ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου καλεσμένη του Κυβερνείου η αγαπημένη μας ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΜΑΓΓΙΡΑ.
Το “καtά Μαtθίλδην ” είναι ένα onewoman, μουσικό, σατυρικό stand up , όπου η καλλιτέχνιδα ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΜΑΓΓΙΡΑ ξεδιπλώνει, μέσα από διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, το προσωπικό της “Ευαγγέλιον” των μέχρι τώρα διαδρομών της.
Τραγουδά, μιμείται, παίζει με τον μοναδικό της τρόπο για να υπηρετήσει το “ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΙΛΔΗΝ” , που έρχεται να ανατρέψει την εικονική μας πραγματικότητα. Αλήθεια; Αυτό που φοβόμαστε όλοι . Ήρθε η ώρα να ξεφοβηθούμε και να γελάσουμε….ήρθε το “ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΙΛΔΗΝ”.
Καθήστε και χαλαρώστε.
Η μύηση ξεκινά!
Κείμενο, σκηνοθεσία, performing : ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΜΑΓΓΙΡΑ

*Με το νέο της αμόρε και την κολλητή της Κώστας Σολαξ διασκέδασε στο ΚΥΤΤΑΡΟ Ελληνάδικο η δημοφιλής πρωταγωνίστρια της Θρακικής Σκηνής Χρύσα Τσακίρη

Το σχόλιο της Χρύσας;

-Από Κώστα δεν γλιτώνουμε!!!!!!!

-Γιατί…γλιτώνουμε εμείς

…..

*Ιδού και η φωτογραφία αποκάλυψη της ημέρας. Η υπέροχη τηλεπαρουσιάστρια του Next tv Δέσποινα Χατζοπούλου με τον υπέροχο Τάκη του ΚΥΤΤΑΡΟ

(σ.σ. Άλλη μια τέτοια φωτογραφία Τάκη και την έφαγες την…κόκκινη από την υπέροχη Βάνα)

*Είδηση. Το μουσικό σχήμα <<Ναδίρ>> αποτελεί μία προσπάθεια ανάδειξης των Ελλήνων δημιουργών που σφράγισαν διαχρονικά το έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Αυτήν την Τετάρτη εμφανίζονται στο Favela Chic

Μέλη συγκροτήματος

Στέλιος Κολοβός : τραγούδι – κιθάρα

Νίκος Νικολαΐδης : μπουζούκι

Δημήτρης Δημητρίου : πλήκτρα

(Σ.Σ. Υπενθυμίζω ότι κάθε Παρασκευή οι ΝΑΔΙΡ εμφανίζονται στα «Φαναράκια»!)

………

ΚΑΚΙΕΣ

Στη Ξάνθη βρίσκεται και πάλι από το περασμένο Σάββατο ο γνωστός  Ξανθιώτης επιχειρηματίας Κώστας Παπαβραμίδη ο οποίος όπως λένε οι πληροφορίες μου, ετοιμάζει κάτι καινούργιο στη πόλη μας, στο ισόγειο το Μέγαρου Ρίτα και Νίκου! Λεπτομέρειες προσεχώς αν και για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν περίμενα να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο ο φίλος μου ο Κώστας. Και το καυτό ερώτημα της τσούχτρας.

Θα κάνει Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά φέτος στη Ξάνθη; Γιατί συνήθως επιλέγει ένα από τα δύο…

…..

*Αποκλειστικό. Η Πολιτιστική Στέγη Ν. Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός» προσκαλεί όλο τον κόσμο το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ. στην γιορτή των Χριστουγέννων που θα πραγματοποιηθεί στη Πλατεία Ν. Ερασμίου.

Χριστούγεννα στην Θράκη…

Ήθη και Έθιμα των Χριστουγέννων από τη Θράκη

«Οι Μπαμπουσιαραίοι»

Διονυσιακό έθιμο από τον κύκλο των μεταμφιέσεων του Δωδεκαημέρου με ρίζες από την Ανατολική Θράκη και συγκεκριμένα από το Μεγάλο Ζαλούφι.

Συμμετέχουν:

Τα Χορευτικά Τμήματα της Πολιτιστικής Στέγης Ν. Ερασμίου

………

*Και κάτι με το οποίο γέλασα πολύ και νομίζω αξίζει να το δείτε και εσείς.

Η φώτο του Georgioς Iosifidis που δημοσίευσε στα στραβά κι ανάποδα με την εξής λεζάντα:

Στη Ξάνθη έχουμε κάτι πρωτότυπο. Μια στολισμένη σφεντόνα «Angry Birds»

– Πολύ πετυχημένο… εύγε!

….

*Βέβαια το στολισμένο δεντράκι (δύο κλαδιά στην ουσία) ενέπνευσε και τον βασιλιά του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2018 που βρέθηκε στην Ξάνθη την Κυριακή καλεσμένος του ΕΒΕ Ξάνθης και έβγαλε μία φωτογραφία μπροστά από αυτό, αφού αντι για σφεντόνα μπορεί να δει κανείς σε αυτό δύο ωραιότατα κέρατα . «Από το Rudolph το πειρατάκι, ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ με υγεία !!!» έγραψε ο Παναγιώτης Γεωργίου.

– Μεγάλη επιτυχία το δέντρο τελικά!

ΣΦΗΝΕΣ
Με τον Παναγιώτη Σταυρακάρα, γνωστό γαύρο, εμφανίστηκε ο Μανώλης Φανουράκης στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο των Πηγαδίων το μεσημέρι της Κυριακής.
Εμφάνιση με νόημα…και ειδικά μετά τελευταία καυστικά σχόλια για το δίδυμο των συνεταίρων του Κυβερνείου που επιθυμεί διακαώς να πάρει το Δήμο Ξάνθης…

Η ΤΣΟΥΧΤΡΑ