ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Η CODA PROJECT την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου θα εμφανιστούν σε καφέ – μπαρ της Χρυσούπολης. Λεπτομέρειες σύντομα.

*Μπαίνουμε λοιπόν από την ερχόμενη Δευτέρα για τα καλά στα Χριστούγεννα και ιδού οι θαυμάσιες εκδηλώσεις που ακολουθούν.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Κάλαντα στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

Πλατεία Δημοκρατίας, κεντρική σκηνή, ώρα: 11:00

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης. Διευθύνει: ο Θεόδωρος Μανώλης.

Εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης.

Η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «Τραντέλλενες» με μελωδίες στο πνεύμα των ημερών.

……

*Πλατεία Δημοκρατίας, κεντρική σκηνή, ώρα:13:00

Παραδοσιακοί χοροί και δρώμενα

Η «Καμήλα» είναι ένα ακόμη Θρακιώτικο έθιμο της παραμονής των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς. Ο καμηλιέρης οδηγεί την καμήλα σε όλα τα σπίτια τον χωριού για το καλό και την υγεία και οι νοικοκυραίοι του προσφέρουν πρόθυμα λουκάνικα και χρήματα. Στη διάρκεια της περιφοράς γίνονται διάφορα ευτράπελα, ενώ συχνά ο θίασος μπλέκεται με τους θεατές και στήνει αυθόρμητα χορό.

Οργάνωση: Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

*Στο μεταξύ λειτουργεί κανονικά από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο διοικητήριο ΚΑΡΟΥΖΕΛ που μίσθωσε ο Δήμος Ξάνθης και θα μπορούν να κάνουν βόλτες ΔΩΡΕΑΝ όλα τα παιδάκια…

Που θα πρέπει όμως να συνοδεύονται!

….

ΚΑΚΙΕΣ
Μερικοί άνθρωποι τελικά είναι μόνο «λόγια», «θα» κι όπου θα και θα και θα…πάψε βρε παραμυθά! Πρώην δημοφιλής και γνωστός τηλεπαρουσιαστής, εδώ και ένα μήνα περίπου λοιπόν, θα ετοίμαζε ειδική γιορτή εκπομπή με  τραγούδια και φιλοξενούμενους σε μαγαζί της πόλης, κάτι ανάλογο με την εκπομπή που κάνει ο Σπύρος Παπαδόπουλος στον Σκάι. (Στην υγειά μας βρε παιδιά…)
Εδώ κι ένα μήνα λοιπόν υποτίθεται ότι ετοίμαζε την εκπομπή και θα…επέλεγε και αυτούς που θα καλούσε και τελικά….τίποτα..! Εύκολα τα λόγια…αλλά από έργα….άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!

*Τελικά τα βρήκε τα…σοκολατάκια με φράουλες που αναζητούσε  ο Δήμαρχος Ξάνθης στο Bazaar που διοργανώνουν τα παιδιά, έξω από το Δημαρχείο;

-Αν όχι….Να του στείλω μερικά στη γιορτή του, στις 15 Φεβρουαρίου 2019 μερικά, αφού μια μέρα νωρίτερα θα τα απολαύσω εγώ…λόγω της γιορτής του  Αγίου Βαλεντίνου!

…..

*Και κλείνω με μια διαφορετική πρόταση από τη στήλη:

To «Z-Team» του πεντάστερου ξενοδοχείου Z-Palace στην Ξάνθη μας προσκαλεί με χαρά στα εορταστικά ρεβεγιόν του!

-Έτσι λοιπόν παραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου και Παραμονή Πρωτοχρονιάς Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου το βράδυ μη χάσετε την ευκαιρία να περάσετε μαζί, απολαμβάνοντας live τρομπέτα και σαξόφωνο σε τζαζ ακούσματα, χορεύοντας στους ρυθμούς του dj και δοκιμάζοντας τον πλούσιο εορταστικό μπουφέ του.

-Και τώρα ένα μυστικό… Φήμες λένε ότι μπορεί να παρευρεθεί και ο Άγιος Βασίλης! -Για να κάνετε την δική σας κράτηση ή για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2541064414 ή στο email info@zpalace.gr.

Καλά Χριστούγεννα.

ΣΦΗΝΕΣ
Τι συνέβη; Και γνωστή αιθέρια (και ξανθιά ύπαρξη…), αντί να κάνει Χριστούγεννα με την παρέα της, αποφάσισε τελικά να…αποδράσει στη Λάρισα και να κάνει τελικά Χριστούγεννα στον χιονισμένο Όλυμπο όπου έχει κτήμα η κολλητή της!!! Άβυσσος η καρδιά της γυναίκας και ειδικά αν είναι ξανθιά!

Η ΤΣΟΥΧΤΡΑ