Σσσσ….Ψίθυροι – Δροσερό: Δύο γυναίκες έκλεβαν ρεύμα στο σπίτι τους

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Το προσφυγικό-νεομεταναστευτικό πρόβλημα και η αντιμετώπιση της προσωρινής (?) εγκατάστασης δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με λογικές “μπίζνας” και “αναπτυξιακής -οικονομικής” πολιτικής.
Υπάρχουν σοβαρές και θεμελιώδεις παράμετροι που πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα στη σκέψη των υπευθύνων:

  1. Επάρκεια και αποκλειστική διαθεσιμότητα προσωπικού περίθαλψης και ασφάλειας.
  2. Επάρκεια προσωπικού διεκπεραίωσης διαδικασιών που αφορούν σε χορήγηση ασύλου, επιστροφή στον τόπο προέλευσης κλπ.
  3. Πληθυσμιακής ισορροπίας και δυνατότητες έστω και προσωρινής συμβίωσης.
  4. Ζητήματα συνοριακής ασφάλειας και φύλαξης της συνοριακής προσπελασιμότητας.

(Ο Περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης για το προσφυγικό και την απόφαση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει Hot Spot στην ΑΜΘ)
-Μια χαρά τα λέει ο Μιχάλης Αμοιρίδης….Ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης επίσημα και ΓΡΑΠΤΑ  τι θέση παίρνει!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Τελείωσαν και οι «γιορτές» και τα «πανηγύρια» με τα…γεύματα χλιδής, τις selfies και οι…επί ένα μήνα περίπου «προετοιμασίες» της νέας  Δημοτικής αρχής, οπότε από δω και πέρα….για να δούμε, τι θα δούμε!
-Αφού το μόνο που επί ένα μήνα …βλέπουμε και θαυμάζουμε με Δήμαρχο τον κύριο Τσέπελη, είναι οι…απευθείας αναθέσεις του αντιδημάρχου του Εμμανουήλ Φανουράκη και την πλήρη απομυθοποίηση  αυτών που σε ένα μήνα θα…διορθώνανε τα πάντα και τελικά τα κάνανε…δις χειρότερα! Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις…
Κι όσο γι’ αυτούς που «χαίρονται» και «πανηγυρίζουν» στο fb; Είναι μόνο οι…υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι υποστηριχτές του Τσέπελη! Η μεγάλη πλειοψηφία του Ξανθιώτικου λαού το μόνο που αναφωνεί είναι, «που …μπλέξαμε»!
Σταύρος Μωρ.
(σ.σ. Τα παράπονα κύριοι στα Κιμμέρια, στο Deb και στο Δροσερό…Θέλει κι ερώτημα; Και με το χέρι στη καρδιά…Αλήθεια ποιος δεν τα περίμενε αυτά που «ζούμε»…;)

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Οι Εύζωνες έκλεψαν τις εντυπώσεις στην υπό βροχή παρέλαση για την επέτειο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Πόλης.

ΛΗΞΗ «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ» για το ύποπτο όχημα που θεωρήθηκε ότι επιχειρεί να αποπλανήσει παιδιά!

ΛΗΞΗ «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ» για το ύποπτο όχημα που θεωρήθηκε ότι επιχειρεί να αποπλανήσει παιδιά! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που είχε το KavalaWebNews.gr το όχημα εντοπίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία και αφού ελέγχθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με τις καταγγελίες που έγιναν. (σ.σ. Για δήθεν αποπλάνηση παιδιών…)

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μια γυναίκα, θεώρησε ύποπτες κάποιες κινήσεις και έκανε την ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό. Έτσι λοιπόν, η είδηση πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, έπειτα από τις κοινοποιήσεις που έγιναν στο Facebook, κάτι που ανησύχησε τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών Καβάλας, Ξάνθης και περισσότερο της Δράμας.

Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας ήτανε άμεση και ευτυχώς τέλος καλό, όλα καλά.

«Με 2.500 ευρώ θα σας πάω στην Ελλάδα» -Διακινητής μεταναστών έκανε διαφήμιση μέσω Facebook

Διακινητής μεταναστών χωρίς κανένα δισταγμό αποφάσισε να διαφημίσει τη… δουλειά του μέσω του Facebook και προσπάθησε να προσελκύσει κόσμο που θέλει να έρθει στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ανέφερε «Έτσι θα περάσετε στην Ελλάδα, δεν θα σας πειράξει κανείς, θα σας πάρουμε με αυτοκίνητο και θα πάρετε και διαβατήριο».

Το βίντεο που αναρτήθηκε μέσω σελίδας του Facebook και μετέδωσε το OPEN TV, ενώ την ίδια στιγμή οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά δεν έχουν τέλος.

Το κόστος για τη διακίνηση κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 3.500 ευρώ και ξεκινάει από τη Συρία και μέσω του Έβρου ο τελικός προορισμός είναι η Θεσσαλονίκη ή η Αθήνα.

Μεταξύ άλλων η διαφήμιση του διακινητή στο Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βγαίνοντας στον κεντρικό δρόμο θα σας περιμένει “ταξί” στο Πραγγί και θα σας πάει στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα…», λέει ο άνδρας ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται και ως το «λιοντάρι της διακίνησης».

Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για το Χιονοδρομικό Φαλακρού

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται ο μειοδοτικός διαγωνισμός για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού για τη χιονοδρομική περίοδο 2019-2020.

Ήδη υπάρχει ανάδοχος για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση και τον εκχιονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού και όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας στο επόμενο διάστημα, θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα.

Επίσης η Π.Ε. Δράμας, υλοποιεί  νέα τεχνικά έργα-παρεμβάσεις, για τα οποία υπεγράφησαν ήδη οι σχετικές συμβάσεις και θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι τεχνικές αυτές παρεμβάσεις αφορούν:

Α)  Σε τμήματα του οδικού δικτύου  (βελτιώσεις στον δρόμο προς το Νευροκόπι, και αντίστοιχες βελτιώσεις στον δρόμο προς Καβάλα)

Β) Στις  Λιμνοδεξαμενές ΤΟΕΒ Ρέμβης, Μαυροβάτου Κ.Βροντούς και Δασωτού με στόχο την ενίσχυση του αρδευτικού δικτύου.

Γ) Επισκευές και συντηρήσεις δημοσίων κτηρίων.

60χρονος αλλοδαπός οδηγούσε χωρίς δίπλωμα στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής

Συνελήφθη την 5-10-2019 το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 60χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Τελικά τι γίνεται με τους κυρίους Μάκη Τζάτζο και Μάκη Καμπριολέ που με υπογραφή του νέου Δήμαρχου Ξάνθης θα αναλάμβαναν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, καθήκοντα…έμμισθων συνεργατών; Ο πρώτος σε θέματα αθλητισμού και ποδοσφαίρου και ο δεύτερος στα θέματα των Ρομά του Δροσερού;

Εντοπισμός και διάσωση 37 αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβη,  πρωινές ώρες της Κυριακής, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  νοτιοανατολικά του λιμένα Αλέξανδρούπολης περί τα 3,5 ν.μ. από την ακτή, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Δροσερό: Δύο γυναίκες έκλεβαν ρεύμα στο σπίτι τους

Στη σύλληψη δύο γυναικών στο Δροσερό, της Ξάνθης, προχώρησαν Αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 43 και 29 ετών οι οποίοι προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας πραγματοποιήσει παράνομη επανασύνδεση των οικιών τους με το δίκτυο.  Σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίσθηκε δικογραφία.

Στα ύψη πάλι το πετρέλαιο θέρμανσης

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν και εφέτος οι καταναλωτές για να ζεσταθούν, καθώς η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει το ένα ευρώ ανά λίτρο, όπως εκτιμούν οι επαγγελματίες του χώρου. Συγκεκριμένα, η τιμή εκκίνησης στα μεγάλα αστικά κέντρα θα διαμορφωθεί στα 1,060 ευρώ και μόνο για ποσότητες άνω των 1.000 λίτρων. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τους καταναλωτές που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Εκεί, οι κάτοικοι θα πληρώσουν πιο ακριβά τη θέρμανση, καθώς το κόστος πετρελαίου υπολογίζεται ότι θα ανέβει και άλλο.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι στα νησιά και ειδικά στην Κρήτη η τιμή εκκίνησης ενδέχεται να διαμορφωθεί στα 1,160 ευρώ, ενώ στις Κυκλάδες στα 1,220 ευρώ το λίτρο.

Οι επαγγελματίες εκτιμούν, μάλιστα, ότι η τιμή του πετρελαίου δεν αποκλείεται να παρουσιάσει αυξητική άνοδο κάνοντας λόγο για περιθώριο κέρδους 70 ευρώ/1.000 λίτρα, το οποίο θα διαχυθεί σε εταιρείες, μεταφορείς και πρατηριούχους.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η τελική τιμή στο πετρέλαιο θα εξαρτηθεί από τη διαμόρφωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, με την οριστική απόφαση να λαμβάνεται από το Υπουργείο Οικονομικών, μετά την ξεκάθαρη εικόνα που θα έχει για το εφετινό πλεόνασμα.

Καβάλα: Ψάρεψαν καρχαρία-αλεπού 2 μέτρων και 200 κιλών

Mε μια έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι οι ψαράδες ενός αλιευτικού στην Καβάλα, όταν σηκώνοντας το αγκίστρι, αντίκρισαν έναν μεγάλο καρχαρία-αλεπού, μόλις 5 μίλια από την ακτή.

Σύμφωνα με το kavalapost.gr το κήτος ξεπερνούσε τα 2 μέτρα και έφτανε τα 200 κιλά, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που αλιεύεται το συγκεκριμένο είδος στα νερά του βορείου Αιγαίου.

Οι καρχαρίες-αλεπούδες είναι γνωστοί και ως αλεποκαρχαρίες, αλεπόσκυλοι και καρχαρίες θεριστές. Είναι μεγάλοι καρχαρίες που βρίσκονται σε εύκρατα και τροπικά νερά ωκεανών σε όλον τον κόσμο. Αν και περιστασιακά εμφανίζονται στα ρηχά, παράκτια ύδατα, είναι κυρίως πελαγικά είδη.

Προτιμούν τον ανοικτό ωκεανό, χωρίς να πάνε βαθύτερα από 500 μέτρα (1.600 πόδια). Οι κοινοί αλωπίες τείνουν να είναι πιο συχνοί σε παράκτια ύδατα πάνω από την ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα. Τρέφονται με ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, μαλακόστρακα και σπάνια με θαλασσοπούλια.

Ροδόπη: Σύλληψη 43χρονου για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη την 3-10-2019 το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 43χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 1 κυνηγετικό όπλο, 9 φυσίγγια, 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης και 6 σύριγγες.