ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Τα εκατοστά Ελευθέρα της Ξάνθης, με τους Συλλόγους Ξανθιωτών στην Αθήνα

Πραγματικό μυστήριο αποτελεί η απουσία του νέου Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη από το γεύμα του κυρίου Τσέπελη (με οργανωτή τον κύριο Φανουράκη…) στην Λέσχη Αξιωματικών Ξάνθης προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Πάντως το…φιλέτο συναγρίδας σίγουρα δεν ήταν η αιτία…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Με μια πολύ πατριωτική και υπερήφανη ανάρτηση σχολίασε ο Εύζωνας Βασίλης Σδράλης την εμπειρία του για την παρέλαση των Ευζώνων στη Ξάνθη για τα 100 χρόνια Απελευθέρωσης της πόλης.

Αυτούσια όλη η ανάρτησή του στο fb

Vasilis Sdralis: Και έχουμε μείνει μόνοι μας, μέσα στη βροχή κάνοντας μια ώρα ακινησία, και το κοκκινο χρώμα από το φαριο να τρέχει στα μάτια μας, τα τσαρούχια μας να κολυμπάνε μέσα στο νερό, τα λευκά μας να έχουν γίνει 2 φορές πιο βαριά ,αλλά εμείς να μην νιώθουμε τίποτα,να περιμένουμε πως και πως να παρελασουμε,να περιμένουμε, περιμένουμε να σπάσουμε τα πόδια μας για τους ΕΛΛΗΝΕΣ που ήταν εκεί για τους ΕΛΛΗΝΕΣ που πετούσαν τις ομπρέλες τους για να μας χειροκρότησουν ,για τους ΕΛΛΗΝΕΣ που μας πετούσαν ροδοπέταλα από τα μπαλκόνια,για τους ΕΛΛΗΝΕΣ που μας άφησαν Δάφνινο στεφάνι για να περάσουμε από πάνω , για αυτούς τους ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΠΑΜΕ , ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΎΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΣΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΈΛΛΗΝΑΣ!!!

….

*Η παραπάνω ανάρτηση μάλιστα συγκίνησε ιδιαίτερα τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο που την Κυριακή βρίσκονταν στην Αθήνα για τα 100 χρόνια Απελευθέρωσης της πόλης που επεδίωξε και είχε συνάντηση μαζί του, μη μπορώντας να κρύψει την συγκίνησή του για την υπερήφανη ανάρτηση του ΕΥΖΩΝΑ Βασίλη Σδράλη:

Ιδού τι αναφέρει η σχετική δήλωση του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου στο fb:

«Ζήτησα στην Αθήνα σήμερα, να δω και να συγχαρώ ΤΟΝ ΕΥΖΩΝΑ, τον Βασίλη Σδράλη το 19χρονο αυτό παλληκάρι από την Τρίπολη που με την ανάρτησή του, για τα 100 χρόνια των Ελευθερίων της Ξάνθης, μάς έκανε όλους ακόμα ποιο περήφανους και ευλογημένους που είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. Τον συνάντησα μαζί και με άλλους Εύζωνες που βρέθηκαν στην Ξάνθη τις προηγούμενες μέρες. Τους συνεχάρει όλους, αισθάνονταν όλοι τους το ίδιο και με ευχαρίστησαν για την τεράστια αγάπη που εισέπραξαν από τους Ξανθιώτες.

Ο Βασίλης, μου είπε : Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας. Πραγματικά είναι κάτι που δεν το περιμέναμε!!»!

*Ένας απόφοιτος του ΔΠΘ ανέλαβε την προεδρεία της ΟΝΝΕΔ. Πρόκειται για τον Παύλο Μαρινάκη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα και σπούδασε στη Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης – Από το 2012 είναι δικηγόρος Αθηνών με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια, εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του.

 

*Τα 100 χρόνια Ελεύθερης Ξάνθης γιορτάστηκαν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ξανθιωτών Αττικής και τον Δήμο Ξάνθης στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, ξεκίνησε με Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών  και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης , ενώ σε πομπή, αμέσως μετά, τα λάβαρα των συλλόγων με νέες που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές  και οι συμμετέχοντες, έφτασαν στην Πλατεία Συντάγματος,  συνοδευόμενοι από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, όπου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη,  πραγματοποιήθηκε κατάθεση Στεφάνων.

…..

 

*Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ.  Μανώλης Τσέπελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γ. Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής,  ο Πρόεδρος των Συλλόγων Ξανθιωτών Αθήνας κ. Νικόλαος Βαλμάς και τα μέλη των  Συλλόγων.

….

*Επίσης,  παρέστησαν εκ μέρους του Δήμου Ξάνθης ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζερενίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρούπολης Τάσος Συμεωνίδης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος κ.α.

*Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας,  παρατέθηκε δεξίωση κατά την οποία ο Δήμαρχος Ξάνθης παρέδωσε  στον Πρόεδρο των Συλλόγων Ξανθιωτών κ. Νικόλαο Βαλμά αναμνηστικό δώρο – πλακέτα για τα 100 χρόνια των Ελευθερίων της Ξάνθης και όλοι οι παρευρισκόμενοι παρέλαβαν  αναμνηστικό έμβλημα πέτου,  για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Ξάνθης.

(σ.σ. Από γλέντια, χαρές, φωτογραφίες και τραπεζώματα πάντως μια χαρά πάμε…Κανείς δεν πρέπει να έχει παράπονο με τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης και τους επιτελείς του…)

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ