Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση 16 συλλόγων της Ξάνθης για την Μακεδονία

 

Με κεντρικό σύνθημα «Εμείς οι Έλληνες δεν υπογράψαμε», δεκαέξι σύλλογοι της Ξάνθης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία διεξαγόταν το δημοψήφισμα στα Σκόπια για τη συμφωνία των Πρεσπών, πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης στις 11.30 το πρωί, εκδήλωση διαχρονικής ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν  ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Θεοφάνης Μαλκίδης και ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Νατσιός.

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι  σύλλογοι: Ε.Α.Α.Σ Ξάνθης, Ενωμένη Ρωμηοσύνη, Ποντίων, Μικρασιατών, Εβριτών,, Κυπρίων, Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών, Κρητική Αδελφότητα, Χριστιανική Ένωση ‘Τίμιος Πρόδρομος’, Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων, Σαρακατσάνων , Πελοποννησίων, Ποδηλατών ‘Ο ΠΗΓΑΣΟΣ’, Τριτέκνων, Πολυτέκνων, Ποντίων Χορευτών ‘Τραντέλλενες’ οι περισσότεροι από τους οποίους έλαμψαν δια της…απουσίας τους καθώς η αίθουσα είχε πληρότητα κατά 65-75%.

Μεταξύ αυτών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση διακρίναμε: Τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Νίκο Κιατίπη, τον Διονύση και την Πελαγία Βώβου, τον γιατρό Γιάννη Αγκόρτσα, την Πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ξάνθης Ελένη Χατζηγεωργίου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης Θόδωρο Ρωμανίδη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης Γιάννη Σπυριδόπουλο, για το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης τον Υποστράτηγο ε.α. Γεώργιο Γεωργιάδη, Πρόεδρο ΤΣ, τον πρώην Αντιδήμαρχο Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη, τον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Μπάμπη Ευστρατίου, τον πολιτευτή της Ν.Δ. Κώστα Τριανταφυλλίδη κά.

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι Δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, οι Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι στην πλειοψηφία τους, οι ΑΝΕΛ και σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης όπως επίσης και οι εκπρόσωποι των κομμάτων πλην του Προέδρου της ΝΟΔΕ.

Από την εκδήλωση απουσίαζε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμων όπως και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σωφρόνιος Γκουτζίνης