλίου 2019, προκύπτει ότι σχεδόν 7 στις 10 δηλώσεις (67,79%)  είναι μηδενικές, οι 2 στις 10 (19,92%) χρεωστικές και το 12,3% πιστωτικές.

Οι χρωστικές ανέρχονται σε 15.074 δηλώσεις που θα κληθούν να πληρώσουν 6.374.730 ευρώ.

Ο μέσος φόρος, όπως ισχύει μέχρι στιγμής, που αναλογεί υπολογίζεται στα 422,9 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις 9.305 πιστωτικές δηλώσεις -δηλαδή με επιστροφή φόρου- αντιστοιχεί, κατά μέσο όρο, 297 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι έχουν αρχίσει και «φορτσάρουν», υποβάλλοντας καθημερινά ολοένα και περισσότερες φορολογικές δηλώσεις.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Πολλοί γιατροί κατεβαίνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις εκλογές της 26ης Μαΐου, έχω όμως την εντύπωση ότι οι μισοί δεν θα εκλεγούν. Είτε λόγω αναλογικότητας, είτε γιατί δεν θα πάρουν τις ψήφους που περιμένουν οι ίδιοι από τους ασθενείς τους…Τους οποίους κάποιοι βλέπουν μόνο ως «πελάτες» και αποδείξεις!

Επετειακές Εκδηλώσεις στα οχυρά του Εχίνου και της Νυμφαίας

Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 07 Απριλίου 2019 στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Μάχης των Οχυρών, θα πραγματοποιηθούν Επετειακές Εκδηλώσεις στα οχυρά του Εχίνου και της Νυμφαίας, στις 11:00 και 11:30 αντίστοιχα.