ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Εκπαιδευτικοί έβρισαν & ειρωνεύτηκαν μαθητές στην Ξάνθη επειδή φώναζαν η Μακεδονία είναι Ελληνική!

Χίλια μπαλόνια μοίρασε το Επιμελητήριο Ξάνθης στους πολίτες το βράδυ της Κυριακής που έγινε η φωταγώγηση του νέου Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης. Και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος απαξίωσε στην ομιλία του να πει ένα ευχαριστήριο στα δέκα μέλη του ΕΒΕ Ξάνθης που με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραίτη τα μοίρασαν στους δημότες…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Κατά γενική ομολογία, το Επιμελητήριο Ξάνθης ήταν αυτό που «έκλεψε» τις εντυπώσεις την Κυριακή το βράδυ στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας….

Μοιράζοντας δεκάδες πανέμορφα μπαλόνια για τις γιορτές στους μικρούς της φίλους.

Όταν έχεις οράματα όπως ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης με λίγα χρήματα, ανεβάζεις την διάθεση όλων και κυριότερο, κάνεις πιο λαμπερή όλη την ατμόσφαιρα…

….

*Από την άλλη ο κύριος Δημαρχόπουλος πήγε και αγόρασε ένα κοντό μεταλλικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο μάλιστα πήγε και τοποθέτησε δίπλα στο περσινό φυσικό δέντρο!!! Που είναι του ιδίου ύψους…

-Αντί να αγοράσει ένα καινούργιο και κατά 5 τουλάχιστον μέτρα πιο ψηλό για να ξεχωρίζει!

Ειλικρινά τι να πω…!

…..

*Την γριούλα που εξαπάτησε εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος και της πήρε δανεικά κι….αγύριστα, κάλεσε χθες από την εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv ο Πάνος Παπαδόπουλος να ρθεί στην εκπομπή του και να κατονομάσει τον άνθρωπο που της τα «πήρε»….εφόσον δεν της τα επιστρέφει!

Σημειώνω ότι η εν λόγω  γριούλα διαμένει στις παλιές εργατικές κατοικίες απέναντι από το Αμοιρίδειο και κάποιοι της τάξανε ότι θα τα πάρει τα λεφτά της….! Οπότε προς το παρόν ηρέμησε. Μακάρι να έχει αίσιο τέλος αυτή η ιστορία και για την ίδια αλλά και για τον δημοτικό σύμβουλο…Μακάρι.

*Αλλάζω θέμα. Η κυρία Σοφία Δ. Παπαδοπούλου, είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο «Αγάπη για την Ξάνθη μας» με τον Γιάννη Παπαχρόνη.

Ιδού και η επιστολή που έστειλε στην «Αδέσμευτη» ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της:

Κοιτάζοντας αυτή την εικόνα ζωντανεύουν μέσα μου οι αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων..

Εδώ στην Ξάνθη μεγάλωσα και έκανα οικογένεια.

Εδώ θα ήθελα και τα παιδιά μου όπως και όλα τα παιδιά της πόλης να αποκτήσουν

άλλες τόσες όμορφες αναμνήσεις σε αυτά εδώ τα μέρη.

Θέλω όλοι οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.

Η Ξάνθη μας οφείλει να είναι υπερήφανη για τους ανθρώπους της.

Πρέπει τα μεγάλα οράματα, οι ιδέες, οι υποσχέσεις που λέγονται και δίνονται χρόνια τώρα, να πάρουν σάρκα και οστά.

Αυτή η στιγμή έφτασε πια.

Δε θα συμβιβαστώ ποτέ με τίποτε λιγότερο!

Θέλουμε και μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά πραγματικότητα μαζί, μαζί σας!

Είμαστε εδώ, είμαι και εγώ εδώ.

Γι αυτό πήρα την απόφαση να ενταχθώ στο συνδυασμό του Ιωάννη Παπαχρόνη

«Αγάπη για τη Ξάνθη μας».

Γιατί ο Γιάννης έχει αποδείξει με τη προσφορά και τον εθελοντισμό του την αγάπη αυτή.

Με εκτίμηση και σεβασμό

Σοφία Δ. Παπαδοπούλου

 Γυναίκα,

 Μητέρα,

Σύζυγος,

Εθελόντρια του Πανελληνίου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης

Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας

……

*Απίστευτο κι όμως αληθινό. Εκπαιδευτικοί έβρισαν & ειρωνεύτηκαν μαθητές στην Ξάνθη επειδή φώναζαν η Μακεδονία είναι Ελληνική!

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο δημοσιογράφος  Σεμπαϊντίν Καραχότζα αναφέροντας τα παρακάτω:

«Μπορεί οι καταλήψεις των μαθητών για την Μακεδονία να έχουν λήξει ωστόσο θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν για την απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων εκπαιδευτικών οι οποίοι έβρισαν και ειρωνεύτηκαν μαθητές σχολείων της Ξάνθης για την κατάληψη.

Όπως αποκάλυψε ο Σέμπα, «πρόκειται για καταγγελίες γονέων και μαθητών αποκλειστικά στην XANTHINET».

…..

*Συγκεκριμένα Διευθυντής γυμνασίου στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης, απευθυνόμενος σε Έλληνα Πομάκο μαθητή που φώναζε «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ” του είπε κατά λέξη «ναι ρε, ελληνική είναι και όχι τουρκική”. Ασφαλώς και δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για χιουμοριστική διάθεση από τη μεριά του συγκεκριμένου Διευθυντή αλλά πρέπει να του θυμίσουμε πως τα ανέκδοτα με τον ΤΟΤΟ είναι πολύ πιο πετυχημένα.

Τα παρατράγουδα όμως δεν έλειψαν και στα σχολεία της πόλης αφού σύμφωνα με καταγγελία μαθητών, καθηγήτρια σε ΓΕΛ της Ξάνθης αποκάλεσε μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη «καραγκιόζηδες και ηλίθιους” ενώ απευθυνόμενη σε συγκεκριμένο μαθητή του είπε κατά λέξη ‘άντε ρε, δεν ξέρεις να γράψεις το όνομα σου και μου ξέρεις για την Μακεδονία”.

….

*Και καταλήγει στο σχόλιό του ο Σέμπα:

«Να θυμίσουμε στη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό (ο θεός να την κάνει) πως είναι δική της δουλειά να μάθει τους μαθητές να γράφουν το όνομα τους. Επίσης να της θυμίσουμε πως οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι το παράδειγμα καλής και πολιτισμένης συμπεριφοράς για τους μαθητές και τέλος να της θυμίσουμε πως έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί με τις καταλήψεις και την αιτία που γίνονται αυτές αλλά κανένας δεν την έδωσε το δικαίωμα να βρίζει και να προσβάλει τα παιδιά μας.

Τα στοιχεία και των δυο προαναφερόμενων εκπαιδευτικών τα γνωρίζουμε αλλά θα τα γνωστοποιήσουμε μόνο εκεί που πρέπει και μόνο εφόσον υπάρξει κάποιος σοβαρός αρμόδιος που να θέλει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα».

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ