Σσσσ… ψίθυροι – Ευρωεκλογές: Τι ψήφισαν οι Ελληνες του εξωτερικού

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Το γεγονός, όμως, ότι τελικώς τα πρόσωπα που επικράτησαν ως υποψήφιοι
Δήμαρχοι δεν αποτελούν για εμάς, παρά τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, μας
‘λείο την τοπική αυτοδιοίκηση. Από την άλλη ένα δίκτυο προσωπικών συμφερόντων και αδιαφάνειας που τοποθετείται πάνω από τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.
Πιστοί, όμως, στην αξία της ελεύθερης βούλησης δεν θα μπορούσαμε να
υποδείξουμε «γραμμή» στους συνδημότες και στις συνδημότισσές μας, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ούτε θεωρούμε έντιμη την επιλεκτική επίκριση του ενός εκ των δύο, υποδεικνύοντας, έμμεσα, ως καταλληλότερο τον άλλον!
 (Από την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Γιώργου Χατζηθεοδώρου)
-Νάμαστε ειλικρινείς…Η πιο ξεκάθαρη δημόσια δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Ανταρσύα μου «θύμισε»η ανακοίνωση του συνδυασμού Γιάννη Παπαχρόνη. Πιστοί λέει στην ιδρυτική μας διακήρυξη…σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά, αποδοκιμάζοντας και τις δυο επιλογές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το παλιό πολιτικό κατεστημένο κατεστημένο που κρατά τον Δήμο καθηλωμένο και απαξιωμένο εδώ και πολλά χρόνια, αναφέρει ο αρχηγός Γιάννης Παπαχρόνης στο βίντεο…!
Να πάω Γιάννη μου και να κάνω αυτό που λές, αλλά πως επακριβώς να  το…κάνω;
Να καθίσω στην ουρά Γιάννη μου κι όταν έρθει η ώρα μου να πάρω  δηλαδή τα  ψηφοδέλτια του Δημαρχόπουλου και του Τσέπελη και να γράψω επάνω τα ονόματά τους, ή μήπως να γράψω καλύτερα το όνομα… Παπαχρόνης; Και ακυρώνοντας και τους δυο, να βγάλω  το….DEB, τον Μετέ και τον…χειρότερο;

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης στο Νατάσσα η Επιτροπή Οικοπέδων του ΔΕΡΑΣ

Κλειστά επ’ αόριστον τα διαγνωστικά κέντρα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις 10 Ιουνίου

Νέα κινητοποίηση για τις 10 Ιουνίου αποφάσισε το συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Είχε προηγηθεί τριήμερη απεργία (23-25 Μαΐου).

Οι Ενώσεις Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών γιατρών διαμαρτύρονται για τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους, ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ.

Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι ιατρικών συλλόγων και διαγνωστικών κέντρων αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους που θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστεί έως να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Επίσης αποφασίσθηκε να δρομολογηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να ενημερωθούν για τα κρίσιμα ζητήματα, που όπως αναφέρουν, «απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου».

Αυξήθηκαν κατά 32,5% οι προσφυγικές ροές σε μια εβδομάδα

Αυξήθηκαν κατά 32,5% την περασμένη εβδομάδα οι προσφυγικές ροές στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα το διάστημα 20-26 Μαΐου έφθασαν στη χώρα μας 889 άτομα.

Την Τετάρτη ένα πλοίο του Frontex διέσωσε 60 άτομα ανοιχτά της Σύμης και τα μετέφερε στο Κέντρο Κράτησης στο Βαθύ της Σάμου.

Στη Λέσβο βρίσκονται 6.622 άτομα, στη Σάμο 3.756, στη Χίο 2.042, ενώ ο πληθυσμός έχει αυξηθεί στη Λέρο όπου βρίσκονται 1.245 άτομα, αλλά και στην Κω, όπου παραμένουν 1.929 άτομα. Η αύξηση του πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην Κω έχει θορυβήσει της τοπική κοινωνία λόγω κυρίως της τουριστικής περιόδου η οποία έχει ήδη αρχίσει.

Το σύστημα υποδοχής στην Ελλάδα βρίσκεται στο όριό του καθώς σε όλη τη χώρα παραμένουν πλέον πάνω από 75.000 άτομα

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Νέα πιθανή καταληκτική ημερομηνία υποβολής

Λόγω των μεταβολών που επήλθαν σε κωδικούς του Εντύπου Ε1 μετά την έκδοση της απόφασης Α.1201/2019 με την οποία τροποποιήθηκε η απόφαση Α.1041/2019, σε συνάρτηση με τη προκήρυξη των Εθνικών εκλογών, αναμένεται να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η πιθανή ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι η 29η Ιουλίου 2019.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Επανακαταμέτρηση ψήφων ζητά η Μ. Γκουγκουσκίδου στο δήμο Ορεστιάδας

Την επανακαταμέτρηση ψήφων και την ταυτοποίηση των άκυρων ψηφοδελτίων ζήτησε από το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας η επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας-Τόπος να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου. Το ποσοστό που έλαβε τελικά η παράταξη του ανθυποψήφιου της κ. Γκουγκουσκίδου, «Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή» Βασίλη Μαυρίδη, δεν είναι 50,11%, όπως αρχικά είχε καταχωρηθεί, αλλά σύμφωνα με το Πρωτοδικείο, 50,02%. Η διαφορά μεταφράζεται σε τέσσερα μόνο ψηφοδέλτια, που «χωρίζουν» , αν πιστοποιηθεί από την καταμέτρηση, το δήμο Ορεστιάδας από επαναληπτικές εκλογές, καθώς ο κ. Μαυρίδης δεν έχει το ποσοστό 50+1% που απαιτείται. «Η παράταξή μας προσφεύγει σ’ αυτή τη νόμιμη και θεσμική παρέμβαση, με αφορμή την οριακή έκβαση του αποτελέσματος και του μεγάλου αριθμού άκυρων ψηφοδελτίων» σημείωσε σε ανακοίνωσή της η κ. Γκουγκουσκίδου.

Τι ψήφισαν οι Ελληνες του εξωτερικού

Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των ψήφων από τα εκλογικά τμήματα εξωτερικού για τις ευρωεκλογές, με τη συμμετοχή να διαμορφώνεται πολύ υψηλότερα από τους εγχώριους ψηφοφόρους, στο 79,18%.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, η ΝΔ λαμβάνει 33,89% ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται αρκετά χαμηλότερα από αυτό που έλαβε εντός Ελλάδος, στο 15,28%.

Αξιοσημείωτα είναι τα ποσοστά του ΚΚΕ, που είναι τρίτο κόμμα με 14,09% ενώ και το Ποτάμι – που έλαβε 1,5%- καταλαμβάνει ποσοστό 4,95%.

Τέταρτο το ΚΙΝΑΛ με 8,58% ενώ η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 3,58%.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Αλήθεια, πως θα συνεργαστεί και πως θα κοιτάζει στα μάτια ο νέος δημοτικός μας «ηγέτης» κύριος Παπαχρόνης, όποιος κι αν είναι ο  Δήμαρχος την Δευτέρα, όταν απαιτεί να πάει σπίτι του ο γιατρός της…5ετίας, ο Τσέπελης της 30ετίας και ο Δημαρχόπουλος της 9ετίας;

Πάνω από 36.000 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των οφειλετών για ένταξη των χρεών τους στην ρύθμιση που “τρέχει” από την προηγούμενη εβδομάδα, σε ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ. Περισσότερες από 36.000 αιτήσεις μη μισθωτών κι εργοδοτών είχαν ήδη υποβληθεί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ οι ήδη ρυθμισμένες οφειλές έχουν ξεπεράσει τις 10.000.

Αναλυτικά, στον ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ έχουν υποβληθεί μέσα σε μόλις 7 μέρες λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας περισσότερες από 36.000 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις. Από αυτές, πάνω από 29.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, κατά κύριο λόγο από ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που έσπευσαν να ρυθμίσουν χρέη, εκμεταλλευόμενοι και την πρόβλεψη για δυνατότητα επανυπολογισμού των οφειλών, που οδηγεί σε μείωση της συνολικής οφειλής έως και κατά 65%.

Συνολικά, έχουν ήδη εγκριθεί περισσότερες από 10.000 αιτήσεις και πλέον, τρέχουν οι ημερομηνίες υποβολής της πρώτης δόσης αποπληρωμής του χρέους. Σχεδόν 7.000 από αυτές τις ήδη ρυθμισμένες περιπτώσεις, έχουν υποβληθεί απευθείας στο ΚΕΑΟ, καθώς αφορούν οφειλές επιχειρήσεων.

ΟΑΕΔ: Tα τελικά αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Αναρτήθηκαν χθες, τα οριστικά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων καθώς και οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2019.

Οι δικαιούχοι των Μητρώων μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την κατασκήνωση που επιθυμούν από το Μητρώο Παρόχων για κρατήσεις θέσεων. Με την άφιξή τους στην κατασκήνωση οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • τα ατομικά βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους,
  • πρωτότυπα και φωτοαντίγραφα της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους,
  • πρωτότυπα και φωτοαντίγραφα από έγγραφα ταυτοπροσωπίας των παιδιών τους.

Οι πάροχοι μπορούν να προβαίνουν σε ενεργοποιήσεις επιταγών ωφελουμένων του προγράμματος από την 15.06.2019, μόνο εφόσον έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας έτους 2019.

Προς ανακύκλωση 20 τόνοι ψηφοδελτίων

Είκοσι τόνους χαρτί από τα ψηφοδέλτια των εκλογών συγκέντρωσαν μέχρι στιγμής οι δήμοι Πυλαίας -Χορτιάτη, Θερμαϊκού και Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο προγράμματος συλλογής έντυπου χαρτιού. Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φορέα, Μιχάλης Γεράνης, υπογραμμίζοντας ότι και όλοι οι υπόλοιποι δήμοι με δική τους ευθύνη συλλέγουν για ανακύκλωση τόσο τα ψηφοδέλτια όσο και το προεκλογικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε.

«Αυτό σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης, καθώς το ανακυκλωμένο χαρτί θα επιστρέψει στις τοπικές κοινωνίες» τόνισε. Επισήμανε, μάλιστα, ότι «το κέρδος από αυτή τη διαδικασία είναι τεράστιο αν αναλογιστεί κάποιος ότι για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές σε όλη την Ευρώπη χρειάστηκε να κοπούν 150.000 δέντρα για να παραχθούν τα ψηφοδέλτια».