Σσσσ….. Ψίθυροι – Αντικαπνιστικός νόμος: Πάνω από 200 κλήσεις την πρώτη μέρα λειτουργίας του 1142

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Μέχρι τη Γερμανία ταξίδεψε η χάρη του νέου δημάρχου Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη, ο οποίος προσφάτως παρέστη σε εκδήλωση τοπικών μειονοτικών συλλόγων που αυτοπροσδιορίζονται ως «τουρκικοί».
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εστία», ο κ.δήμαρχος κέρδισε τα εύσημα της αυτοαποκαλούμενης»Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», η οποία έχει ως έμβλημά της τους νομούς της Θράκης, βαμμένους σε πράσινα χρώματα. Στα χρώματα της σημαίας του βραχύβιου ανεξάρτητου κράτους της Θράκης.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χαλίτ Χαμπίμπογλου αποδίδει τα εύσημα στον δήμαρχο, γιατί είναι ο πρώτος μετά από πολλά χρόνια που νομιμοποίησε με την παρουσία του τους απαγορευμένους από τον Άρειο Πάγο «τουρκοσυλλόγους», ενώ χρησιμοποιεί κατά σύστημα τον όρο «τουρκική κοινότητα» -ούτε καν μειονότητα, κατά τα πρότυπα της φρασεολογίας του Ραούφ Ντενκτάς.
(Από το 6στηλο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑΣ για τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη)
-«Μπαρούτι» θυμίζει πλέον η συγκεκριμένη υπόθεση…Που αν «εκραγεί» θα συμπαρασύρει πολλούς…!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Συνεχίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης να «αποκλείουν» την «Αδέσμευτη» από τις δημοσιεύσεις του Δήμου Ξάνθης και δυστυχώς και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης  ακολούθησε το ίδιο μοτίβο με τον συνάδελφό του αντιδήμαρχο Μανώλη Φανουράκη!!! Η σύμπτωση; Συνεχίζουν σκανδαλωδώς οι κύριοι του Δήμου Ξάνθης, να στέλνουν τις δημοσιεύσεις σε συγκεκριμένες εφημερίδες που έχουν εξελιχθεί σε γραφεία τύπου του κυρίου Τσέπελη!!!
Και φυσικά εμπλέκονται και ευθύνονται και οι υπηρεσίες στο συγκεκριμένο θέμα, πλην του υπογράφοντος αντιδημάρχου…!
Και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ξάνθης κύριο Κυριάκο Πεπονίδη..
Η σύμπτωση; Και στις δημοσιεύσεις των πολιτικών γάμων, «περιέργως» οι περισσότερες δημοσιεύσεις προωθούνται σε συγκεκριμένο έντυπο που 24 ώρες λιβανίζει συγκεκριμένο αντιδήμαρχο…! Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Με Φανουράκη ξεκίνησε χθες στις 15.00 το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης διότι ο Δήμαρχος κ.Τσέπελης ήταν απασχολημένος στο…γραφείο του!
(σ.σ. Φταίνε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που δεν σηκώθηκαν
να αποχωρήσουν εκείνη την ώρα…)

Απάντηση ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη στους ισχυρισμούς Αραχωβίτη για την ΕΒΖ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέσεις και σπέκουλα, η Κυβέρνηση έργα και αποτελέσματα

 

Με αφορμή την ανακοίνωση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΒΖ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δήλωσε τα εξής:

«Ενημερώνουμε τον κ. Αραχωβίτη ότι παραλάβαμε ανεπίλυτο το ζήτημα των τεύτλων και εξαιτίας της ανυπαρξίας συμβάσεων κινδύνευαν τα πάντα να μην έχουν οποιαδήποτε διέξοδο.

Τέσσερα χρόνια λύση στο θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης δεν είχε δοθεί παρά μόνο λόγια και υποσχέσεις στους τευτλοπαραγωγούς χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε πραγματική δέσμευση και κυρίως χωρίς να υπάρχει λύση στο κύριο και μεγάλο θέμα από το οποίο εξαρτάται το εισόδημα τους και αυτό είναι η βιομηχανία ζάχαρης.

Η Κυβέρνηση αγωνίστηκε για τη λύση του συγκεκριμένου ζητήματος, αυτή πέτυχε την κατάρτιση συμφωνίας με την οποία εξασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, χάρη σε αυτή τη συμφωνία οι τευτλοπαραγωγοί παραδίδουν προϊόν στη βιομηχανία ζάχαρης και χάρη σε αυτή την παράδοση δικαιούνται και τη συνδεδεμένη ενίσχυση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέσεις και σπέκουλα πάνω στην αγωνία των αγροτών, η Κυβέρνησή μας έργα και αποτελέσματα».

Παράδοση κουμπαρά για τη μικρή Στέλλα από τον Πολιτιστικό σύλλογο Ιάσμου

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου παρέδωσε τον κουμπαρά της Γιορτής Τσίπουρου,ο οποίος υπήρχε για την μικρή Στέλλα,στον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Αθλητικής Ένωσης Ποντίων Ροδόπης Μιχάλη Κακουλίδη,ο οποίος είχε την οργανωτική ευθύνη των εκδηλώσεων για τον σκοπό αυτό.

Ευχόμαστε στη μικρή Στέλλα,επιτυχία σε όποιες ιατρικές επεμβάσεις κάνουν την ζωή της καλύτερη.

Αντικαπνιστικός νόμος: Πάνω από 200 κλήσεις την πρώτη μέρα λειτουργίας του 1142

Συνολικά 235 κλήσεις δέχθηκε η τηλεφωνική γραμμή 1142 για το κάπνισμα, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας της, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Από αυτές, 58 αφορούσαν καταγγελίες, 22 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος, 66 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο, 58 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν, 14 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο και 17 αφορούσαν σε άλλο ζήτημα.

Στη Λαμία, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας και αστυνομικοί, ενεργώντας μετά από καταγγελία στην γραμμή «1142», έπιασαν το μεσημέρι της Τετάρτης «επ’ αυτοφώρω» πελάτη καφετέριας να καπνίζει και του επέβαλλαν το προβλεπόμενο πλέον πρόστιμο των 100 ευρώ.

Η τηλεφωνική γραμμή 1142 ενημέρωσης και υποστήριξης για καπνιστές και μη, τέθηκε την Τρίτη σε λειτουργία, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Καλώντας στο 1142, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούνγια το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, να αναφέρουν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας και να ζητήσουν βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος.

Μπαράζ επιδομάτων: Πότε πληρώνονται επίδομα παιδιού, ΚΕΑ- Ολες οι παροχές ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει ότι τις επόμενες μέρες καταβάλλονται μια σειρά από επιδόματα και παροχές στις παρακάτω ημερομηνίες:

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου: Καταβολή Επιδόματος Παιδιού, Προνοιακών Αναπηρικών και Διατροφικών Επιδομάτων.

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου: Καταβολή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), Επιδόματος Στέγασης (ενοικίου), Στεγαστικής Συνδρομής, Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και σύνταξη υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

Παράταση έως 30/6 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης κατέθεσε χθες στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου «Απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔEH, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ», την τροπολογία που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το θέμα των αυθαιρέτων.

Με βάση τα νέα δεδομένα, όλοι έχουν περιθώριο να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους με την ισχύουσα νομοθεσία μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Από εκεί και πέρα διαμορφώνεται ένα πλαίσιο που συνδέει την τακτοποίηση των αυθαιρέτων [εκτός από τις σοβαρές αυθαιρεσίες της κατηγορίας 5, που δεν θα μπορούν να τακτοποιηθούν μετά την 30/6/2020], με το μέτρο της ηλεκτρονικής ταυτότητας. Αυτό θεωρείται από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως βασικό μέσο αποτροπής της αυθαίρετης δόμησης στο μέλλον και απαραίτητο στοιχείο ορθολογικού χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού.

Υπογραμμίζεται ότι η τακτοποίηση αυθαιρέτων δεν αφορά κατασκευές ή αλλαγές χρήσης μεταγενέστερες της 28ης Ιουλίου 2011.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η…ομοφωνία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο νέο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού με προεξέχοντα μάλιστα τον μέχρι πρότινος…λάβρο κατά Τσέπελη, Πασχάλη Λύρατζη! Αν δηλαδή αφαιρέσει κανείς το ΛΕΥΚΟ της Ειρήνης Χαριτωνιδου που είναι προς τιμή της η στάση της ως εκπρόσωπος της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους…αίνιγμα αποτελεί η στάση των υπολοίπων! Πραγματικό αίνιγμα…

Τέλος οι ουρές στις εφορίες – Ξεκινά η διασύνδεση ΑΑΔΕ – Μητρώου Πολιτών

Ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου η διασύνδεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το Μητρώο Πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών μέσω του αναβαθμισμένου Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν οι ίδιοι τα έγγραφα στις φορολογικές αρχές για ληξιαρχικά γεγονότα που τους αφορούν όπως η γέννηση, γάμος, σύμφωνο συμβίωσης, διαζύγιο, θάνατος ή άλλες μεταβολές στην οικογενειακή τους κατάσταση.

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης «οι πολίτες απαλλάσσονται από ένα σημαντικό βάρος και μια ταλαιπωρία δεκαετιών που σχετίζεται με την προσκόμιση πιστοποιητικών στην εφορία για σημαντικές πράξεις όπως η σύναψη γάμου, συμφώνου συμβίωσης κ.α. Προχωράμε με σταθερά βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με γνώμονα την απλοποίηση των διαδικασιών και την επικοινωνία των φορέων του Δημοσίου».

Κομοτηνή: Συνελήφθη 40χρονη οδηγός με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

Συνελήφθη την 20-11-2019 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 40χρονη ημεδαπή, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ όπως προέκυψε οι γνήσιες πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος είχαν αφαιρεθεί από αστυνομική υπηρεσία για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατασχέθηκε το παραπάνω ζεύγος πλαστών πινακίδων.

Διάσωση 40 αλλοδαπών σε θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα (40) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά “ΔΡΑΓΑΝΑΣ” Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, ενώ μεταξύ αυτών συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός χωρίς δίπλωμα οδήγησης

Συνελήφθη την 20-11-2019 το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 21χρονος αλλοδαπός διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.