Σσσσ…..Ψίθυροι – ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΔΡΕΒΑΝΟΣ: Έργο της δικής μου διοίκησης στη ΔΕΥΑΞ, το έργο του πόσιμου νερού με Π/Υ 242.149€ !!!

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Και ερωτώ. Ποιες είναι οι γραμματικές γνώσεις και ποια  είναι τα προσόντα της συγκεκριμένης εργαζόμενης; Η οποία προσλήφθηκε ως…οικοδόμος στο Δήμο Ξάνθης και από εκεί αποσπάστηκε στο Δήμο Τοπείρου;
Και σε αυτό δεν μπορούσε να μου απαντήσει την Τετάρτη το μεσημέρι στην Ανοιχτή γραμμή, κανείς; Ούτε και η γραμματέας του Συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Πόπη Τζανόγλου;
Ερώτημα που απευθύνω σήμερα και στον Δημήτρη Γαλανόπουλο…
Πες δηλαδή Δημήτρη Γαλανόπουλε, πρώην υποψήφιε δημοτικέ σύμβουλε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και του Βασίλη Τσολακίδη ότι σήμερα ήσουν εσύ ο Δήμαρχος Αβδήρων σήμερα…!
-Που θα απασχολούσες μια εργαζόμενη με την ειδικότητα ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ στο Δήμο σου;
-Να συστήσουμε (και να απαιτήσουμε) από τον Θωμά Μίχογλου να κάνει το ίδιο;!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα μαύρα» του «Μαχητή»)
-Το ερώτημα της «Α» πόσους εργαζόμενους…οικοδόμους διαθέτει ο Δήμος Ξάνθης; Γιατί φαντάζομαι ότι δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη εργαζόμενη…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Πράγματι εντύπωση προκαλεί στην τοπική κοινωνία η μέχρι τούδε στάση της Αποκεντρωμένης (σ.σ. Του γραφείου Ξάνθης), που ενώ τόσα γράφονται και καταγγέλλονται για τις πρακτικές κάποιων και τις απευθείας αναθέσεις  που έχουν γίνει πλέον ρουτίνα στον σημερινό Δήμου του κυρίου Τσέπελη και παράλληλα έχουν καταγγελθεί  τόσα για την ΔΕΥΑΞ και τις συνεδριάσεις της, δεν…κινείται φύλλο σε αντίθεση βέβαια των όσων συνέβαιναν επί Δημαρχόπουλου από την ίδια υπηρεσία…!
Το ερώτημα βέβαια που γεννιέται είναι άλλο. Αυτό οφείλεται σε εντολές του προϊσταμένου τους κυρίου Σάββα  ή κάτι άλλο…συμβαίνει με τους υπαλλήλους;
Επισημαίνω βέβαια ότι επί Δημαρχόπουλου επισκέπτονταν την Αποκεντρωμένη για θέμα της ΔΕΥΑΞ σύσσωμοι οι Φανουράκης Ιπποκράτης Καμαρίδης και Ανταμπούφης.
Έτσι ως υπενθύμιση…
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Οπαδός του χωριού…Μύκης «βρώμισε» το μάρμαρο του Δημαρχείου;

ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΔΡΕΒΑΝΟΣ: Έργο της δικής μου διοίκησης στη ΔΕΥΑΞ, το έργο του πόσιμου νερού με Π/Υ 242149 ΕΥΡΏ!!!

Με αφορμή την επίσκεψη του Μέτιου στην ΔΕΥΑΞ και τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ σχολίασε τα παρακάτω:

Αναλυτικά όλη η ανάρτηση του πρώην Προέδρου στο f.b έχει ως εξής:

Αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της TV Ροδόπη Αν. Μακεδονίας- Θράκης, η ένταξη έργων, ύψους 2,7 εκατομμυρίων, που αφορούν τη διαχείριση και ασφάλεια του πόσιμου νερού. Μεταξύ των έργων συμπεριλαμβάνεται και το έργο με Π/Υ 242.149,00 Ευρώ, που είχε προταθεί από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΞ τον Νοέμβριο του 2018.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία του προέδρου της ΔΕΥΑΞ, εντός του γραφείου του, στην οποία ποζάρουν, μαζί με τον πρόεδρο της επιχείρησης, ο περιφερειάρχης Αν.Μακεδο-νίας και Θράκης, ο δήμαρχος Ξάνθης, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Κων/νος Κουρτίδης.

Φαντάζομαι ότι, όταν θα ενταχθεί έργο της παρούσας διοίκησης, η φωτογραφία που θα αναρτηθεί στα ΜΜΕ θα περιλαμβάνει και τον κύριο Πρωθυπουργό και ίσως και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Διοίκηση Σδρέβανου, είχε υποβάλλει για ένταξη επτά συνολικά έργα, από τα οποία, τρία έργα ήδη εκτελούνται, δύο άλλα εντάχθηκαν πρόσφατα, για τα οποία βέβαια η παρούσα διοίκηση δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους συνδημότες μας, ενώ το έβδομο βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης. Όλα αυτά χωρίς παράτες, φωτογραφίες κ.λ.π, τα οποία, όταν παράγεις έργο, είναι περιττά.

Νίκη της ΔΑΚΕ και στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ξάνθης!  

Μετά τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης (εδώ), πρωτιά της Δ.Α.Κ.Ε. ανέδειξαν οι εκλογές και στην Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ψήφισαν 666 (λευκά 45, άκυρα 24) και έλαβαν:

Δ.Α.Κ.Ε. 197 ψήφους (33%), δύο έδρες

Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών 180 ψήφους (30%), δύο έδρες

Ανεξάρτητος Συνδυασμός Καθηγητών 175 ψήφους (29%), δύο έδρες

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜε) 45 ψήφους (8%), μία έδρα.

Για το διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται οι Σοφία Ζήση και Χρήστος Ιωαννίδης (Δ.Α.Κ.Ε.), Μαρία Λουκοπούλου και Αστέριος Ιωαννίδης (Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών), Κωνσταντίνος Κασάπης και Γεώργιος Μέλλιος (Ανεξάρτητος Συνδυασμός Καθηγητών) και Βασιλική Γεωργιάδου (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών).

Διάσωση 20 αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι (20) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες της Πέμπτης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. νότια λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Αλεξανδρούπολης.

15χρονος διέρρηξε αυτοκίνητο στην Κομοτηνή

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 15χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε, την 31-10 / 1-11-2019, διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Κομοτηνή και αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρήματα.

Frontex: Αύξηση 42% των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα το 2019

Παρά τη μείωση που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ο συνολικός αριθμός μεταναστών που καταγράφηκαν στην περιοχή μας τους πρώτους 11 μήνες του 2019 ήταν 42% υψηλότερος σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Frontex. Συγκεκριμένα πέρασαν στην Ελλάδα 74.100 άτομα.

Την ίδια ώρα το σύνολο των ευρωπαϊκών μεταναστευτικών διαδρομών για τους πρώτους 11 μήνες του 2019, στο σύνολο της Ευρώπης, ήταν χαμηλότερο κατά 10% σε σχέση με πέρσι.

Το 2019, στην πορεία της ανατολικής Μεσογείου, οι Αφγανοί αντιπροσώπευαν περίπου έναν από τους τρεις εντοπισθέντες, ενώ οι Σύροι αντιπροσώπευαν το ένα τέταρτο των καταγραφών.
Στα Δυτικά Βαλκάνια υπήρξαν περισσότερες από 1.900 καταγραφές παράνομων διελεύσεων τον Νοέμβριο.
Ο αριθμός των μεταναστών που επέλεξαν να διασχίσουν τη Δυτική Μεσόγειο τον Νοέμβριο μειώθηκε κατά 80% από τον προηγούμενο μήνα σε 950.
Ο αριθμός των μεταναστών που διήλθαν μέσω της Κεντρικής Μεσογείου τον Νοέμβριο ήταν σχεδόν 1.200 ή 46% λιγότερο από ό,τι τον προηγούμενο μήνα.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Η «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ» θα διεκδικήσει τα δίκαιά της και την αδικία και ζημιά που έχει ήδη υποστεί από τον Δήμο Ξάνθης, ανεξάρτητα με τα όσα «περίεργα» μεθοδεύτηκαν εναντίον της με την νέα απόφαση του Υπουργείου Τύπου. Αδικίες που αφορούν μάλιστα και άλλους Δήμους και δημόσιες  υπηρεσίες του Νομού Ξάνθης. Κάποιοι λοιπόν κακώς επαναπαύτηκαν..!

Έβρος: Ο αστυνομικός σκύλος μύρισε τα ναρκωτικά που είχε κρύψει 37χρονος στο αυτοκίνητο του

Συνελήφθη την Πέμπτη (12-12-2019) το απόγευμα, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 355 γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, βρέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Νέο κόμμα από Αχ. Νταβούτογλου στην Τουρκία

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου παρουσίασε χθες το νέο κόμμα του, το Κόμμα του Μέλλοντος, καταγγέλλοντας την «προσωπολατρεία» και μιλώντας για την ανάγκη σεβασμού του κράτους δικαίου και της ελευθεροτυπίας, σε έμμεση αναφορά στον Ταγίπ Ερντογάν και την αυταρχική παρεκτροπή για την οποία καταγγέλλεται.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπήρξε πρωθυπουργός υπό τον Ερντογάν στην περίοδο 2015-2016 πριν πέσει σε δυσμένεια λόγων των διαφωνιών του με τον αρχηγό του τουρκικού κράτους, τη στιγμή που έδινε την εντύπωση ότι επιδιώκει περισσότερη αυτονομία δράσης.

Κατά τη διάρκεια τελετής στην Άγκυρα, ο Νταβούτογλου επισημοποίησε την ίδρυση του Κόμματος του Μέλλοντος και παρουσίασε το έμβλημά του, ένα φύλλο πλάτανου, που συμβολίζει τις στέρεες ρίζες, σε χρώμα πράσινο, το χρώμα του ισλάμ, σε ένα νεύμα προς τους απογοητευμένους συντηρητικούς υποστηρικτές του προεδρικού AKP.

Συνελήφθη 67χρονος σε χωριό της Καβάλας με 270 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 700 γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθη την Πέμπτη (12-12-2019) το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 67χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει 270 πακέτα τσιγάρων και 14 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων και η ποσότητα λαθραίου καπνού.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

Στις 17 Δεκεμβρίου η e-πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Στις 17 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. Σημειώνεται πως υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στο σύστημα με τους κωδικούς του Taxisnet, να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους, να συμπληρώνουν τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση και να συναινέσουν στην άντληση των αναγκαίων στοιχείων για όλα τα μέλη του νοικοκυριού από το Taxisnet. Αμέσως μετά, θα ενημερώνονται για το εάν δικαιούνται τα 700 ευρώ και, σε θετική περίπτωση, θα καλούνται να δηλώσουν έγκυρο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).